Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DudeHUN

    senior tag

    válasz b. #41273 üzenetére

    Nem kell semmit kidobni. 12GB jelenleg a középkategória. Ahogy jönnek majd az új játékok 1440p-ben kevés lesz a 8-10GB. Néha lehet már 1080p-ben is. A 10 nyilván ritkábban. Persze parázni nem kell, és nem kell eladni egy RTX 3080-at. De amikor kifogysz a RAM-ból, akkor sokra nem mész az erősebb kártyával. Gyengébb látvánnyal jobban fog futni, viszont a számitási teljesítményben gyengébben meg ha akarod szebben.
    Mind az RT, mind az UE5 hangaztos képességei, mind a PS5 szintű textúrák eszik a VRAM-ot. És erre bármely gyártó kitalálhat bármi marketing maszlagot ezen nem fog semmi változatni. Nyilván a jobb tömörítés, fejlettebb algoritmusok, nagyobb cache valamennyit segít. De nem annyit. Mert a grafikailag intezív játékok 90+%-ánál egy 12-13GB-nyi memóriából gazdálkodó konzol lesz az alap. És onnan butítanak vissza. Mennyire fognak belenyúlni egy-egy portba? PC-n lesz a multi játék a legszebb? Ofc. De ahhoz kell egy a konzolnál drágább kártya jelen állás szerint. Ez azért eddig nem így volt egy generáció váltás után 2+ évvel :/
    Mert amíg az Nvidia 400+$-ért dob piacra egy 4050-et addig minden gyártó ehhez fog árazni. És lehet az Intel és az AMD olcsóbban ad majd hasonló vagy esetleg pár dologban jobb teljesítményt. És ők is benne vannak vastagon a jelenlegi helyzetben (jó Intel nagyon minimálisan). De mégis a piacvezető diktálja a trendeket.

    [ Szerkesztve ]

    Gamer for Life

Új hozzászólás Aktív témák