- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhenry
őstag
válasz Viktor0610 #65150 üzenetére
Értem köszi
-
hunluigi
senior tag
válasz Viktor0610 #65143 üzenetére
Ez most már kezd nevetséges lenni... Kissebb facelost volna elismerni, hogy alkalmatlan erre stabilan a kínai hálózat, és lelőni az egész volte projektet... Hány éve is megy a kínlódás a bejelentés óta? És még mindig egyet előre kettőt hátra.
Én személy szerint megvagyok nélküle, de ezt már nézni is kínos. 😆
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Landsmann
addikt
Én úgy látom, ez az egész VoLTE kalamajka egy szabványtalan, hasraütésszerű műszaki megvalósításon alapuló dolog. A Telenor olddalán írtak olyat, hogy először a Telenoros szoftverű készülékeken fog menni, aztán majd később a többin is ha frissül a szoftver. Na ezt mégis hogy? A hálózatot mindig minden újabb típusú készülékhez hozzáigazítják? Én is a Telenortól vettem a Redmi 6-os készüléket, (nincs a támogatott készülékek listáján) de az a gyanúm, hogy teljesen gyári független. Szóval a telenoros szoftveres írás itt nem állja majd meg a helyét. Egyébként magának a VoLTE opció bekapcsolhatósága is el volt tüntetve a menűrendszerből, de ezt visszakapcsoltam. Végülis nem olyan létfontosságú, talán ami nekem az előnye, állítólag kevesebb energiát igényel mint a normál telefonhívás, így az akkumulátoridő hosszabb lehet.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
bigdady
nagyúr
válasz snooze #65145 üzenetére
Nekem is van volte kapcsoló és független a készülék és nem telenoros vásárlás de hiába van bekapcsolva semmi jelentősége ugyanaz van mint ha nincs.
S8 topikban többen bekapcsoltatták kapcsoló óta manualisan ügyfélszolgálaton. De van akinek nem kapcsolják be ügyintéző válogatja.[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz lugosi #65155 üzenetére
Lehetne sorolni az "érdekességeket" napestig... A többi szolgáltató is egy vicc, de időnként szétröhögöm magam távközlési technikusként, amikor nagyritkán fel kell vennem velük a kapcsolatot. Olyan blőd marhaságokat tudnak elővezetni, hogy lefagysz. A hálózat management meg egy katasztrófa... A HD bevezetésekor előre rettegtem, hogy hasalni fog a hálózat a forgalmasabb helyeken (bejött) pedig nulla rálátásom van az infrastruktúrára. Ugyan van kontakt a pannon u. 1-ben, de már nem is beszélgetünk propeller ügyekről, mert csak felakad a szeme neki is... Nagyon kéne a vérfrissítés a piacnak, hogy a régi szolgáltatók össze kapják magukat. A bullshit reklámokkal nem lehet már sokáig húzni egyik szolgáltatónál sem...
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
tomp
félisten
válasz hunluigi #65152 üzenetére
Túl sok pénz van a VoLTE-ben. Illetve már eladták a médiában is. Nem lőnék le. Inkább örülnek, hogy ilyen szintre sikerült összehozni a ZTE rendszerével...
ZTE még saját magával sem volt kompatibilis, akkor egy idegen gyártóval...
Amúgy csak a saját rövid számok nem mennek. Ha hagyományos hívószámot tárcsáz az ember az tökéletesen megy.Landsmann
Nem a hálózatot igazítják a telefonhoz hanem a telefont a hálózathoz. A telefon szoftverének tartalmaznia kell a VoLTE konfigurációs beállítást. Ha ez megvan és társítva van a Telenor HU hálózathoz akkor megjelenik a kapcsoló a szoftverben és működik. Nálam a OnePlus 5-ön hivatalosan nincsen Telenor HU VoLTE de maga a konfiguráció megtalálható. Külső programmal kellett aktiválnom és tökéletesen megy a Telenor és Telekom VoLTE is. -
polonic
félisten
Nem a hálózatot igazítják a telefonhoz hanem a telefont a hálózathoz.
Sajnos ez nem mindig van így. Jelen esetben az Apple telefonokkal. Megvannak a 3GPP szabványok, csak a drága gyártó nem akarja vagy nem úgy implementálja, ahogy van. És mivel elég nagy presztízse van, és ő márpedig nem teszi helyre az elcseszett implementációját, így a hálózati berendezés gyártója kénytelen egy külön patch-et kiadni, hogy az almás telefonnal is lehessen a szolgáltató hálózatán telefonálni normálisan.
Ez megtörtént eset, lehet nem is egyszer. De több infot nem írok róla.
-
Landsmann
addikt
Na jó, de ha már eleve benne van a készülékben a lehetőség és a tudás, akkor azt nyilvánvalóan valamilyen lefektetett szabvány alapján teszik, különben semmi értelme. De íitt nagyon úgy néz ki, hogy ahány gyártó áés ahány szolgáltató, mindneki a saját szája íze szerint értelmezi, a végén aztán az lesz belőúle ami van is, hogy egyes készülékekkel megy, míg másokkal nem, mégha ugyanaz a típus is a készülék, csak az egyiket szolgáltatónál vették, amásikat meg független forrásból. Éppen ez a probléma, hogy valahogy nem egységes ez az egész. Ha az lenne, nem lennének ilyen kitételek, hogy először a szolgáltatónál vett készülékeken megy, de ha két SIM-es, akkor meg mégsem.
Másik dolog, azt még megértem, hogy a szolgáltatói szoftvert tartalmazó telefonokon indul hamarabb a szolgáltatás. Később a függetleneken. De azt mégis hogy? A Telenor kívánságára a gyártó nem fog külön szoftbvert gyártani, ami majd csak a Telenoros készülékekbe fog letöltődni. Aztán a gyártó készítsen Vodafoneos, meg Telekomos, meg Orange-os meg minden szolgáltatónak külön szoftvert? Én itt csúsztatást érzek a szolgáltató részéről.
Fogalmazhatnék úgy is, hogy amelyik készüléken megy ez a szolgáltatás, az isteni csoda, egy rendszerfrissítés után semmi sem garantálja, hogy továbbra is műáködni fog azokon a készülékeken, amiken most megy. Én nem létom széleskörű elterjedését ennek a technológiának.Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
Hosssszu
őstag
... tartalmaznia kell a VoLTE konfigurációs beállítást. Ha ez megvan és társítva van a Telenor HU hálózathoz....
Ha ez minden szolgáltatónál így van nem csak a Telenornál, akkor hihetetlenül gázos dolog.
Ha mondjuk az ember átmegy 3-4 országon, akkor minden szolgáltatónak rá kellene küldeni a telefonra a frissített konfigot?
Mert ha azt nézzük hogy itthon a Telenor ennyire válogat a készülékek között, ezt levetítjük világszerte az összes szolgáltatóra, akkor olyan halmazt kapunk ami kizárja hogy olyan legyen a VoLTE, mint mondjuk a 3G, vagy a GPRS kapcsolat.
Így szerintem sosem lesz roamingban VoLTE. -
veterán
-
hhenry
őstag
Valaki beavatna röviden,hogy ez mi:VoLTE ?
-
MODERÁTOR
válasz 4Grider #65163 üzenetére
Idézet a VoLTE-oldalról:
"Külföldön is használható?
A VoLTE jelenleg csak Magyarország területén érhető el."[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
hhenry
őstag
válasz Viktor0610 #65167 üzenetére
Rohadt jó
-
tomp
félisten
válasz Landsmann #65160 üzenetére
VoLTE szabványa egy kicsit tágabb lehetőséget ír le de szerencsére eléggé egyformákat használnak.
pl a Telekom és a Telenor konfiguráció alapja ugyan az. Telenornál van csak egy extra beállítás a rövid hívószám bug miatt de inkább csak kényszer...
A gyártók készítenek szolgáltató rendszereket. pl Samsung, Sony. Ott a telenoros telefonra telenoros szoftver fog letöltődni! Ezekbe hamarabb kerülhet bele a szolgáltatói VoLTE mint a független gyári rendszerekbe. Azokba is bele fog kerülni de később.
Huaweinél külön szolgáltatói konfig frissítések vannak. iPhone esetében is. Azaz a belerakott SIM kártya szerinti konfigot tölti le és telepíti.
Bizonyos telefonoknál lehetőség van aktiválni az alap VoLTE konfigurációt amivel már működik a hazai VoLTE szolgáltatás. pl Xiaominál elég egy tárcsázó kódos művelet(ha tartalmazza a szoftver az "EU" konfigot) de OnePlusnál kell egy külső Qualcomm program hozzá. pl OnePlusnál a Vodafone India VoLTE profillal működik mind2 hazai VoLTE de az összes uniós szolgáltatónál is.Hosssszu
Nemnem! Mindig a SIM kártya szerinti szolgáltató VoLTE konfigurációja alapján megy a szolgáltatás. Függetlenül attól, hogy roaming alatt éppen milyen szolgáltatón lógsz.
Amúgy az AT&T VoWiFi szolgáltatása itthon is megy. -
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz Hosssszu #65161 üzenetére
Nem nagyon jellemző a volte roaming, de nem akkor kapja meg a szolgáltató konfigurációját a telefon, amikor beteszed a sim kártyát, hanem amikor az update-et letöltöd. Szóval ha bekerül a Telenor volte beállítása a független S8 romba, akkor azt a többi európai felhasználó is megkapja.
-
magellaner
tag
Sziasztok. A telefon 4g frekvenciajat lehet valahogy befolyasolni mert a b20 as toronyra csatlakozik ra nekem. A b3 as meg kozelebb van joval. A b20 as este mindig levan terhelve. Vagy esetleg jelentsem be a telenornal. Reggel 30 mbit. Este meg 1 mb re lemegy.
-
4Grider
nagyúr
válasz magellaner #65173 üzenetére
Veszel egy olyan telefont, ami nem tudja a B20-at. Jelentgetni lehet, de azonnali megoldás ilyen helyzetben nem szokott lenni.
-
Somatom
veterán
válasz magellaner #65175 üzenetére
A Telenor a mozgásra nevel. Itt állok a rheinfeldeni svájci határ kamionparkolójában. Hiába vagyok Németországban, vasárnap 5Km -t kell bringázzak, hogy meg tudjam nézni az F1 futamot, aztán megint 5 -öt vissza a határra, mert itt csak halvány 3G van, amin a 360p is szaggat. A waldshuti határon ugyanez a szitu. Bezzeg a vodások felár nélkül is símán ráállhatnak a svájci hálóra.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz snooze #65177 üzenetére
A kamionparkolókat ritkán helyezik kocsmák közvetlen közelébe. Szted miért hordok magammal bringát a kamionban?
-
törölt tag
A Telenornál kapható készülék közül melyek függetlenek?
-
lugosi
MODERÁTOR
Láttam már ilyen helyen éttermet, mosdót, ilyeneket, egyáltalán nem elképzelhetetlen hogy lenne ilyen helyeken wifi, ezért jutott eszembe. Még akár itthon is, nem hogy Svájcban. De lehet hogy pont ott nincs semmi, de az is lehet hogy Somatom egyszerűen csak nem szeret idegen wifire csatlakozni.
-
Somatom
veterán
válasz lugosi #65183 üzenetére
Itt nincs ilyen. Autohofokban, benzinkutakon szokott lenni, de abban sincs sok köszönet. Egy alja router -t ráakasztanak egy gyenge netre és lógnak rajta páran. A stream pedig sok helyen le van tiltva. Ne gondoljátok, hogy Svájcban, vagy Németországban annyira jó a net. Nálunk jobb a lefedettség, de még a vezetékes net is. Ráadásul a németeknél olyan a szabályzás, hogy a hotspotot adó felel a rácsatlakozó forgalmáért. Gondolhatod, hogy kinek hiányzik egy ilyen hercehurca. No hotspot, no problem. A franciáknál pedig, mielőtt használnál egy nyilvános hotspotot, be kell regelned egy központi adatbázisba. Ez vmi antiterrorista izé.
-
MODERÁTOR
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok galaxy note 9 en elérhető a volte?
Telenor hello data csomagom van nem jelzi.. lehet aktivàlni ebbe a csomagba? -
MODERÁTOR
válasz Szupercsirke #65187 üzenetére
Nincs rajta a támogatott készülékek listáján, így ha le is szedeted a VoLTE-tiltást, nem garantált a működés, vagy hogy idővel nem kerül vissza a tiltó "jelölő" az előfizetésedre.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
p2pp
őstag
Ma lőttem 1 Network Cell info Lite app tesztet.
Mi egy kb. 30.000 kis város vagyunk.
3G Band 1.
4G Band 20.
Számomra k....a érdekes miért?
A 3G miért Band 1?
A 4G miért nem B3?
Csak azért, mert 4G+ nincsen.
De a szomszéd város egy részén, ami innen 10km egy részén van 4G+. De ott Band 3 volt végig.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
4Grider
nagyúr
3G band 1=2100 MHz
Ebben semmi érdekes nincs, 80-90%-ban még ezt használják 3G-re a Telenornál és a Telekomnál. Városokban nagyobb községekben a Vodafonenál is. Hogy megszabadul-e a Telenor ettől a frekvenciától, az hamarosan kiderül. Én azon a véleményen vagyok, hogy nem valószínű...
B3-as 4G frekvenciát is kevesebb celláról nyomnak, mint B20-at. A B3 a "nagyvárosi" 4G frekvencia, jellemzően ott használják, ahol néhány (esetleg 1-2) száz méterenként vannak a cellák. Kisebb (egytornyos) városokban/községekben is előfordul, amikor a B20 túlterhelés esélye nagy.
És jellemzően B3-ra aggregálják a B20-at, így lesz 4G+, ez sem újdonság... -
vpanangin
senior tag
válasz aprokaroka87 #65192 üzenetére
"Telenor Kártyás".
-
Top cat
addikt
válasz radio100jozs #65191 üzenetére
Nekem január óta csak a hálón belül 5 forintért opció volt eddig.
-
Landsmann
addikt
Meglévő kártyásként melyik az a csomag, vagy opció, amivel legolcsóbban lehet kihozni a mobilhívásokat? SMS, net nem kell, anyám csak telefonálásra használja.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
jociolaszi
tag
Sziasztok Állítólag holnap indul a digi mobilszolgáltató.
A digi topikba irják hogy nem áprilisi tréfa! -
veterán
válasz jociolaszi #65198 üzenetére
Nem hát.Most nézem, a Telekom holnap beírja a 06-50 előhívót az ÁSZF-be, akkor lehet tényeg valós a dolog.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Weblap készítés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest