- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Geforce GTS 250 512MB videokártyára érdemes új hűtőt vennem, ha nem vagyok túl nagy játékos, javarészt csak netezek, de mondjuk napi 18 órákat is bekapcsolva marad a gép?
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Amennyiben nem játszol, úgy nincs terhelve a kártya, bőven jó a gyári hűtő is, pláne ha ilyen kártyád, amit linkeltél. Azért mert sokat megy a gép, nem fog melegedni. Egy normális házszellőzés nem árt azért. Hőfokokat is jó lenne látni, hogy biztosat tudjak mondani.
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
A segítségeteket kérném.
Használtam vettem egy Asus EAX1650PRO Gamer Edition/HTD/256M-es kártyát. [link]
A baj az, hogy idegesít a ventillátor, mert túl hangos, és a gép meg szinte 24 órában megy.
Ezért úgy gondoltam, veszek egy Aerocool VM-102-es passzív hűtőt. [link]
Ma felszereltem a kártyára, de a gép pár percenként újra indul, illetve újrainduláskor már a bios megjelenésekor egyes betűk el vannak szineződve, meg pontok látszódnak ott, ahol nem kellene. Gondolom a kártya túl van melegedve.
Előfordulhat az, hogy ez a hűtő képtelen elvezetni a hőt? Ráadásul szimpla netezés közben.
Előfordulhat, hogy a probléma az, hogy a hűtő a vga prociján rajta van ugyan a hűtő, de a memóriákkal nem érintkezik? (Már ha jól sejtem, hogy az a 4 db a közelében az az, mert a régi hűtő részben rájuk lógott, úgy volt kialakítva.) Vagy azokra nem is kell hűtés?
Szerintetek most mit csináljak? Mi lehet a hiba? Venni kellene esetleg a ramokra is kis bordákat? Vagy az eredeti hűtőn cseréljem ki a ventillátort (ha igen, mire?), a VM-102-est meg adjam el?
A szempontok között persze szerepel az is, hogy nem akarok vagyonkat költeni a kártáyra, már persze ha egy mai új, passzív hűtős 8400GS vagy egy Ati HD4350 van olyan jó mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
tubus
tag
Sziasztok. ! GTX 580 gigabyte erre keresek vga hütöt de az arctic extreme plus-t oltári nehéz beszerezni, a thermalright shamant még nem lehet kapni Magyaroszágon , a gelid icy rev2 pedig nem nagyon hatékony azt olvasom. lécci adjatok tanácsokat. itt egy kis csemegeteszt+infó a válaszokhoz. thx
tubus felhasználónak 46 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! 20131105 a régi ph megbízhatósági oldal szerint - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
varsam
őstag
Esetleg a Prolimatech MK-13, de ezt nem írja, hogy kompatibilis lenne
-
artiny
őstag
[Zalman CNPS7000B-AlCu] hutot fellehet szerelni egy [asus gts 250] re?
Azert szeretnem kicserelni mert ezek a gladitor hutok nagyon hangossak es most kb.8€ hozzajutnak ehhez a zalmanhoz,akkor fellehet szerelni ra?
igy elvesztem a garanciat?
idle ben most 50 fok,jatek allatt 65-80-85 fokra megy fel. Tudna tartani a homersekletet a zalman? -
Giot
addikt
Üdv!
Egy újdonság: PCcooler K100 . -
tubus
tag
innen rendeltem aztán 3 hét hitegetés után feladtam, mert azt mondták a telóban /állandóan hívtam őket/ hogy február vége...... köszi..
tubus felhasználónak 46 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! 20131105 a régi ph megbízhatósági oldal szerint - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
tubus
tag
És 580ra miért nem adnak ki????????
Thermalright Shaman-t kéne szereznem de az elvileg no hungary....
[ Szerkesztve ]
-
tubus
tag
Az volt. de most levegövel alacsonyabbra sikerült lehüteni, egy kicsivel hangosabb csak. pedig a víz is mag a levegös rendszer sem a gagyiból való.
-
win7777
aktív tag
sziasztok!lenne egy kérdésem,Accelero S1-hűtést vásároltam egy hd4870-vga-ra.
viszont ventit milyet vegyek rá amit csak a kártyára egyszerűen rákel dugjak
köszi a segítséget szép estétPhenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB
-
varsam
őstag
-
win7777
aktív tag
értem tehát ha a vga-n nincs venti akkor semmi hiba nem keletkezik?mert azt hittem érzékeli hogy nincs rajta hűtéstermészetesen akkor megoldom az alaplapra kötve ha más nem lesz vagy átforasztom a kábelt,szerintem megoldható
köszi a segítséget remélem el boldogulok vele.szép napotPhenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB
-
win7777
aktív tag
szia!
nem garis már
viszont megtudom oldani mert a ventilátort szétszedtem és,ott benne oldottam meg a fórasztást.
köszi a segítséget..szép napot!majd jelzem mennyire lett jobb a hűtésPhenom x4 B55 3.7GHZ 1.325v CORSAIR h50/4GB KINGSOTNE HYPER-X/HD5830/RAPTOR/ASUS 22VHD/42"NEC/COOLER MASTER ELITE 430/FSP BLUE-STORN/ÉS MÉG SOK MÁS:)I7 870 ..STB
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire HD4850-es VGA-m 1GB-s és az lenne a kérdésem h érdemes-e hűtést cserélni rajta vagy ez nem jár gari vesztéssel mert az eredetit le kell szedni? És milyet érdemes venni? Játék alatt kb. 79-80°C-ra is fölmegy.Matthew 24:42
-
Gerisz
addikt
válasz @matthew@ #4127 üzenetére
Ha elrontod akkor garivesztéssel jár. Ha ügyes vagy akkor nem lesz gond.
Én eddig az összesen cseréltem hűtést. Főleg a hang miatt. De ezzel a hőfok is jelentősen javul, ha megfelelő bordát teszel rá.Egy AC S1-el jól jársz, ha teszel rá egy 12-es ventit akkor iszonat halk és hűs lesz a karid.
Ez 5-6K körül kapható, erre a kártyára drágábbat nem érdemes. Esetleg vehetsz használtan. Én azt azért nem szeretem, mert a memória hűtő bordákat nem lehet csak egyszer ragasztani, és ekkor vagy ragasztót kell venni hozzá(hővezetőt) vagy új bordákat, ami megint plusz kiadás. Ebből érdemes újat venni. -
Pítőr
aktív tag
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem van, hogy a 4870-emen van egy S1, és egy turbo modul, amit most le szeretnék cserélni két 9, vagy 12cm-es AC F szériás pwm-est pst-s ventikre, és mivel a 4870-en 4pines a venti csatlakozó, így rákötném sorban a két ventit, csakhogy félek, hogy túl sok lesz a fogyasztása a két ventinek, és tönkretesz valamit a kártyában?! Előfordulhat ez?
Att-vel ha leveszem minimumra idle-ben, loadban meg mondjuk 50%-ra a vetik sebességét, akkor talán nem kell neki annyi feszültség, hogy tönkremenjen!?
Maxon elég sokat fogyasztanak (relatíve, cserébe nagyon alacsony feszen is képesek működni, ahol nyílván jóval kevesebb a fogyasztás)![ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Krisinto
őstag
Hali
4850-re akarok venni ram sünit.
Mennyire oszt-szoroz, hogy réz anyagú sünit veszek, vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Peter
aktív tag
-
dany27
őstag
Hi!
Van két zsír új VGA coolerem, egy Zalman VNF100, valamint egy Zalman VF700AlCu. Szerintetek melyiket rakjam fel egy 7600GST-re?? Mert eléggé morgós rajta a gyári, és idegesít...
Amelyik megmarad azt meg eladom, szóval ha valakinek kell a másik akkor írjon és megegyezzünk!Üdv.: Dani
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek a Noob kérdésért
vettem egy Sapphire 4850-et GFX Chilla hűtővel.A kártyán 3 tűs csatlakozó, de nem tudom mi a neve.
Egy biztos, hogy a Chilla 3 tűs sima alaplapiba megy bele, de én szeretném, ha a kártya tudná szabályozni, ehhez keresek átalakítót - csakhogy még nem tudom mire kell keresniÜdv!
Attila"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
tubus
tag
erre a megoldás engem is érdekelne.... 3 pinböl pwm megoldás hogy lehetne....
-
jegenye77
addikt
Ha használtan veszek egy vga hűtőt és már nincsen hozzá plusz kétoldalas ragasztó a ramsünikhez,akkor azt lehet pótolni vagy helyettesíteni valamivel?
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
andreijj
tag
Üdv!
Most vettem egy XFX4830-at, olyat ami a cikkben is található. Tegnap tettem be a gépbe, még barátkozom vele. Játék közben felpörög maxra a venti, és nagyon hangos. Ok, ez relatív, de még sosem volt ilyen hangos kártyám. Load-ban 60°körül elvan ha 35%on forog a venti, így nem is lehet hallani. A kérdésem az, hogy vegyek rá külön ventit , vagy adjam el, és megtoldva a venti árával (6-7k), cseréljem le egy halkabb 4850 re pl.
AMD 6000+ procival így is közel procilimitem van, nem járnék most jobban egy 4830-nál erősebb kártyával. Jó darabig megleszek még ezzel a konfiggal, úgyh fontos lenne h halk legyen. -
varsam
őstag
válasz andreijj #4146 üzenetére
A procimit erősen felbontás függő, szval attól függ, hogy jó lenne-e neked egy erősebb kártya, vagy sem.
"Load-ban 60°körül elvan ha 35%on forog a venti, így nem is lehet hallani."
Akkor hagyd így, ez a hőmérséklet még teljesen rendben van.Esetleg, ahogy a cikkben is, veszel rá egy AC S1-et, és megszűnik minden gondod, de egy AC L2 Pro is elég lenne rá, jobb mint a gyári és olcsó hűtő.
-
CoolFish
csendes tag
Sziasztok!
Több helyen is érdeklődtem, de hát ha itt tud valaki segíteni nekem. Van egy Sapphire 4850X2-es VGA-m, és erre szeretnék valami hatékony hűtést. Létezik rá valami egyszerű megoldás?
" Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Robotporszívók