Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • __Zs__

    tag

    Tűzvédelmi leválasztó kapcsol témához: részletesen utána néztem a szabályozásnak és végtelenül lehangolt, hogy ilyen dologra - szerintem agyatlanságra - ennyi pénzt leszek kénytelen kiadni. :(

    Ez tényleg a tűzoltókat (meg a lakókat) védi? Miért a kapcsolóig tartó DC szakasz (akár 5 m) meg az egész panelezés nem marad feszültség alatt? Azt locsolhatják a tűzoltók az áramütés veszélye nélkül? Mert, hogy fogdosni a kábeleket, pláne a kettőt egyszerre nem fogják az oltási művelet közben az biztos. Ha meg azt sem látják, hogy hol bujik el a vezeték a tető alá, és merre van ez a kapcsoló, akkor honnan tudja, hogy melyik vezeték van még fesz alatt és melyik nincs. Szerintem minden vezetéket úgy kell megközelítenie és kezelnie, hogy fesz alatt van.
    Maximálisan, értem, hogy biztonság, meg emberélet, de nem látom az érdemi létjogosultságát, pláne, hogy 2018 előtt nem is volt kötelező. Biztos statisztikák garmadája bizonyítja, hogy a kapcsoló nem létére volt visszavezethető a fatális balesetek 9x %-a. Főleg a tűzoltók körében. Ja és egy házikó oltásánál biztos elkezdik nézegetni, hogy na ide vajon mikor került fel a rendszer, mert ha 2018 előtt, akkor máshogy oltok, mintha utána. Egész valószínű. :)
    Arról nem is beszélve, hogy mi kerül ezen a kapcsolón ennyibe ennyibe? Ja, ha elő van írva, akkor úgy is megveszik.
    Jut eszembe: ebből csak egyféle van: minden ajánlatban a Santon szerepel elég változatos árakon, de sehol sem netto 75E Ft alatt. Itt nincs verseny?
    Nagyon jó lobbitevékenységet és busás hasznot véleményezek.

    Ja és még egy csodálatos dolog: 2 év gari van rá, ami nem kiterjeszthető. Egy kütyüre, amiben motor van, meg folyamatosan töltődő "UPS", aminek minden nyamvadt áramszünet esetén le, aztán vissza kell kapcsolnia. Aztán ha elromlik, feltételezem a reteszelése a lekapcs állapot, tehát nincs termelés, mert az inverterig nem jut el a delej.

    Ennyi volt! Elnézést, de ki kellett adnom magamból! És most jobb. :DD

    Persze, ha nagyon rosszul látom, írjátok meg bátran, talán egy-két jó érv mellette segít feldolgozni a témát! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák