Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sfspirit

    újonc

    Ami a lencséken van és lehámlik, nem más mint;

    Polikarbonát (PC)

    A polikarbonát víztiszta, amorf, nagyon jó optikai jellemzőkkel rendelkezik, fényáteresztő képessége az üvegével azonos, 88-90%. Rendkívül nagy ütésállósága a fémekével vetekszik, az adalékolatlan műanyagok közül a legnagyobb. Ütéssel szembeni ellenállását szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is megtartja. Jó mechanikai szilárdság jellemzi, nagyon jók dielektromos és elektromos szigetelő tulajdonságai széles hőmérséklet- és frekvencia-tartományban. Jó mérettartással, kismértékű kúszási hajlammal jellemezhető. Vízfelvétele kicsi, így tulajdonságai a víz hatására gyakorlatilag nem változnak.

    DE

    Éghetőségi tulajdonságai jók, zsugorodása kicsi és egyenletes, hőtágulási együtthatója is viszonylag alacsony. A legtöbb szerves vegyülettel szemben, pl. üzemanyagok, kevéssé ellenálló, feszültségkorrózióra hajlamos. Ellenáll a nem túl nagy koncentrációjú ásványi savaknak, a szerves savaknak, a vizes oxidáló és redukáló szereknek, a sóoldatoknak, az alifás és cikloalifás szénhidrogéneknek, a metanol kivételével az alkoholoknak és számos olajnak, zsírnak. A lúgok, az ammónia és a különböző aminok roncsolják. Az aceton, benzol, széntetraklorid erősen duzzasztja, ketonok, észterek, klórozott és aromás szénhidrogének megtámadják, a piridin, metilén-klorid, kloroform, triklór-etán és metakrezol oldja. A meleg víz 60°C felett tartós igénybevétel esetén már megtámadja, rövid ideig azonban valamennyi típus károsodás nélkül ellenáll a forró víz hatásának, sőt gőzzel is sterilezhető.

    Ezért tábortűznél vigyázz, hogy ne pattanjon rá pernye stb, ne mosd savasabb szappannal vagy lúgosabb szerrel, csak kevés szappannal röviden és hígan, ill. ne áztasd forróvízbe 60°C felett stb stb ...

Új hozzászólás Aktív témák