- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Feljebb is megy benne, ha bírsz a hőtermeléssel, akár 3.6on is..persze jó példány kell hozzá. A játékok jól fognak menni, de ha nem tolsz alá képjavítókat, előfordulhat, hogy lazázik majd a GTX.
Ha feltétlenül szeretnéd "kihajtani", egy frissebb Quadra lesz szükséged, kis ráfizetéssel Q8400/9400 pl., azok 3.6-3.8GHz körül hajthatók P45ben.
Persze ha most tervezed a lapot is venni, lebeszélnélek, inkább válts platformot. -
kribe
őstag
válasz csucsbicep #14201 üzenetére
Elnézést a felbontást nem is láttam, valahogy úgy gondoltam 1920x1080-ról van szó...
Na meg VGA limitről... tényleg aludnom kellene, van vagy 20-30 óra deficitem
[ Szerkesztve ]
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Szajo
őstag
válasz csucsbicep #14204 üzenetére
Most cseréltem a 2magosom 4magra (q6600) Meg vettem egy GTX460 at, csak most az alaplappal van valami, mióta megvannak az új cuccok, lassú a windows telepítés alig jön be, és nem is veszi a 2x2gb kingston ramot amit vettem, ezért cserélném le!
Természetesen, ha ez után váltanék akkor mindenképpen újabbra! De most már nincs kedvem megint plusz pénzeket rákölteni!
De azért kösz a tanácsot! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csucsbicep #14204 üzenetére
Kis ráfizetés alatt max. 5kt értek..20ért eladja a sajátját és 25ért pl. Q8400..
Persze ha ügyes, hasonló költséggel megvan az i5re váltás is..P45ből kijön egy H55, DDR2->DDR3 haszonnal is akár, Q6600-> i5-650 +5k.. -
Szajo
őstag
válasz vuk777 #14206 üzenetére
Asszem a 2102 de próbáltam a legújabbikat is, azzal is ugyanez a helyzet! (Csak Backupoltam)
Vuk látom neked is P5Q(x) ed van, esetleg ha tudnál rá valami megoldást, vagy BIOS beállítást (nekem default) akkor segíthetnél, és kimenthetnél az alaplap vásárlás alól!
[ Szerkesztve ]
-
-
vuk777
aktív tag
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Highend55 #14213 üzenetére
Nincs is kivel vitatkozni..ugyanis csak annyi lett leírva, hogy a húzott 460 gyorsabb a 470nél, ami tény. Ha alapon van köztük ~20% és a 460 25%al minimum túlhúzható, ez eléggé evidens szvsz. Húzva pedig persze, hogy erősebb a 470..de annyival erősebb-e, hogy kompenzálja az ár/fogyasztáskülönbséget..?
A gépeink összehasonlítása felesleges, úgy vélem. Teljesen eltérő rendszerekről lévén szó, nem lenne okos bárminemű következtetést leszűrni. Ettől függetlenül, ha megjön végre a ramom ősembertől, nekiállok tesztelgetni ;p
-
AssAssynn
őstag
hunkryo: Ugyanolyan alaplapon van, s a CPU-m (Q8400) 3,2ghz-t elvisz benne alapfeszültségen.
Egyébként valószínűleg lenne limited, viszont olyan sok lenne az FPS-d, hogy tökmindegy lenne."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Speed® #14214 üzenetére
Ez így hülyeség. Bőven gyorsabb a gtx470 mint egy sz@rrá tuningolt 460 egy olyan proci mellett ami ki is tudja hajtani azt. Nem minden a magsebesség ugyebár.
Több a fedélzeti memóra, 320bites és emiatt jóval nagyobb a memóra sávszélessége is. Plusz akkor már ezt is lehet tuningolni.
-
AssAssynn
őstag
válasz GeneraL_XTX #14216 üzenetére
A felvetés az volt, hogy a tuningolt 460 gyorsabb, az alap 470-nél.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GeneraL_XTX #14216 üzenetére
A szövegértelmezéssel némi probléma van, úgy tűnik
Leírom még1x, lassan: tuningolt GTX460 vs. alap 470
Ne mondd már, hogy egy sima 675->850 tuning nem veri..
Persze, hogy lehet a 470et is húzni..csak ugye meddig ;p -
GeneraL_XTX
veterán
válasz Speed® #14219 üzenetére
850 mhz-el éri be kb a 6870-et. A gtx 470 a tesztek szerint a 6870-nél is kb 10-15%-al jobb szóval de, mondom. Olyan helyeken, ahol meg számít a memória méret/ sávszélesség ott meg bőven jobb mint a 460 húzhatod azt akármennyire
Leírom még 1x lassan: a magórajel nem minden.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GeneraL_XTX #14220 üzenetére
Nem tudom milyen tesztek alapján állítod be a 470et mindentverőnek, de szerintem nagyon eltájoltak arrafelé valamit. A CBnél jobb oldalt nem igazán ismerek, ráadásul procilimitről sem lehetett szó, mitöbb, akkor még korai driverrel mérték a 460at, mégis ezek az értékek születtek.
De ha feltétlenül ragaszkodtok hozzá, jövő hétre összeáll a konfig, mérjünk..
Mondjuk kicsit sem mérvadó az eltérő tesztkörnyezet okán, de érdekesség.Valóban, a magórajel nem minden. De ott, ahová ezek valók, a 320bit és a 448SP nem hoz annyit a 256bit/336SPn, mint gondolnád. És hogy milyen felhasználásra gondolok? FullHD, max. 2xAAval..de már az is túlzás 24" alatt. Persze aki FHD+ban akar 8xAAt, az élvezheti, hogy picit javul az arány a 470 javára..
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Speed® #14221 üzenetére
Én csak azt tudom mondani amit látok és tapasztalok.
i5 2500 procival az én 6870-em hajszál pontosan annyit kap pl 3Dmark11-ben mint egy 850mhz-re felhúzott GTX460( de a tesztek szerint fps-ben is hasonlóak az eredmények)
Ennek ellenére haver gépe (i7 950, giga gtx470) rendre elver mint szintetikus mind valós tesztekben.
Persze mindez fullHd képjavítókkal.
-
kribe
őstag
Végre örömmel tesztelgetem új konfigom (2600K-val), itt van pár eredmény. A videokártya maradt a Gigabyte 460 GTX OC.
3dMark Vantage régen:
Score: 12412
GPU Score: 16509
CPU Score: 7114Most:
3dMark 11 régen:
Score: P3754
Graphics: 4095
Physix: 3045
Combined: 2946Most:
Játék eredmények hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz GeneraL_XTX #14222 üzenetére
És ezen nincs miért csodálkozni. A 6870et ~10%al veri a 470, stock2stock.
Amíg nem tudok méregetni, nem írkálok, majd hálózás után visszajövök -
FaTHI
őstag
Jól bekavatram ezzel a 470 vs 460 dologgal, és az is lehet hogy kevés a 3ghz-es q9300-as a 470- kiahjtásához, de kártyák ki -be azonos konfigon, szinte semmi külömbség nem volt a két kari között, ezek voltak kártyák órajelei: Gtx460 Gpu850, mem:2200on
Gtx470 Gpu 750 mem alapon (nem engedett szinte semmit
Crysis2 alatt talán 2-3fps el a 470 jobb volt, de pl a metro Bencben full graf 1900-ban jobban ment a 460 szemmel láthatóan..
3dmark 11 és unigne2.5 szinte azonos! -
kribe
őstag
No a tesztelés kicsit lassan halad, de azzal kezdtem amivel szerintem a legérdekesebb eredmények lesznek.
Fraps többszörös teszt ugyanazon mentett állásból, átlagolva:Battlefield: Bad Company 2.
Core 2 Duo E8400 @ 3.6 Ghz, GTX 460 @ 900/2200.
Beállítások: 1280x720, minden minimumon
FPS min/max/átlag: 38.67 / 70 / 47.07i7-2600K alap 3.4 Ghz-en, GTX 460 @ 715 / 1800 (elfelejtettem húzni )
1280x720, minden minimumon
FPS min/max/átlag: 123 / 198.75 / 161.81
1920x1080, minden textúra High-on, AA és AF nincs
FPS min/max/átlag: 54.5 / 107.5 / 77.1[ Szerkesztve ]
-
kribe
őstag
GTX 460 @ 900/2200
1920x1080, High...
FPS min/max/átlag: 73.2 / 123.2 / 93.12
Úgy látszik van tartalék a kártyában és a prociban is... Próbaképp felvettem 4XAA, 16XAF, HBAO: be, vagyis majdnem a lehető legjobbra (a 8xAA szerintem felesleges...)
47.6 / 87.4 / 63.43 Még így sem olyan rossz...
-
Szajo
őstag
Nemrég "elment az áram" vagyis épp Witcher 2ztem, és a villany aligha égett, így picit világított csak, a TV lekapcsolt, a GÉP maradt de elkezdett szaggatni iszonyúan a Witcher 2.
Lekapcsoltam a gépet, félóráig volt, hogy nem volt áram volt, hogy volt de akkor meg ilyen "gyenge volt" a lámpa épp hogy égett, halványan, az óra (konnektoros) ment, de pl a TV már nem tudott rendesen működni.
Na most ugyebár ebből azt szeretném kihozni, hogy ez árthat e a gépnek? Bármiféleképpen?
Most tökéletes, van áram meg minden jó. Csak most kicsit idegesít, ha "kevesebb" áramot kap a gép, lehet e baja? (Régi 9600GT-mel volt, hogy nem jól érintkezett a 6pin és néha nem kapott elég áramot, aztán a játék szaggatott olyankor, és kiírta hogy lecsökkent a teljesítmény nem megfelelő áramellátás miatt.)Szerintetek?
-
Lucifer6280
aktív tag
bad company 2-ben melyik pályán mérted? Csak kiváncsiság , mert rá akarom ereszteni a 480-at.
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
Szajo
őstag
válasz Lucifer6280 #14235 üzenetére
Vagy 20mp ig ment így a gép, azonnal lekapcsoltam hosszú power, elosztó off!
Gondolom baja nem lett! Remélem, csak kicsit megijedtem Most vettem a GTX460 nehogy itt baja legyen! -
Szajo
őstag
válasz Lucifer6280 #14238 üzenetére
Van egy túlfeszvédelmes elosztóm, meg egy Chieftec CTG500-80P tápom, ami azért az sem rossz, csak nem lett/lesz baja az ilyenektől, biztosan fel van készítve hasonlókra. Hisz akkor miért lenne benne fesz védelem? Legalábbis magam ezzel nyugtatom
-
Szajo
őstag
Valaki, aki ért a processzor húzáshoz, tudna benne segíteni? Olvasgattam itt a fórumot, de nem nagyon értem!
MSNem: hunkryo@hotmail.com -
Szajo
őstag
A RAM lehet abban a ludas, hogy időközönként kisebb-nagyobb FPS csökkenéseim vannak?
2GB ramom van egyelőre, mivel nem mennek Dual Channelbe. Witcher 2 teljesen maxon,1280x1024ben... kivéve a mintavételt vettem le. 38-46 fps között mozgok, van hogy több. Egy Q6600as procim van alap 2.44GHz en!
Okozhatja azt a RAM, hogy ha újabb területekre érkezem, újabb/több dolgot kell betöltenie (5-10percenként) akkor lecsökken párszor az FPS 1mp re eléggé azaz beszaggat, és utánna visszaugrik.
Szerintem ez RAMtól van, de biztos lehet többet is kihozni a GTX460ból, csak hát húznom kéne a procit! (De rájöttem, hogy majd inkább ha meglesz a 2x2GB G-Skill)
[ Szerkesztve ]
-
Lucifer6280
aktív tag
2GB ram manapság nem sok mindenre elég. A procidat meg minimum fel kéne rángatni 3,4-ig de még úgy is erősen CPU-limites leszel. G.skill jó ram, ha van még 2GB-os modulod addig pakold bele nem annyira fontos hogy dualba menjenek. De legalább addig sem 2GB-val dolgozik a rendszer.
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
Szajo
őstag
válasz Lucifer6280 #14245 üzenetére
De azért 1280x1024ben nem annyira vészes! 4GB rammal, 3GHz Q6600 al csak lesz plusz 10-15FPS em a mostanihoz képest!? Vagy nem?
-
kribe
őstag
válasz GeneraL_XTX #14232 üzenetére
a Fraps benchmark-ját használom, single player-ben egy mentett ponttól (első pálya eleje -nem a 2. vh-s prológus- asszem Cold War) 1 percet megy a bench én meg igyekszem mindig ugyanúgy ölni Mivel ez nem sikerül általában, 4-5x megcsinálom, az eredményeket átlagolom. A Fraps szép kis jelentést készít a min-max-átlag fpsről.
csucsbicep: nem húztam a VGA-t, csak amikor teszteltem. Most sem biztos hogy fogom, bár jobban reagál a tuningra most mint a régi procival, de szeretem ha hűvös és csöndes.
-
kribe
őstag
Na egészen pontosan így megy a dolog. A mérést akkor kezdem amikor Sarge integet a kezével, mindig ugyanazon az útvonalon megyek, először ellövöm az összes gránátvető lövedéket, utána jöhet a gépkarabély. Általában ugyanott szokott letelni az 1 perc, amikor a fraps jelzi hogy végzett, már töltöm is vissza a checkpoint-ot és kezdem újra.
-
Lucifer6280
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest