- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emitel
tag
Én se raktam fel. A windows feladatkezelő ''mondta'' meg
-
Eryck
csendes tag
Komolyabban: ha csak office és médialejátszó alkalmazásokat használsz, teljesen felesleges az 1 GB RAM. Nekem két gépem van, egy Amilo A-7640 512 MB-, meg egy Clevo M400A 1 GB Rammal. Irodai alkalmazásoknál szinte elhanyagolható a sebesség különbség és egyik gép sem használ swap-pot annak ellenére hogy nincs letiltva.
Most éppen 270MB-ot használ a rendszer, de megy a firefox, a thunderbird, meg a total commander ftp-letöltésben, plussz dolgozik az avg 7-es vírusirtó a teljes teszttel és swapra 264 MB lefoglaltat ír a rendszer.... bár én nem venném komolyan amit a WinXP kiír. -
Eryck
csendes tag
válasz GyepmesterBé #303 üzenetére
Gondolom játék közben nem sűrűn használtad a készenléti üzemmódot.
-
AMD Power
titán
A Virtuális memoriának melyik a legjobb vagy legjobban ajánlot formája és értéke? A lapozófájlt én lőjem be vagy a win fos. Ha én akkor mi az ideális érték.....
-
Emitel
tag
Nálam a min 256MB, max 512MB
Rá kell kényszeríteni a winfost, hogy a fizikai memóriát használja. Persze ez nem mindig sikerül. Az biztos, hogy minél több fiikai memória van a gépben, annál gyorsabb a rendszer. Asztali gépen 1 GB RAM-nál lekapcsoltam a virtuális memóriát, nem is ''szólt+ érte. Kemény játékoknál azért biztosan kevés a szimpla 1 GB fizikai memcsi. -
Eryck
csendes tag
válasz AMD Power #306 üzenetére
A virtuális memóriának általában a fizikai RAM felét állítják be minimumnak és a másfélszeresét maximumnak. Mondjuk a swap méreténél fontosabb a töredezettsége, tehát ha fix értéket állítasz be, mondjuk 512 MB fizikai RAM esetén legyen 768 MB a swap és újraindítás után futtas le egy töredezettségmentesítőt, hogy a meghajtó elejére kerüljön egyben. Egyes tuning és finomhangolók a windows leállításakor törlik a swap fájlt, ezt a funkciót fixen beállított swap esetén ne használd.
-
GyepmesterBé
csendes tag
Játék közben miért is kellene használni a készenléti üzemmódot?? Felkészülsz a következő szintre, vagy mi?? Amúgy ha jól tévedek sem a stand by sem a hibernálás nem a pagefilet használja, hanem egy előre lefoglalt winchester részt. Temészetesen hibernálni szoktam - igaz nem játék közben - arra le van foglalva 1GB a vinyón.
-
Eryck
csendes tag
válasz GyepmesterBé #310 üzenetére
Elviekben nem használja sem hibernáláskor, sem készenléti módban a swap fájlt, gyakorlatilag találkoztam már olyannal is, amikor sima leállítás után csak csökkentett módban indult a rendszer és ez egész addig hiba is maradt, amíg a tweakUI-ból ki nem lett véve a ''lapozófájl törlése leállításkor'' opció. Szóval a windows elviekben nem csinál ilyet, sőt, vizet sem tartalmaz, tehát semmi nem indokolja, hogy fagyjon...
-
parandroid
félisten
Virtuális memória tekintetében: néhány játék hajlamos nem elindulni 1GB-os swap-fájl alatt, 512MBB rendszermemória mellett. Sims pl ilyen...
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
McLaca
őstag
Itt a link:
Bővebben: link
A pontos mérete 41 984 byte, ha nem ennyi lenne, tessék rajta vírust keresni Beállítása roppant egyszerű. Viszont! Az sem mindegy, hogy a Windóz energiagazdálkodási lehetőségeinél mi van beállítva, mert az ''asztali'', vagy ''mindig bekapcsolva'', esetleg ''bemutató'' opciókban mindig csúcson jár a gép, akkor nem vesz vissza a proci. Javasolt a ''hordozható'' beállítást testre szabni és úgy használni.
Swap témához: ki kell próbálni, megy-e 1G rammal swap nélkül. Egyébként már 512-vel sem nagyon nyúl a swapfájlhoz, csak lefoglalja, de nem ír bele, csak ha elfogy a rendszer alól a mem. Ez nem túl leterhelt rendszernél nem következik be. Egyébként 1Giga RAM-mal már érdemes a rendszermagot feltöltetni a memóriába, sokat dobhat a rendszer sebességén és főleg reakcióidején.
Nálam a swap egy külön 1,2 gigás partíción terpeszkedik.
A Windóz hardwermonitorának meg lehet hinni, csak tudja már a memóriavezérlés, hova mennyi memóriát osztott ki...
Hogy végre ON is legyen: nekem alapból 32 megát eszik el a VGA-m az 512RAM-ból. Állítani BIOS-ból nem lehet. Létezik, hogy a másik 32 megát akkor kanyarítja ki, amikor elkezdek valami játékot futtatni? Mert általában 64 megásnak ismerik fel a progik, és amit 3DMark 2001-ben teljesít, az 64 megásnak is felel meg.
Üdv!A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
SGC
tag
Köszönöm a linket. Letöltöttem, elindítottam.
De!
Bp.-en lakom, régi bérházban. A 40 cm-es téglafalak alaposan kihűltek, egész pontosan 20 C van a lakásban, vagyis az egész éjjel kikapcsolt laptopnak is e környékén kéne lennie...
Ám bekapcsoláskor a MobileMeter szerint a CPU már 75 C, és nem változik!!! (Az Everest Home szerint csak 40 C). Ez ÓRIÁSI különbség!!!
Szerintetek?Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
válasz Vangelis #319 üzenetére
Tudom, hogy Neked is Toshibád van, mivel 1forma laptopunk van (hellyel-közzel), de nem tudtam kihagyni a poént. Bocs.
Van 3 biztos tippem, hogy jöhet rendbe a mérésed:
1. Rázogasd 1 kicsit.
2. Óvatosan csapkodd az asztalhoz.
3. Finoman ugrálj rajta párat.Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
SGC
tag
[Szerkesztve]Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
McLaca
őstag
Na akkor egyben:
A progi a proci hőmérsékletét ACPI felületről tudja megjeleníteni, nálam kapásból nem tudja, csak a vinyóét, az viszont stimmel (az Everest-tel szinkronban van). Kicsit kitérnék a vinyóra: Samsung vinyó van a notimban, nem tudom, a hangosat ki mire érti, hallom persze, hogy pörög (5400RPM), de csak éjszaka figyelek fel rá, mert napközben a szokásos zajok elnyomják. Persze azért hallom, mert a gépben a hűtő igen ritkán megy, nem nyomja el a vinyót.
Visszatérve a progira és a mért hőmérsékletekre: nem mindegy, hogy az alaplapi szenzor (már amelyik deszkán van) adatait mutatja egy progi, vagy a processzor által jelentett maghőmérsékletet. Mert lehet a mag 75°C-os, ha a szenzor (proci alatt) 40°C-t mér. Nekem egyébként egy segédprogramot adtak a géphez, ami megjeleníti a proci és a chipset hőmérsékletét, az akku töltöttségét és a ventilátorok állapotát, fordulatát. Engem a belinkelt progi kifejezetten a frekvenciakövetés miatt érekelt. Apropó 20 fokos szoba: a processzormag egyetlen tizedmásodperc(!) alatt képes elérni a 75°C-t, ha max. terheléssel megy (pl. oprendszer indulás) és 2-3 másodperc alatt visszahűl üresjárati hőmérsékletre, ha nem terheljük. A 75°C-t lehet elhinni notebbookban, a 40-et kevésbbé. Nekem (Pentium-M Dothan 1,7) 70 foknál lassú, 75 foknál gyors fordulatra kapcsol a ventilátor, 55 foknál kapcsol ki. Asztali procis gépeknél meg szinte biztos, hogy magas a proci hőmérséklete.
Egyébként tudja valaki, honnan származik a merevlemez ''winchester'' elnevezése?
Üdv!A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
parandroid
félisten
''Egyébként tudja valaki, honnan származik a merevlemez ''winchester'' elnevezése?''
Nem, de miután ez ma már a második topik, ahol szóba került, kezdek kiváncsi lenni...
p
[Szerkesztve]I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vangelis
félisten
-
SGC
tag
Ez mind rendben, amit leírtál, de a 75 C állandóan 75 C, nem változik, 1/10 fokot sem, ezért lett gyanús a dolog. Csak ez az 1 ablak volt nyitva, és hagytam a progit futni kb. 3 percig... Azután megnyitottam 1-2 ablakot, és még mindig 75 C. Az Everest értékei viszont változnak...
Lehet élni nyúl nélkül is, de minek?
-
Vangelis
félisten
Nekem is full állandóan 75 ha terhelve van ha nincs, már végképpen nem értem pontosan akkor mit is mér ez az egész....
mint mondtam már az everset semmit nem is ír ki cpu hőmérségletnek, csak a vionyót méri...ennyi,nem értem.
Akkor most mi 75 fokos??@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
McLaca
őstag
Akkor ott az ACPI Layer lesz a ludas, a 75 fok meg semminek sem a hőmérséklete (lásd kö. mondat). A PC-men a Motherboard Monitor is mutatott több szenzorra is 127 fokot, amíg át nem állítottam a progit, hogy a megfelelő szenzorok értékeit mutassa. De mint írtam, a progi eredetileg a proci frekvenciája változásának megjelenítésére szolgál, amit fél másodpercenként tud frissíteni, illetőleg akkumulátoros üzemnél a gép pillanatnyi fogyasztásának és az akkuállapotnak a megjelnítésére jó. Procihőmérsékletet én nem is akartam vele nézni, hiszen azt megtudom máshonnan is, meg úgyis tudom, hogy amíg nem megy a venti, addig 70 fok alatt van, ha meg már bekapcsolt, akkor éppen hűl le 70 fokról.
A merevlemezt egyébként egy illető (nevét majd megkeresem) nevezte először winchesternek, és igen, a fegyverhez hasonlította - a hangját Természetesen az első vinyókra kell gondolni, amik még el sem fértek volna a mai gépekben.
Üdv!
[Szerkesztve]A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
parandroid
félisten
válasz Vangelis #326 üzenetére
Tényleg, elég gyorsan meg is lehet találni, csak nem gondoltam rá, hogy így rákeressek... Bővebben: link - az itt olvasható magyarázat a sorozatszámról/specifikációkról egyébként nekem szimpatikusabb is, bár itt is megemljtik McLaca verzióját is.
SGC: kedves meg addig jól elinternetezget egyedül, mi?
p
[Szerkesztve]I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
SGC
tag
Én még dolgoztam akkora ''floppy-lemezzel'', ami kb. akkora volt, mint bakelit-lemez; a kapacitása meg olyan 720 kB körül volt. A hozzá tartozó gép nem férne be a 13 nm-es hálónkba Nem is volt oly rég...
-
SGC
tag
válasz parandroid #333 üzenetére
Ha a kedvesed is olyan internetfüggő, mint Te vagy én, vagy a nejem, akkor Ti nem buliztok, csak webkamerán keresztül Bocsi...
-
Petya25
őstag
Egy-két adat az én notimról:
Clevo D27ES
Cel 2000 proci, 512MB DDR2700-as rammal
3d2001-ben 1250pont SIS chipset
Everest ram teszt: olvas 1250 / 620 (P4-es asztalim 6400/2000-et csinál)
Vinyó több órás használat után 34 fok.
CS-zni szokott rajta a párom, ha lan partira megyünk, a 3D 800-ban még okés.
Én meg netezek rajta mert keveset fogyaszt.
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
McLaca
őstag
-
AMD Power
titán
Everest Evaluation Version
Olvasás: 2404 MB/sec
Írás: 1034 MB/sec
Késleltetés: 57.3 ns -
alorinc
tag
1. Szia McLaca, köszönöm a tippet, jó a fórum
2. Milyen Turion proc? Egy PentCentrinohoz képest?
találtam egy notebookot és nem értem, h. miért ennyire olcsó - ha a turion van olyan jó mint a pentCentr:
Fujitsu Siemens AMILO A 7640 TURION64 / MT32 1GB15, 1 Zoll / XGA (1024 x 768) Pixel / AMD Turion 64 / 1800 MHz / RAM: 1024 (2x 512) MB / HDD: 80 GB / Optische Laufw.: Double Layer DVD + / - RW / Grafikkarte: Onboard / Erweiterung Steckplätze: Cardreader 4 in 1, PCMCIA Card 1 x Typ II / Schnittst.: Audio (Line - in) /
Listenpreis: EUR 1.438,80 Produkt Nr.: 91217
Sie sparen EUR 368,80 (25,63%) Hersteller Nr.: LKN:GER-161100-021
Ihr Preis: EUR 1.070,00 -
alorinc
tag
olvasgattam 1-2 angol fórumot és ott azt írták, hogy erősebb a turion de többet fogyaszt. Ez ha így van akkor olcsóbb de jobb mint a centrino, pláne az én esetemben? (Én főleg PinacleStudio9-re használnám - videószerkesztó program)
mekkora a turion cache? és az FSB-je?
Mire jó a turion és mire a centrino?
a mai napra kikiváncsiskodtam magam -
alorinc
tag
be vagyok sózva!
Talátam egy csomó táblázatot:
http://www.terminal.hu/artread.php?id=12203303055010&page=2
de nem értek hozzá -
atomin13
aktív tag
hali , hadd kérdezzem meg valakitől , hogy egy 1.7-es dothan -nak mennyi az ideális alpon járatott hőmérséklete? és mennyi a max amit elbír?????
amúgy alapon 51-55 fok körül mozog -
_seth_
veterán
válasz atomin13 #348 üzenetére
És ezt kézzel is érzed? (hogy ilyen meleg)
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest