- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
kl738
csendes tag
Hali. Ma egy Fujitsu laptop boldog tulaja lettem....Turion 64x2 1 Gb RAM 120Gb SATA NVIDIAm7400 és ez 3DMARK 2003 alatt 4153 pont
nagyon elégedett vagyok eddig kb 3,5 órája megy a gép -
horitomy
tag
Igazad van, mert tényleg rossz helyre írtam. De azért még mindig kiváncsi vagyok arra, hogy melyik a jobb? mobile celeron 1.6 vagy mobile sempron 3400?
És ami már tényleg idevág!: ATI X1100 64mb shared van a gépekben. Ezzel melyik az a legújabb játék, ami még játszható rajta?
Köszönöm! És bocsi, hogy nem ide való volt a kérdés. -
tkazmer
addikt
válasz horitomy #1553 üzenetére
Várhatóan az összes játék elindul majd valahogy rajta játszható gyorsasággal, azonban biztos lesznek, amik csak 640x480 vagy 800x600-ban...az a 64mb nem olyan sok, pláne ha a rendszermemóriából való
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Peeter
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ez a cucc mit tud: SYS M760GX integrált Játék felejtős ugye?
Köszi! -
tkazmer
addikt
Szevasz Pepe.. Nem is tudtam, h regeltél...amúgy az a chip tényleg nem egy nagy cucc, bár lehet, h csak azért mondom, mert alapból nem szeretem a syseket...inkább intel, a gma950 már egész jó!
[Szerkesztve]úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
StoneBridge
senior tag
Toshiba Satellite P100-137
Core Duo 1.83Ghz
512MB DDR2-533
GF Go7600 128MB
3dMark01: 14870
3dMark03: 5860
Valójában többre számítottam...Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
Bernardo20
őstag
válasz StoneBridge #1558 üzenetére
ez az én véleményesm szerint teljesen reális eredmény.
1 gb rammal már túllépnéd a a 6000-ret. -
StoneBridge
senior tag
válasz Bernardo20 #1559 üzenetére
Annyit még áldozok rá.
Nem tudom pontosan milyen márkájú ram van a notiban, nem fog ''összeakadni'' pl. egy Samsunggal?Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
tkazmer
addikt
válasz StoneBridge #1560 üzenetére
A márka nem számít, inkább csak a típus(ddr2, és ddr nem szeretik egymást, és az órajelle is érdemes odafigyelni)
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
VigO
tag
Sziasztok!
Azt hiszem erről még nem esett szó. GMA950-esem driverbeállításai között van olyan, hogy power settings, és azon belül running on battery címmel 3 energiatakarékosító beállítási lehetőség. Hát én runningoltam battery-n, mégsem lettek aktívak ezek. (tehát halvány szürkék). Valaki tudja, hogy hogyan lehet vajon aktiválni ezeket? -
Shapord
tag
Helló mindenkinek.
Lehet,h sokan kiröhögnek majd a kérdésem miatt de szeretném megtudni,h notebookban lehet-e vga-t cserélni mivel az Ati oldalán külön fel vannak ltüntetve a csatoló felületek(pci-e,agp...) és külön az,h ''Mobile Integrated Graphics Processors''...Akkor ez mit jelent?
Ha veszek egy notit amiben x300-as van kifogom tudni cserélni?
...Előre is köszi
[Szerkesztve]Az asztal lába tíz centivel megrövídebbítendő...
-
Retro11
senior tag
válasz StoneBridge #1558 üzenetére
Szerintem rángasd feljebb az orajeleit a vidkarinak is meg a procinak is...Jobb lesz az meg a plusz ram valoban jol jönne...Azért igy se semmi!!
Ja és ha nem tudod pontosan a ramod márkáját,tipusát használd az everestet nézd meg majd vegyél mellé ugyanolyat akkor lesz az igazi...
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz Shapord #1564 üzenetére
Az uj notiknál van rá lehetőség mármint az nvida karival szerelteknél...A csatolo neve nem jut hirtelen eszembe...De ez az ujaknál van tehát 7800tol felfele de van is erről info itt PH!-n volt notis teszt ott van valahol...
Ilyen régebbinél meg esetleg az hogy kersel beszart notit amibe erősebb kari van mondjuk x700 és azt belerakatod valahogy..Ez még elképzelhető. -
Retro11
senior tag
-
Lacix29
őstag
Itt van jó kis összehasonlítás a notebook-os grafikus kártyákról:
www.notebookcheck.com [link]
(Ha még nem lett volna ) -
-
ferkoboy
senior tag
válasz Shapord #1571 üzenetére
Döntsd el mire kell. Ha game-hez akarod használni, akkor nem jó választás. Video szerkesztéshez már nem rossz. Ha pedig a mobilitás fontos, akkor inkább keress egy dothan magos procival szereltet, vagy egy kisebb core duo-t - nézelödj könnyű notebook kategóriában. Ha nagy teljesitményre vágy, akkor legjobb megoldás még mindig egy asztali, de ha cipelni kell A-ból B-be, akkor meg nézd meg nagyteljesitményüek közt pl a Dell Inspireonokat.
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tkazmer
addikt
válasz Shapord #1571 üzenetére
Meg kell mondjam, az a 3.0ghz-s proci notiba a lehető legrosszabb választás....ott vannak a core duo-k, a core 2 duo-k, végső esetben a pm-ek, sokkal inkább azok közül kéne választanod...persze, most azt mondod, h neked nincs szükséged hosszú akkuidőre, de amikor majd meglesz a gép, rögtön többet szeretnél majd...jah, és ha az öledbe mered venni, kisüti a nadrágod
-
tkazmer
addikt
válasz ferkoboy #1572 üzenetére
de ha cipelni kell A-ból B-be, akkor meg nézd meg nagyteljesitményüek közt pl a Dell Inspireonokat
Nem értek egyet, hurcolászáshoz a dell latitude sorozata a megfelelő. az inspironok anyagválasztása a sok cipeléshez nem megfelelőúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
humax
senior tag
minden integeralt vidokarjak roszak?ugy ertem jatekre meg film nezesere ha notit csatlokoztasz tvere?
koszi
mire kell figyelni ha integeralt akarsz venni,,amugy sulinetre szeretnek venii.
ha integeralt veszem,utana lehet mondjunk egy atit bele rakni az alaplabban?
nem zavar egymast?ű
vagy inkab nem vegyek integeraltElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
tkazmer
addikt
Nem rosszak. Játéknál ugyan nem kell sokat várni tőlük, de a többség elindul mondjuk egy gma 950-en. Viszont ha veszel egy ilyen chippel szerelt notit, akkor abba már nem tudsz videokártyát tenni
-
ferkoboy
senior tag
válasz tkazmer #1575 üzenetére
''Ha nagy teljesitményre vágysz, akkor legjobb megoldás még mindig egy asztali, de ha cipelni kell A-ból B-be, akkor meg nézd meg nagyteljesitményüek közt pl a Dell Inspireonokat.
Ha nagy teljesitmény + hordozhatóság....
Szerintem tejesen érthetö ez, lehet csak nem olvastad el figyelmesen!Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz tkazmer #1579 üzenetére
Ez pedig korantsem igaz. Ami nem integrált, abban cserélhetö a vga, de mobility-k között (Radeon is) van pár megoldási mód, melynek köszönhetöen ''A'' fajta notiba jo az a mobility radeon, de ''B'' fajtaba mar masfele Mobility radeon kell ...
Az árárol pedig nem is beszéltünk[horror]... egyszoval ha ez alapján választana notit, akkor érdemes gyárilag szerelt VGA-val venni, azzal, ami kelégiti már az igényeit.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
mazda626
addikt
Hali! Bátyámnak egy ASUS A9T 5016H notija van és azt írtáják a specifikációknál hogy a 32MB-os VGA lehet 128MB-os is a rendszermemória révén. Ez hogyan működik? Még sohasem vettük észre hogy 128MB-os lett volna egyszer is. Hogyan kell beállítani? Előre is köszönjük!
-
ferkoboy
senior tag
válasz mazda626 #1582 üzenetére
Elsö megoldás -> Biosban lehet valószinüleg beállitani a videokártya számára a memória méretét, amit gyakorlatilag a rendszermemóriából ''szakít ki''.
Lehet be lehet állitani még windows alól is a sajat programjában. Kártyától függ. Érdemes a Vezérlőpultban keresgetni (klasszikus nézetet használva - feltételezem winXP)
Üdv: Ferko
mod: azt is el tudom képzelni, h videomemoria igényes alkalmazások esetén önmaga is tudja állitani dinamikusan a VGA-hoz használt memória méretét.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tkazmer
addikt
válasz ferkoboy #1580 üzenetére
Te használtál valaha inspiront? Mert nekem van olyanom, és tapasztalatból mondom, hogy nem olyan az anyagválasztásuk, ami alkalmas gyakori hurcolászáshoz, már a tapintása nem olyan, sokkal rosszabb minőségű műanyag, mint mondjuk egy thinpad r. És ha már a thinpad-nél tartunk, azok között is felbukkantak a core 2 duo-s darabok.
-
tkazmer
addikt
válasz mazda626 #1584 üzenetére
Elvben indításkor kiírja....amúgy ha intel alapú, akkor valszeg F1 vagy F2
(#1581) ferkoboy
Igen, ha jól tom van 1pár....de pontos típust ne kérdezz, asszem vmi nvidia-k
Azért volt benne igazság, de azt elismerem, nem 100% volt az
[Szerkesztve]úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
ferkoboy
senior tag
válasz tkazmer #1585 üzenetére
Most epp egy latitude elott ülök... [d610]
Thinkpad R szeria sem az az eXtrahordozhato kategoria...
Mi lenne, ha figyelmesen végigolvasnád a hozzászólásomat, s csak utána hurrognál le (lehet h nem lenne rá szükség).
Amit mondani szerettem volna, az az, h miként válasszon notit ->annak függvényében, h mire használná.
1.kategoria -> fő a hordozhatóság+ jó akksiidő -> integrált vga(jó eséllyel, pl gma950) - itt föként subnotebook, és könnyű notebook kategóriára gondoltam
2. kategoria ->fő a teljesitmény -> célszerü még mindig asztali konfigot használni erre
3. kategoria ->kell a teljesitmény, de legyen azért hordozható (ha az ár is számít)-> ide gondoltam a DellInspironokat (relative olcsó ár + erős vga választható), de mondhattam volna akár MSI notikat is, ...
...ha meg nem számit az ár, fő a nyűzhetőség, akkor jöhet az IBM T széria, itt akár már kedvérevaló vga-val is szemezgethet...
Sajnálom hogyha nem fejeztem ki magam érthetően és egyértelműen, de nekem logikusnak tünt, h mit is szeretnék mondani.
Üdv: FerkoTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tkazmer
addikt
válasz ferkoboy #1587 üzenetére
Igen, a thinkpad r valóban nem a hordozhatóság csúcsak, de még mindig jobb ilyen szempontból, mint egy inspiron. A latitude-okkal nincs tapasztalatom, de meggyőződésem, hogy sokkal inkább hurcolászásra vannak kitalálva, mint az inspironok. A kategóriákkal 1etértek, igazából csak azért gondoltam, h leírom, az inspironok nem a hordozhatóság királyai, mert sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha hordozható, akkor az már rögtön business class. Bocs, ha egy kicsit ''támadás'' formája volt a dolognak
-
ferkoboy
senior tag
válasz tkazmer #1588 üzenetére
Ok, semmi gond, nem vagyok az a sértődős fajta.
Inspirontól tényleg nagyságrendekre jobb hordozhatóság tekintetében (is) a Latitude sorozat.
Ha teljesitmény számit vga-val karöltve, jo minöségben, akkor lehet egy ugyan régebbi, tipusu, de sztem máig teljesitményben megfelelö businecc class notit vasarolnek. Gondolok itt fokent a HP renew modelleire, mint pl az NW8000, NC8000, vagy kicsit könnyebb műfajban az nc6000, és ezek utódai.
MSI-knek szerintem multjuk kevés van, de minöségük átlag használat mellett kielégitö, ibmünél T széria magáért beszél, nem kell bemutatni, R szériával csak ''tapizás'' erejéig találkoztam [nem tetszett].
Érdemes jol megtapogatni, h hogyan is van összerakva a kiszemelt gépcsoda, bármit is vásárol az ember.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
tkazmer
addikt
válasz Shapord #1590 üzenetére
A pavilon sorozatot Mo-n ha jól tom hivatalosan nem árusítják, és nem érvényesíthető rá a gari.
Ha jól nézem, ebben 3.0ghz-s proci van, vagyis egyáltalán nem alkalmas arra, hogy akksiról bármit is csinálj vele. A telejesítménye azonban rosszabb, mint mondjuk egy 2.0ghz-s core 2 duo-é, ami azonban energiatakarékosúgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
ferkoboy
senior tag
válasz Shapord #1590 üzenetére
Árban? Mert ''renew'', illetve ''new'' valtozatban megvasarolhato pl a hp nc8000 (MobilityRadeon9600 -64mb vga-val, ... ) 200k körül, nw8000 (ATi Mobility FIREGL T2/128MB, UXGA kijelzo,...) 240k körül, mig pl nc6000 (AtiMob.R9600-64mb ram,...1.8GHz dothan, dvd-rw,...) 260k körül.
Ha érdekel, akkor adok tippet, h melyiket hol érdemes megnézni/megvásárolni, privátban, mert reklámozni nem szeretnék, nekem nem érdekem, csak az utóbbi hónapban kerestem én is notit magamnak.
Üdv: Ferkó
mod: És mindegyikre van 1- 3 év gari.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
Rossi
addikt
NFS Carbont valaki próbálta már notin X700-al? Én nem merem... Asztali gépem 6600GT-je megfeküdt tőle...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
tkazmer
addikt
? Akkor azzal a 6600-assal vmi baj lesz....az én sima 6600-ammal végig lehetett játszani.. sztem mennie kell x700-on, amúgymeg miért nem mered? Én is kipróbáltam a bf2-t mobility9000/32mb-n....lett is jó kis kékhalál.
-
Rossi
addikt
válasz tkazmer #1595 üzenetére
Úgy értettem hogy nem tudtam úgy beállítani a grafikát, hogy számomra élvezhetően fusson. Az autó részletességen kívül már mindent levettem, próbálkoztam 800x600-on is, de érezhetően lassú. Aztán lehet kéne egy XP reinstall, mióta megvan a noti, család nyüstöli az asztalit...
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
tkazmer
addikt
Jah, én nem tom, h milyen részletességgel ment, alapból az öcsém játszotta azon végig, és ő nem állítgat, viszont amikor ránéztem, kiválálóan játszható minőségű volt.
-
StoneBridge
senior tag
válasz Retro11 #1565 üzenetére
Hi!
Everest szerint Hyundai modul van benne Hynix chip-el. Időzítésére már nem emlékszem.
Ilyen modult nem találok, szóval megy mellé egy Samsung vagy Kingmax.
Asztali gépemet nem sajnáltam tuningolás terén, de egy noti tuningolásának nem látom már értelmét. A bios egyébként is mindent korlátoz.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs