- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz ecaddsell #39438 üzenetére
Az OFT-n belül lett új kondenzációs gázkazánunk, felkerült 3 klíma, egy kis napelem rendszer, meg vettem 20 mázsa fát a kandallóba.(ezt persze nem számoltam el )
Bármelyikkel ki tudom fűteni kompromisszumokkal a lakást. Ez persze adottság és szerencse is.
Kb ennyit lehet egy földi halandónak megtenni az előrelátás keretén belül.
2021-ig úgy gondoltam, hogy túltoltam kicsit a több lábon állást. De sajnos nem. -
Tiédetis
senior tag
Ezt Te komolyan is gondolod? Már 2015-ben tárgyalások voltak a surmány és EU között a rezsidémon ügyében. Konkrétan a rhd miatt. Eredményét tudjuk... Az is tudott volt kb. 10 éve, hogy nem jut a hálózatok fejlesztésére pénz. Dőzsöltünk jó ideig, tudtuk, hogy gebasz lesz, és mit tettek? Részletezzem, vagy kitalálod? Tudom, hogy egyszerűbb minden másra IS ráfogni, DE ezt elkurták, nem kicsit, nagyon, reggel, délben, este, éjszaka. Annyira, hogy még a Holdról is látni lehet. Ki a felelős? Természtesen Soros. Esetleg gyf. Tudod melyik a következő ágazat? Igen, a vízközművek. Ezt is láthatom évek óta. Itt a környezetemben.
12 év kormányon baromi hosszú idő, 2/3-al meg aztán psszzzttt... Innentől nincs hova és kire mutogatni. SzerintemSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
axioma
veterán
En olyasmi holisztikus megoldasokat szeretnek latni pl. hogy kijelentik hogy akkor most minden olcso energiabol (=minek termeli be a napelemes helyett) inkabb jarjon fullon az osszes szigetelesanyag-gyarto gepsor... ha allami penzbol akkor abbol, ha vallalkozoibol akkor meg artamogatva adjak el es szigetelodjon minden amit erdemes. Ez egy ertelmes tamogatas, mert az orszag bizonytalansagot (rizikot) csokkenti a futesi idoszakra. Ehelyett most kulon sirnak hogy draga a szigetelo mert ahhoz is energia kell, meg hogy nem tudnak mit kezdeni a nyari olcso energiaval.
Lehet, hgoy a konkret peldaba bele lehet kotni, de most komolyan, nem ez lenne a feladata valakiknek ott fent, hogy ilyen rendszereket megalmodjanak vagy megalmodasat segitsek es a megvalositast tamogassak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- EA Sports WRC '23
- Társasjáték topic
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- MinDig TV
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest