- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeGexx
aktív tag
válasz opeter87 #3050 üzenetére
Még mielőtt bedobtam ide a problémámat licitáltam egy netes aukció oldalon egy gagyi hűtőre amit megnyertem 1043 Jó Magyar Forintért, azt mindenképp kipróbálom hogy mit tud. Aztán majd ha nem elég jó akkor egy infinite evo-t veszek és legalább tudok írni logout-on egy szép kis cikket róla, hogy mennyire éri meg hűtőre fordítani pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
GeGexx
aktív tag
válasz opeter87 #3052 üzenetére
Egyébként megnéztem Toshiba honlapján 55 fokig operál a HDD és különben is a fő probléma a chipset hűtése ami a feltöltött tesztről nem látszik mert nem kapcsoltam be, hogy megjelenítse de egyébként az is 10 perc alatt 70 fokra ment és még nőtt volna tovább.. ez nyílván egy egész estés WoT maratonnál eléri a 90-100 fokot és itt van az hogy kikapcsol a gép /amit többször el is játszott velem az elmúlt másfél évben/ aztán kb 2-3 hete alaplapon szépen cserélni kellett az MCP-t aminek az árából kijönne 4, azaz négy infinte evo.
-
janika1988
tag
Sziasztok!
CM notepal E1 és L1 között vacilálok, Dell N5110 laptophoz (i7es változat, játékoknál melegszik rendesen).
Az L1 jobban végigér szelességben és gyorsabb fordulatú venti van benne (igaz kisebb is), de az oldalaknál nem fújja be jobban a levegőt?Köszi előre is!
-
opeter87
senior tag
válasz janika1988 #3056 üzenetére
Hát én egy i7-es N5110-hez mindenképpen az E1-et venném a nagyobb teljesítménye miatt.
-
EstiloL2
tag
válasz janika1988 #3058 üzenetére
Egyáltalán nem lóg le a gép róla, először én is azt hittem, hogy ha 15,4-hez van, akk minimum 1-1 centit lelóg, de pontosan olyan széles, mint a gép.
-
EstiloL2
tag
válasz janika1988 #3060 üzenetére
Nem vettem észre, hogy hátráltatná a levegő áramlását... Hűt ez rendesen
-
KaZaA
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Van egy Toshiba Satellite l855 12V 15" laptopom - napokban vettem - ( i7 3610QM proci - Radeon 7670M 2gb VGA)
Érdekelne milyen hűtőpadot tudnátok ajánlani hozzá, kb. 10kt tudok rá szánni (de inkább jó legyen mint bóvli)!AIDA64 programmal
-terhelés nélkül:
CPU: 44-45°C
VGA: 43°C-terheléssel (1 óra játék után):
CPU: 76-80°C
VGA: 85°C(Korrekt ez a melegedés? Határok között van vagy nem optimális? )
Kép laptop hátuljáról: [link]
ui: Azért játékkal már kezdett izzadni, gondolom az i7 proci is rátesz egy lapáttal amit sokan mondtak, hogy eléggé melegedős a teljesítmény miatt, így gondoltam fontos a hűtőpad, még ha 5-6°C-al kevesebb már jobb!
Plusz nem akarom a melegedés miatt tönkretenni a laptopot!
Van elképzelés, hogy milyen hűtő pad legyen de mégis, több szem többet lát, és kíváncsi vagyok tapasztalatokra, véleményekre!Válaszotokat is előre köszönöm!
Szép napot!Üdv! Kaza
[ Szerkesztve ]
-
KaZaA
tag
(#3063) opeter87
Ó köszönöm szépen a gyors választ! Nézegettem neten, elég tetszetős! Thermaltake Massive23 LX padot néztem még, de - lehet butaságot mondok - CM E1 jobbnak bizonyul, már csak a levegőkeringetésben is.
ui: Akkor megnyugtató, hogy nem vészes a terheléssel lévő hőmérséklet teszt (készítek majd hűtőpaddal is, kíváncsi vagyok az eredményre, de szerintem pozitív változások lesznek! )
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
A Thermaltake is jó választás, az is ajánlott hűtő pad, de az E1 olcsóbb
Igen ezek teljesen jó eredmények. Sokan akkor jönnek ide, amikor már 100 fokos CPU hőmérsékletek vannak.
Az alapjáraton mért 45 fokos CPU pedig kifejezetten jó érték egy i7-nél.
Ennél csak pl. a Lenovo T400 tud lényegesen kevesebbet. Nekem ilyen van netezés alatt kb. 38 fokos a CPU, igaz a Core2Duo gyengébb is az i7-nél. -
opeter87
senior tag
válasz OverKiller #3066 üzenetére
Ennyiért nem nagyon van jó hűtő. 5k-tól vannak jók újonnan. Cooler Master E1/X-Slim/stb.
Használtan lehet már találni. Nézz szét itt aprón. Nekem is van most egy pár eladó hűtőm.
[ Szerkesztve ]
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, hp Dv6-hez érdemes hűtést venni?
ilyen az alja.
A8 AMD, Crossfire VGA,
ezt a hütöt szemeltem ki. 2000Ft ért... Megéri? Érdemes?
-
adidas4death
aktív tag
Nekem is Dv6-osom van (i7 2670QM + 6770M 2GB + 4 GB RAM) és a kollégák itt a CM E1-et ajánlották, ha minden jól meg 3 nap mulva meglesz és tudok beszámolni a teljesitményről.
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
KaZaA
tag
válasz opeter87 #3065 üzenetére
Szia opeter87!
Köszi így utólag a választ! Még egy kérdésem lenne, CM E1 és Thermaltake között, úgy döntöttem, hogy az E1 lesz a mérvadó, DE még egy kérdésem lenne - ha nem zavarlak -, Cooler Master Notepal U3-t néztem minap, tapasztalataid és véleményeid szerint nem nyújtana jobb hűtést a CM E1el szemben?
Válaszod előre is köszönöm! -
Воланд
titán
sziasztok!
toshiba a300-hoz keresek notebook hutot (igy nez ki az alja). a cm u2-ot neztem, de nem vagyok benne biztos, hogy az megfelel-e. a kor alaku szellozonyilashoz kellene az egyik ventillator, a masik pedig kozepre. utobbival tuti, hogy nem lenne gond, inkabb a szele, ami kerdeses.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Sly189
senior tag
Megvásároltam a fentebb említett hűtőt ;-) kemény 2000 pénzért.
( eddig is megvoltam elégedve a dv6 os gépem hűtésével, de gondoltam ha játszani is akarok azért hajintok alá már egy valamit )
34°C-ot ír az AiDA letöltés közben, mindenre, CPU 1/2/3/4 mag, HDD, GPU
Játék közben 58°C ig merészelt felmenni. ( Max Payne 3 fullon)
Egész korrekt lett így szerintem. Csak nehogy megfázzon a kicsike
Azt tudom hogy a szilícium alapú cuccok 125°C-ig bírják, utánna már olyan elvándorlások indulnak meg aminek következtében tönkre megy.
Jó neki ez a 34-35°C? nem túl alacsony már neki esetleg?
-
kisbaniiiiii
csendes tag
sziasztok!
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy samsung series 7 chronos laptopom de az alja elég zárt viszont egy hűtőt mindenképp szeretnék alátenni bajmegelőzésképpen... tudnátok nekem segíteni? ha írnátok privátban néhány típust megköszönném
előre is köszi!
üdv!
-
opeter87
senior tag
válasz kisbaniiiiii #3081 üzenetére
Valami nagy ventilátoros hűtőt tehetsz alá. Cooler Master E1/X-Slim/X-Lite ezek mondanám elsőre.
Egyébként milyen hőmérséklet adataid vannak? (cpu,gpu,hdd)
-
opeter87
senior tag
válasz kisbaniiiiii #3083 üzenetére
Tedd fel a hwinfo nevű programot (32 és 64 bites is van és ingyenes) és nézd meg a CPU,HDD és GPU hőmérsékleteket terhelve é terheletlenül is. Ha ezek megvannak és beírod ide, akkor érdemben lehet beszélni arról, hogy kell-e laptop hűtő és ha kell akkor milyen (teljesítmény orientált hűtő kell-e pl.).
-
sesoka
csendes tag
Sziasztok, boldog tulajdonosa vagyok 1 lenovo y580 -asnak, és szeretném magam karácsonyra meglepni 1 relatíve jó hűtőpaddal, vagy valami más hűtéssel, mivel eléggé sokat jáccok vele így szeret melegedni.
A keret amibe be kellene férjen az olyan 10-20e FT a plafon a 30e FT de akkor már tényleg jó legyen!
Elörre is köszönöm szépen a segedelmeket. -
opeter87
senior tag
Ennél sokkal olcsóbban is kapsz jó hűtőt. A legjobb ár/érték arányú hűtő a Cooler Master E1 (kb. 5-6k) ha drágábban szeretnél hűtőt venni akkor ajánlott a szintén Cooler Master X3 vagy Infinite Evo (ezek kb. 10-12k) ennél drágábban már igazi pénzkidobásról beszélünk. (pl. Cooler Master Storm)
-
opeter87
senior tag
-
Vigneau
félisten
válasz opeter87 #3086 üzenetére
Kis kiegészítés:
Egyeseknek volt gondja az E1 kézhűtő hatásával. Nos, ha nedvesebb a kezem, én is érzem rendesen. De ha a nyílást lefedjük egy kettéhajtogatott A4-es lappal, akkor a probléma máris orvosolva.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
ktmsrac
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS-K53SV típusú laptopom. Itt egy részletes specifik róla http://www.asusnotebook.hu/notebook/Asus_K53SV-SX077D
A problémám az lenne, hogy alapjáraton amikor nem csinálok semmit a processzor 50fokos. Ez nem hiszem hogy normális lenne. A GPU 45 fokos. Amikor elkezdek játszani mondjuk a Battlefield 3-al a GPU felmegy 80 fokra a proci meg 105-110 re. Természetesen ki is kapcsol a gép. Van alatta coolpad. A laptophoz soha nem lett hozzá nyúlva. Szerintetek mit tudok tenni? -
opeter87
senior tag
válasz ktmsrac #3093 üzenetére
Alaposan ki kéne takarítani a gépet és újra is kéne pasztázni a procit. Ezt vagy Te magad megcsinálod otthon, vagy szervizben megcsinálják neked (kb. 5-10k lehet egy ilyen).
#3094 Muerte75
Szerintem ez U3 jobban "csúszik" mint a többi hűtőpad, mert ez az egyik legjobban emelkedő hűtőpad (így lehet betenni megfordítva a gépet a hátuljába) - nekem is van kb. 1 éve U3-am (is).#3097 ktmsrac
Akkor szerviz, ahogy írtam is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest