Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    Sziasztok!

    A gépem időnként üresjáratban és induláskor leáll. Nem teljesen, mert a ventik mennek tovább, de a perifériákat és a futó rendszert eldobja. A dolog előjött már Windows 10 és több linux kernel (4.15, 5.0, 5.3, 5.4) alatt is. Terhelésre viszont eddig soha nem jött elő.

    A rendszer a következőképp néz ki:
    Perifériák:
    - Zowie EC2-A
    - Ducky One
    - FiiO E10K Olympus 2

    Alkatrészek:
    - MSI X370 Gaming Pro
    - AMD Ryzen 7 1700
    - Hynix HX433C16PB3K2/16
    - WD GREEN 240GB (SSD)
    - Crucial MX300 525GB
    - WD BLUE 1TB (HDD)
    - XFX GTR RX480 8GB
    - Seasonic M12 520W EVO
    - AEROCOOL LS-5200

    Miután a memória benne van az alaplap listájában a használt órajellel a Summit Ridge mellett és memtest alatt sem kaptam hibát, így nekem alapból három gyanúsítottam volna.
    Az első a táp, mert anno tönkrement benne a ventilátor és barkácsolva (3pines venti a 2pin-es helyre, szóval azért nem durvultam) cseréltem, most pedig zárt közegben van (a házban el van különítve a PSU).
    A második az esetlegesen rosszul beállított alaplap, bár igyekeztem mindent auton hagyni. Egyedül a memória esetében választottam XMP profilt.
    A harmadik pedig a videokártya, amire a legutóbbi netnélküli Windows telepítésnél a rendszer generic drivert tett fel és catalyst telepítésekor is észlelt valami hibát a kártyával. Róla tudni kell, hogy nem bányász, még a '17-es árrobbanás előtt vettem és eddig semmi gondja nem volt.

    Ötletek, hogy merre kellene indulnom a teszteléssel? Nagyon ritkán jön elő, ezért nem foglalkoztam vele eddig behatóbban. Csak most már lassan frissítenék és olyan cuccot azért nem adnék tovább, ami miatt majd szidnak. :R

Új hozzászólás Aktív témák