- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
Rajtam és CptAdamica-n kivul van valakineg 3080(10/12gb) vagy 3080Ti MSI Gaming X/Z Trioja?
Esetleg Suprim-os kollégák is jelentkezhetnek :)
-
CptAdamica
veterán
Nálam viszont valami továbbra sem kóser, a kábel problémám megoldódott, viszont azóta jelen vannak a fagyások, mivel sokszor leírtam már, engedjétek meg, hogy bemásoljam azt, amit a szerviznek írtam néhány módosítással:
Amióta megérkezett a videó kártya és beszereztem, azóta 1-2 naponta fagyásokat tapasztalok, ez azt jelenti, hogy megfagy a képem és a curzorom is és csak az újraindítás segít, de nincs kék halál és a gép is bekapcsolva marad, csak a kép megfagy. A helyzet komikuma, hogy játékok és stressz teszt alatt még egyszer sem produkált fagyást, csak és kizárólag az asztal alatt szokott megfagyni, általában chrome használata közben.
Amiket eddig próbáltam:
- Windows 11 volt fent, frissítettem minden létező drivert, de a fagyás ugyan úgy megmaradt.
- Tegnap este visszaraktam a Windows 10-et, hogy kizárjam a szoftveres gondokat, de sajnos az imént ismét történt egy fagyás.
A processzorom egy i7-11700K, a tápom pedig egy Seasonic Focus GX 750W. A videókártyának 3x8 pin tápcsatlakozóra van szükség, a tápomon pedig 2 ág van PCIe felé, ezért az egyik ág 2x8 pin tápellátását oldja meg. Létezik, hogy esetleg a tápom érzékenyebb a 3xxx szériára jellemző power spike-okra és ilyenkor kinyomja a képet, vagy ennek a tápnak elkéne bírni a kártyát? (MSI oldalán 750W-os tápegységet ajánl a kártya mellé)
A problémám az, hogy kipróbálnám esetleg nagyobb tápegységgel is, csak jelenleg sehonnan nem tudok keríteni egyet, 80 ezer forintot pedig nem szeretnék kidobni jelenleg az esetleges semmire. Amit még szerintem fontos kiemelni, hogy semmilyen tuningot nem alkalmaztam egyik alkatrészemen sem és a videókártya kivételével az összes többi hardver ugyan az maradt, előzőleg egy MSI 2070 gaming Z videókártyám volt és azzal a rendszer stabil volt és nem voltak fagyások.Nektek esetleg van ötletetek, vagy tapasztaltatok/láttatok már esetleg hasonlót? Van esetleg valamilyen log file, amivel lehet következtetni a hibára? Szerintem 99%, hogy nem szoftveres a gond.
A kártya egy MSI 3080 gaming Z (10Gb-os verzió)
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
Womb
senior tag
válasz CptAdamica #33260 üzenetére
Igen, hasonló problémával küzdöttem én is (Asus 3080 TUF 12Gb, táp 850W BeQuiet).
Szoftveres oldalon amit lehetett, szerintem mindent kipróbáltam de eredménytelenül.
A vége VGA csere lett és azóta megszüntek a problémák. A kártya márkája és típusa maradt ugyanaz. -
ScomComputer
veterán
Hali.....próbáld meg egy másik gépben a vga-t valami barát,kolléga,ismerős gépében...add kölcsön neki 1-2 napra és ha ott is jelentkezik a hiba,akkor 100% a vga bugzik...
Még annyit tennék hozzá,hogy drivereket mindig net nélkül kell letörölni és telepíteni...
ehhez egy kis info : [link]
Ez is okozhat fagyást![ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz KAMELOT #33259 üzenetére
Hőmérséklet lett volna Meteo Exodus EE alatt.
Belefutottam 80+-ba, de úgy tűnik a borda volt a probléma, elfeszült kicsit a gpu-tól.
Engedtam a csavarokon és mindjárt jobb lett.
Viszont így is hajlamos elmenni 75 fokig.
Nem egy acélos a hűtése.
Direkt beállítottam egy pontra az egeret, ahol X fogyasztas van, aztán azt figyeltem meg, hogy ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy a fogyasztás is, elmelegedés miatt hajlamos akár 20-25W-al többet zabálni, mint amikor még hűvösebb.
Ilyet még nem tapasztaltam/figyeltem meg sosem.[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Szia .
Tápom nekem is ugyan az Focus gx-750 és 3080 evga ftw3 ultra 3 *8pin kell neki 2 kábelről kapja a naftát ... 1,5év alatt semmi probléma úgy hogy a táp biztos nem kevés neki..
Amit írtak ha van rá mód másik gépben kellene kipróbálni több napon keresztül, és ha ott elő jött akkor mehet vissza gariba nyugodtan kiegészítve azzal a kommentel,hogy másik gépben is csinálja ezt a hibát ...
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
laychi
veterán
Mivel idle állapotban történik a fagyás, én szétnéznék a proci körül is.
Szerintem valami energiagazdálkodási hiba trollkodik -
Mennyi az idle freki és fesz?
Ma tettem újra a windows-t, 210MHz, és 742mV.
Mérsékelt energiamegtakarítás van kiválasztva, nem a maximális energia takarékosság.
CP-ban pedig a normál.
A jelenség arra utal, hogy kevés a feszültség neki. Ha erős UV-ot alkalmazok, akkor van ugyanez. Viszont neked a 3d nélkül van gubanc, azt nem is tudom, hogy lehet e állítani valahol. Az energiagazdálkodást érdemes ellenőrizni.
Ha használsz MSI AB-t, érdemes lenne nélküle is tesztelni. -
nyul105
senior tag
jól értem hogy gpu oldalon semmi Oc UV nincs?
windows esemenynaploban semmi használható nincs? nalam valami fos asus szoftver (amit nem is telepitettem, csak fogta magát és csinált magának egy service-t, szeritem a windoz leszedte a háttérben vaalmiért)
okozott néha fekete képernyőt. de megjelent az eseménynaploban is hozza egy error.
töröltem a servicet es megoldodott.
mivel idle csinálja lehet beindul valami process, feladatütemezőben is körbenéznék…szerk: természetesen a fenti asus csak példa volt, nekem tuf van, de msi vel is történhet hasonló
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz ScomComputer #33269 üzenetére
Olvastam bro
DE!!!
Az nem zárja ki azt, hogy az alaplap mondjuk idle túl kevés fesztt ad a procinak, lehet egy hitvány biosverzió is, ami előidézhetit. Lehet azt sem ártana frissíteni vagy másik verzióra cserélni.
Egyébként ahogy nyul105 is írja, biztos kell lennie nyomának az eseménynaplóban.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz laychi #33271 üzenetére
Mivel alapon van minden és az előző vga-val nem volt ilyen,ez kizárva...
Egy haveromnál 3070-nél driver okozott ilyet idleben fagyot..mert driver telepítéskor,nem húzta ki a netet és dddu-ban sem kapcsolta ki így folyamatosan egymásra rakta a drivert ami elvileg nem lehetséges de valami mégis összeakadt..
Igaz, csak okoskodunk itt, de ezt látni kellene, és tényleg lehet valami thirdparty sz@rság okozza...CptAdamica: feldobtad a péntek délutánunkat,meg ezt az alvó bandát is itt Bro !!!
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz ScomComputer #33272 üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy közben mást nem csinált e vele, biosfrissítés pl., nem írta.
De lehet szoftveres is a gond.
Lehet egy elb*szott windows frissítés is, ami heréli a rendszert. -
válasz ScomComputer #33272 üzenetére
Igaz, van még olvasó, csak semmi esemény. Topik felpörög, bontom is a sört fűnyírás közben ;)
Pont idle, ami a legszivatósabb. Az én x8-am sem sámli, de cefet sokat látok, sőt, x4-et is szerte a fórumokon. -
CptAdamica
veterán
válasz zebra_hun #33268 üzenetére
Ellenőriztem, nálam is így van beállítva, plusz az alvó állapot soha és a merevlemez is soha. Nálam most azt írja, hogy 210Mhz és 0mV, bár lehet csak béna vagyok hozzá és nem jó értékeket írok.
#33270nyul105
Igen, semmilyen irányban nincs állítva#33273laychi
Bios frissítés volt, de csak azért, mert az előző bios-al is fagyott, szóval feltettem a legújabbat, de azzal is ugyan az.Ez volt a fagyás környékén lévő hibák és kritikus hibák logja az eseménynaplóban
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
válasz Busterftw #33276 üzenetére
Eldöntöm majd én is, ugyanabban a cipőben....
Vettem buksi blokkot, gelid ulti padokat, és egy rossz szavam nem lehet. Úgyis feje tetejére áll a világ, elmebeteg árak lesznek skalperek nélkül. Mint a tüzépeken a faanyaggal már tavaly..., csak most mindenre érvényesen. A Ti felségjelzést sajnálom, de már nem variálok.A 0V jelzés azért lehet gyanús. Ki kellene olvasnia a feszt rendesen. HWINFO is 0V-ot olvas? Ok, nem a szakterületem, de ilyen hibákat többnyire az elégtelen tápellátás okoz. Lehet tényleg kártyahiba, instabil vrm.
-
laychi
veterán
válasz CptAdamica #33275 üzenetére
msi afterburnerrel nézed? a gpu feszt? mert akkor :
Nálam pl így néz ki:Kártya kivesz-betesz próba volt már egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
válasz CptAdamica #33278 üzenetére
Venti fordulat és feszültség sincs. Érdekes. Bocs, nem figyeltem az előzményeket, csinálnál egy gpuz tesztet akármivel?
Jó a sp4k is, csak fusson a gpuz max-ra állítva a log-ot. Lehet onnan is jön még "érdekes" adat.
[kép] Hirtelen ezt találtam. Látszódnak fontos értékek. Lényegtelen mi a teszt alanya.Edit:
Laychi-nak igaza van, azt is illik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz CptAdamica #33282 üzenetére
Teljesen mindegy, sp4k pl.
Az idle állapotod így rendben van, amire gyanítottam.
Azon a 3 csatin felvett teljesítményt szerettem volna látni. -
ScomComputer
veterán
Rengeteg kártya ragadhat a gyártókra, az Nvidia nehéz helyzetbe került.
Úgy sajnálom szegényeket.......r...nának meg.. -
CptAdamica
veterán
válasz zebra_hun #33283 üzenetére
Futtattam néhány percig, ez a log láttok benne valami bibit?
Megyen!
-
ScomComputer
veterán
válasz CptAdamica #33285 üzenetére
Mivel azt írod nem terhelés alatt van a gond kár is erre időt pazarolni...mondom az a legjobb ha kipróbálod valaki gépében a vga-t,vagy 1 napig kölcsönadod neki,ha ott is előjön akkor megvan a bibi,a többi csak találgatás bullshit...
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
-
DeathAdder
veterán
Elhullott egy edigitalos 3080ti ftw3 ultra (nem a 15-e ft-os), regisztrálva lett az evga oldalán, de kiterjesztett garancia nem lett rá véve, thermal padozva lett új korában. PC-ben halt el tegnap, gép beindul, ventik forognak, ledek világítanak, de már a billentyűzet egér sem villan fel,, másik pc-ben sem megy.
Vigyem vissza edigitalba, vagy forduljak inkább a gyártóhoz? asszem 860e ft szerepel a számlán. Ha nem kötnek bele a padozásba (beleköthetnek?), mire számíthatok, javítják, adnak másikat, vagy visszafizetik?
Esetleg megérné várni őszig hogy egy 40xx cseredarabot küldjenek, vagy ez nem így működik? -
KAMELOT
titán
-
warcat
veterán
válasz DeathAdder #33288 üzenetére
Ez nem így működik, még 2021 januárjában is volt nekik javított 1080 Ti cseréhez.Kétlem, hogy visszaadnák edigitalnál a pénzt, elérhető a piacon a kártya,ők is a gyártóval intéznék.
Leírtuk már korábban, hogy megy az Evga garanciáztatás, ha gyorsan akarod akkor telefon, angol/német kell hozzá, munkaidőben, egyébként meg az Evga fiókról ahova regelted, nyitni kell egy support ticketet és leírni a problémát, ahogy itt is, mit tettél annak érdekében, hogy kizárd, hogy nem a kártya a ludas.
Szinte biztos, hogy lesz egy extra körös válasz, hogy mit próbálj még ki, majd miután leírtad, hogy nem működött, leokézza neked az ő oldalukról az RMA megnyitását az adott kártyára és utána meg tudod nyitni az RMA folyamatot a kártyaadatoknál.
A csomagra és a csomagba bele kell helyezni az RMA címkét, és utána mehet Németországba, Gräfelfing-be.Odafelé te fizeted (magánszemélyes tarifával lesz vagy 15-20k nem néztem aktuális árakat) visszafelé meg ők küldik a költségükön.
95%, hogy javítottat kapsz vissza (nem a sajátod), soha sehol ne említsd meg, hogy bányásztál vele, 24 órában ment rajta a Counter Strike.Padozás lehet probléma, de ha nem sérült meg semmi fizikailag, akkor valószínű nem kötnek bele.Döntsd el te, hogy előre közlöd, vagy megpróbálsz sunyizni.EA: It's in the crate!
-
DeathAdder
veterán
válasz warcat #33290 üzenetére
Padozást mindenképp közölöm, meg hogy lassan 8 hónapig így működött.
Akkor így teszek, és kihagyom a boltot, ki tudja velük meddig tartana ez a folyamat. Köszi.(#33289) KAMELOT - utóbbi pár napban random lekapcsolt a gép, lehet már akkor a haldoklott, de padozva 90fok sem volt a junction. Ilyen hűvös kártyám még nem volt
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
Azért vannak jó ajánlatok
PNY 3090Ti---1812€V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
warcat
veterán
válasz KAMELOT #33294 üzenetére
Ez miért lenne jó ajánlat? Volt már az MSI Suprim 1899€, azóta meg stabilan 1990€ MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X
EA: It's in the crate!
-
CptAdamica
veterán
Ma kitakarítottam a gépemet, átmozgattam a kártyát is, megcseréltem a táp kábeleket (bár nem hiszek ilyen tündérmesékben) és most megint fagyott, viszont ment a háttérben a zene és a zene nem állt meg, csak a kép, szóval nem szenvedek vele, megy vissza gariztatni, aztán essünk túl rajta.
Megyen!
-
nagyúr
válasz CptAdamica #33297 üzenetére
Az oké, csak ha még sem a kártyának lesz baja oda lesz 1 hónapig, és lehet nem is az volt a ludas.
VGA kábelt próbáltál cserélni amúgy? Vagy próbáld ki azt, hogy amikor fekete kép van, akkor húzd ki a kártyából a hdmi vagy DP kábelt majd dugd vissza. Ha visszajön lehet kábel is. (még ha eddig ment hibátlanul is, és elvileg nincs ami elromoljon rajta) Nekem AMD esetén volt ilyen fekete képernyős gond.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
KAMELOT
titán
válasz CptAdamica #33297 üzenetére
Próbáld ki másik kábellel. Hang van és kép nincs lehet az is a gond. Mivel használod? DP-DP vagy HDMI-HDMI?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CptAdamica
veterán
válasz Shkiz0 #33298 üzenetére
HDMI kábelt cseréltem, mert amit legelőször használtam, azzal képhibákat adott, utána vettem egy club3d-t és azzal az a hiba megszűnt, néha olyan is van, hogy dobja a képet és akkor kihúzom a kábelt, majd visszadugom és jó, de itt szerintem nem segít, de majd megpróbálom legközelebb.
#33299KAMELOT
HDMI-HDMI, csak az van a TV-n, de szerintem tuti nem kábel gond, de megpróbálhatom. Próbáljam meg visszarakni a 2070-t és azzal is megnézni, hogy van e fagyás?[ Szerkesztve ]
Megyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest