- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foremi
tag
Valahol érthető és jogos ez a netsemlegességes EU-s rendelet.
Tételezzük fel, hogy van két cég, mindkettő közösségi médiával foglalkozik. Az "A" cég közösségi oldala korlátlan adatforgalommal használható, sőt még internet előfizetés nélkül is elérhető, díjmentes adatforgalommal. Ez a felhasználónak jó, ezért nem kevés időt használja az "A" cég közösségi oldalát. Ezt látja a "B" cég, és szeretné, hogy az ő közösségi oldala is korlátlan adatforgalommal elérhető legyen. Jelzi a szolgáltatónak ezt, mivel úgy igazságos, ha mindkét oldal korlátlanul elérhető. Majd azt a választ kapja, hogy már van egy hasonló szolgáltatás, felesleges még egyet felvenni a listába. "B" cég ezen teljesen jogosan háborodik fel, mivel az "A" cég egyértelműen versenyelőnyhöz jut azáltal, hogy a használata nem számít bele a havi adatforgalmi keretbe.Ez kb. olyan, mintha kiállnék egy fagyis kocsival egy fagylaltozó elé, és elkezdenék ingyen fagyit osztogatni minden arra járónak. Az emberek ennek örülnének, még akkor is, ha nekem csak két fajta fagyim lenne (csokis és vaníliás), még a fizetős fagylaltozónál húszféle közül lehetne választani. Azáltal, hogy ingyen adnám, előnyben lennék, a szűkebb választék ellenére a legtöbben az én fagyimat választanák. Lenne, aki csak azért enne fagyit, mert ingyen van, de lenne, aki egyébként is evett volna, de mivel ingyen adom, ezért inkább engem választ a fizetős helyett (még akkor is, ha az eper fagyi helyett vaníliát kap tőlem). Természetesen lenne aki a több ízválaszték miatt a fizetős fagyizót választaná, mert ő eper fagyit szeretne enni, amiért hajlandó fizetni, de boritékolható, hogy a tevékenységemmel csökkenteném a forgalmukat. Ez érthető módon nem tettszene az érintett fagylaltozónak, ezért mindent megtennének annak érdekében, hogy ne osztogathassak ingyen fagyit. Persze ha sikerülne, ennek sokan nem örülnének, de jogos lenne a dolog.
-
Foremi
tag
Olvastam, hogy nemsokára megújul a Yettel TV. Milyen újdonságok várhatóak? Pl. archív TV lesz? Árban mit jelent majd ez, mert az egyik legnagyobb riválisa hasonló árban már tudja ezt. A január 1-től érvényes ÁSZF-ben már szerepel, hogy a feltüntetett csomagok 2023 március 31-ig vehetők igénybe.
-
Foremi
tag
válasz EA's hit #93471 üzenetére
Én nem használom ki a Yettel TV korlátlan tematikus adatforgalom szolgáltatást, mert nincs internet a SIM kártyán (adatkeret nélkül pedig nem megy), csak otthon TV-zek.
Néztem alternatívákat, több szolgáltatónál vannak ingyenes csatornák, így ki lehet próbálni anélkül, hogy meg kellene vásárolni.
Mindig TV GO: náluk 7 napra visszamenőleg nézhető a legtöbb TV csatorna műsora, ami elég vonzó szolgáltatás. Viszont sok ismeretterjesztő csatorna nem érhető el, amit a Yettel TV-n szeretek nézni (helyette más csatornák vannak, darabszámra kb. azonos). Ami nem tetszik benne, hogy nincs gyors/egyszerű csatornaváltás, ki kell lépni a műsorújságba, tovább lépni a következő csatornára, majd be kell lépni a műsor ismertetőbe, és ott van a lejátszás, ez egy csomó gombnyomás és idő, a Yettelnél pedig csak egy kattintás. Árban 4990 Ft a MAX csomag, (a Yettel 4490 Ft, náluk is a MAX csomag ennyi), mininális az árkülönbség.
Telekom TV GO: náluk is a csatornák többségénél van archív TV, ami három napra visszamenőleg nézhető. A legtöbb ismeretterjesztő csatorna elérhető, ami a Yettel-nél. Az alkalmazás is jobb, egy húzással lehet csatornát váltani. Árban is kedvezőbb, mert 3600 Ft egy hónapra. Ami nem tettszik benne, hogy utólagos a számlázás, illetve van videótéka (ahol a számlához teszik hozzá a kikölcsönzött műsor díját), így benne van a véletlen rendelés esélye. Lehet én idegenkedem csak ettől, de sokkal előnyösebb lenne egy előre fizetős (Prepaid) TV szolgáltatás. Ami pozitívum, hogy hűségidő nincs.
ITT/OTT TV: náluk is van pár ingyenes csatorna, meg 24 órás próbaidőszak. Ami nagy előnye, hogy akár egyenként is előfizethetünk csatornákra (persze ehhez meg kell venni az alap csomagot, ami már alapból nem kevés népszerű csatornát tartalmaz), ezt figyelembe véve ha csak adott csatornákat szeretnénk nézni, ők a legolcsóbbak. A csatornaváltás itt is egyszerű és gyors. A műsorújság viszont gyakorlatilag használhatatlan, EPG nincs. Archív TV sincs náluk.
Direct One: ezt a szolgáltatást nem próbáltam, mert nincsenek ingyenes csatornák, vagy ingyenes próba. De mivel publikus (bárki számára megrendelhető) a szolgáltatás, ezért gondoltam beírom. A Plus csomag 3590 FT/hó, a szolgáltató oldalán azt írják, hogy 84 online TV-csatorna, köztük 33 újraindítható. 12 hónapos hűségidő van rá, ebbe viszont biztos nem megyek bele, főleg mert kipróbálni sem tudom az alkalmazásukat.Ami nekem nagyon tettszene, ha a Yettelnél is elérhető lenne, az az Archív TV, ez szó szerint hiányzik. Az alkalmazásban látom a "nyomait", mert visszamenőleg is benne van a lejátszás ikon, csak nem indítja el, azt írja expired. Lehet, hogy már benne van a szoftverben ez a szolgáltatás, csak még nem kapcsolták be. Mindenesetre várom az új Yettel TV-t, aztán meglátom, hogy maradok ennél, vagy váltok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest