-
PROHARDVER!
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedCactus
senior tag
Srácok! Kaptam egy ilyen Tuti100-as SIM kártyát, amire nincs szükségem, de ha már megvan, arra gondoltam aktíválom online, majd tarifamódosítással váltok XXL-es csomagra. Szerintetek ez járható út és megoldható mindez a vodafone honlapján keresztül úgy, hogy postán semmiféle szerződésre nem kell várnom?
-
viktorhu
veterán
válasz Marcsello31 #76123 üzenetére
Sima lemosható filctoll? Lehet, hogy fekete színben megszűrné annyira a fényt, hogy már nem zavarna.
-
RedCactus
senior tag
válasz Marcsello31 #76153 üzenetére
Marcsello31 és SztiviVander, nagyon köszönöm a megerősítést!
-
törölt tag
válasz #61981184 #76040 üzenetére
Ma egy 11:30-as hívásról 13:40-kor kaptam sms-t a vodától (i13 mini). Mert állítólag "nem voltam elérhető"...Túráztam, és "3 pácika" volt a telefonon, 2G-n. Szóval be kellett volna jönnie a hívásnak.
Aztán átraktam a sim-et egy régi S9-be: beltéren indítottam a hívást, majd leváltott a VoLTE-n felépült hívás 2G-re: a minőség egy kalap kaki....folyamatosan vissza kérdeztem a másik felet, hogy mit mond....
24 év voda után azt hiszem a 3G lekapcsolás és a hanyatló hangminőség miatt fogok T-hez átmeni: ott a 2G-n normális sávszéllel /12.200/ megy a hívás.
-
Marcsello31
őstag
válasz RedCactus #76156 üzenetére
Nem nehéz megoldani, és nem kel ügyélszolgálat sem ,ha minden jól ment, így nem kel rendelned sem kártyát, mert van, ahogy olvastam nem mindenki kapja meg a kártyáját.
Ha lenne kábeles netem, én már az elavult verziónak is örülnék, de itt előbb találkozok egy vaddisznóval, mint optikával, utólag abból lehetne pörkölt is... Az ára tényleg annyi havonta, nincs plusz, "egyenlőre legalábbis remélem". -
törölt tag
válasz SztiviVander #76154 üzenetére
Nem minden sajnos. A szamhordozas pl tuti nem. Az egyenleg-visszakeres is ugy remlik.
-
törölt tag
-
dchard
veterán
válasz #61981184 #76161 üzenetére
"Vagy az a VoLTE hiánya, hogy GSM-en nincs 12.200-as kodek mint a telekomnál?"
Tévedés, full rate AMR hívás van a vodafone-nál is 2G-n, 12.2kbit/s mindkét irányba. Csak a kedvedért most ellenőriztem.
"Túráztam, és "3 pácika" volt a telefonon, 2G-n. Szóval be kellett volna jönnie a hívásnak."
A második tévedés. Attól hogy van 3 pálcikád, simán lehet olyan szar az uplink hogy nem épül fel a hívás. Nyilván ahol olyan szar a lefedettség hogy VoLTE-n 800-on nem épül fel a hívás, ott 2G-n is simán lehet olyan szar az uplink, hogy úgyszintén nem fog felépülni. SMS-t pedig majd akkor kapsz minderről, amikor újra lefedett részre értél és a telefonod csinál egy loc. update-et vagy valamit hogy a hálózat tudja hogy elérhető vagy.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
nincsnév007
őstag
Sziasztok. A vodafone kártyámon hogy tudom bekapcsolni a HD hangot hívásnál? Van egy yetteles feltőltökártyám és ott automatikusan bekapcsolt és hát tisztán hallható a különbség. Mindent néztem és nem tudok rá jönni.
-
zzola
titán
válasz nincsnév007 #76163 üzenetére
1270-et kell felhívni, hogy kapcsolják be a VoLTE-t. Külön HD hang ki/be kapcsolás nem létezik.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz nincsnév007 #76166 üzenetére
Melyik telefonmodell?
-
Marcsello31
őstag
válasz nincsnév007 #76168 üzenetére
Szia? Milyen android van rajt?! Eredeti vagy custom?! Mintha a custom romon lehet külön ki bekapcsolgatni dolgokat..
-
nincsnév007
őstag
válasz Marcsello31 #76169 üzenetére
Miui 14, android 12. Gyári rendszer. Megcsináltam azt a csillagos, kettőskereszt, és most mindenhol azt írja hogy be van kapcsolva a 4g hívás, de nem tudom, nem az igazi. plusz ha német hálozatra telefonálok akkor meg olyan mint ha 2g hang lenne valami rettentő szarul hallom a másik félt, és a családban van egy redmi note 11s arra is német hálozatra telefonálva meg sokkal jobb a hang.
-
Wolfram
aktív tag
Korlátlan vodafone 4G internet minden reggel megszakad 7:25 körül, pár perc szünet és utánna újra lehet kapcsolódni, ez micsoda? Semmilyen más szolgáltatóval nem volt ilyen probléma.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Wolfram #76174 üzenetére
24 óránkénti bontás van. Utoljára 7:30kor csatlakoztál valamikor a netre és onnan minden nap ekkor megszakad és vissza megy. Ha valamikor máskor újra inditod a routert akkor másnap ugyanakkor fog megszakandni. Evvel nem lehet mit csinálni.
Ez hogy nem csatlakozik vissza néha velem is van Huawei B818 routerral, de Yettelel is csinálta. Ezt megoldottam egy idokapcsolóval ami hajnali 3kor lelövi az áramot, majd vissza kapcsolja, így nincs már ilyen probléma. Vagy ha tudja a routered az időzített újraindítást akkor az is jó.[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Szerintetek ez jó lenne a router mögè?
[link] digitális időzítős kapcsoló. Beállítanám hogy hajnalban nyomjon rajta egy resetet aztán ennyi. Így akkor nappal egèsznap menne. Kàr hogy mobilnethez nem rendelhető fix ipcím. Pedig sokan ráugranának ha plusz pènzèrt vehetne az ember. A szakadó hóesèst tèlen vajon bírja a 4g?! "Persze ez ritka dolog. -
csaszi75
senior tag
válasz Wolfram #76171 üzenetére
Nekem is volt ilyen routerem.. Power on bekapcsolás után 24 órával jött megint egy lekapcsolódás.. majd a router pontosan 5 percet várt.. és újra csatlakozott.
Vagyis minden nap 5 perccel tolódott a 24 órás bontásom ideje..
De ez egyértelműen router függő dolog. Volt olyan routerem, ami a bontás után azonnal visszajött.
Ez a jó megoldás, amit Bl.Gyo. fórumozó ír:
https://prohardver.hu/tema/nagy_vodafone_topik/hsz_76179-76179.html -
zzola
titán
A június 14-én lezárt számlán érdekes dolog van, korábbi Go és Red csomagokon áremelés lesz augusztus 30-tól. A Go csomag 600-, a Red csomag 1100- forinttal drágul. Nem tudom milyen csomagokat érint, talán később lesz info. Más is találkozott számlán hasonló értesítővel? 45 napos felmondási időt lehet érvényesíteni ezesetben.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Marcsello31 #76182 üzenetére
Bármilyen jó. Én a Tescoban vettem 1000ft-ert egy mechanikusat, azon van a routerem. Igaz 30 perces felosztásban (digitális gondolom bármennyit tud), de nem baj hajnali 2:30kor kapcsolja le, és 3:00kor vissza. Úgyse használja senki ekkor.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Wolfram #76186 üzenetére
Igen tudom de semmit nem ér. A router dönti el hogy mikor melyik nap induljon újra hajnalban, de nekem naponta kellene a restart, mert a 24 óránkénti bontás miatt nem mindig megy vissza a netre. Úgyhogy maradt az időkapcsoló minden hajnalban off-on, kész, ideje így megy és mindig van netem bármiféle beavatkozás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Bl.Gyo. #76191 üzenetére
Jól néz ki, valami hasonlót tervezek én is, Ezzel a megoldással napközben menne egésznap bontás nélkül, nálunk nappal van nyüstölve a net, igazából éjjel semmi nem megy rajta, Lehet beállítom rajta majd az 1 óra offot, hogy 1 óráig szundi legyen, majd hajnali 6 előtt bekapcsoljon, ügyes megoldás, Kérdés mennyire szereti a router a napi színtű kibekapcsot.
Én nem a B20an vagyok már, de menne az is.
Főleg mióta aktív lett itt a 4g+CA.
A hullámzás a sebességben már itt is érezhető, de igazából keményen adja "még".
A télre leszek kíváncsi.
ügyes megoldást mutattál alkalmazni fogom. Nem torrentezek, inkább megoldom azt máshogy. a számla fix 4.990ft. Így marad.[ Szerkesztve ]
-
Ledi
aktív tag
Sziasztok!
Mi a helyzet jelenleg a feltöltős e-sim váltással kapcsolatban?
Még mindig be kell menni az üzletbe vagy vagy már online is át lehet váltani. És ha bemegyek akkor mindjárt aktiválják az e-simet vagy csak egy idő után lesz aktív? -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Miként lehet kikapcsolni feltöltőkártya esetén azt, hogy minden egyes hívás után kapok egyenlegértesítőt!? Elég zavaró és felesleges funkciónak érzem. Tutti100 kártya amugy.
-
dchard
veterán
válasz Marcsello31 #76192 üzenetére
"Én nem a B20an vagyok már, de menne az is."
10MHz-en sehogy nem fogsz 100+Mbitet kimérni. Ami valójában történik, hogy az elsődleges sáv a B1 és mellé fogja a B20-at. Ki is írja hogy felül hogy "CA (4G+)" Ez abból a szempontból jó, hogy így az uplink B1-en van (kevésbé terhelt és ugye UL csak egy sávot tud ez az eszköz), DL meg össze CA-za a két sávot.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Marcsello31
őstag
válasz dchard #76197 üzenetére
Köszi az infót! Akkor a kettőütt van és azért ilyen gyors, akkor lefelé két sáv felfelé 1sáv.
nekem még így is bőven használható, akkor ezért is mérek itt ilyen sebességeket, ha félre értelmeztem az elején akkor Bocsi. Tetszik maga a router, még csak nem is melegszik.
Köszi az infót, így már nem írok marhaságokat ezzel kapcsolatban, az elején amúgy még nekem sem volt 4g+os ilyen megoldásom, ez az utóbbi napokban lett elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok