Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leslieho2

    csendes tag

    válasz leslieke #47327 üzenetére

    Jelenleg - egyébként valószínûleg helyesen - az ipar és a nemzetek célja a klímasemlegesség, a CO2e avagy üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentése.

    Magasról tekintve jó irány lehet az elektromos autózás, ha zöld villamos energiával autózunk, kevesebb fosszilis kibocsátás. Ugyanakkor mit okoz a két technológia a többi LCA- Life Cycle Assessment "impact category"-k tekintetében?

    Pl. vízhasználat? Víz és talajszennyezés? Az elpárologtatott víz milyen mikroszennyezôket tartalmaz, a gyárak milyen rádiuszában milyen visszatérô anyagok hullhatnank vissza s szántöldi környezetre hullva okozhat-e egészségre káros hatást az élmiszeri láncba épülve? Van-e összehasonlító tanulmány a különbözô akku technológiâkra?

    mi lesz a használt akkumulátorokkal, különösen az NMC akksikkal ha jön egy új technológia és nem lesz pozitív üzleti modell az NMC akksik újrahasznosítására? Elássuk? Tengerbe dobjuk?...?

    jó lenne tény alapon számokkal, tényadatokkal közelítve látni a valóságot, mely döntésünknek milyen rövid/hosszú, avagy elsôdleges majd másod/harmadlagos hatásai vannak..

Új hozzászólás Aktív témák