-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri8
tag
Üdv all!
Nemrég vettem észre, hogy az Aguaban marhára lementek a DDRII-es memcsi árak. így rászánom magam két 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax memcsire. Jelenleg egy Am2-es asus alaplapom van (4 slotos) , benne egy 4200+ Dual core proci, és 2x512Mb Ram. A kérdésem több rétegü: a két giga ramot csapjam a már benne lévő 2x512 mellé,és igy járassam,vagy ezeket inkább vegyem ki? Illetve hogy a 800Mhz-es ramok mennyire álják a fejleszthetőséget? Ha majd később nagyobb procira váltok,képesek leszenk-e kiszolgálni ezek a ramok még?
Választ előre is köszi!!! -
Geri8
tag
Nem tudom hova írjam, igy leírom ide is:
Asus m2n4 Sli alaplapom van, original alap biossal. Semmi gondom nincs vele, csak zavar hogy a DDR ramok ütemezését sehol nem találom. Van ugyan egy DDR config menüpont,de ott egy csomó TRC, TFC, meg ilyen értelmetlen rövidítések vannak, amik mind autón mükszenek. Ha magam akarom álítani akkor kiad 1-től 6 vagy 12ig számokat. Tehát valszeg ez lessz az, viszont honna tudom meg hogy a 4 ütemezési érték melyik, ebből a sok rövidítés közül Aki játszott már ramokal ilyen alaplapban, mondja el kérem, mire jött rá. -
-
Geri8
tag
válasz Hawk1979 #6074 üzenetére
Szerintem csak nem szeretnek igy járni a ramok. Gondolom 200 fsb-s proci van a gépedben, és ezért mükszik 400-on a ram, ha 166fsb-s lenne, akkor mükszene simán 333on. Legalábis öcsém gépében megy...Általában nem működnek a ramok a procik alatt, felette viszont vígan. Persze lehet hogy hüyleséget mondok
-
Geri8
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest