Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz Degeczi #15506 üzenetére
Úgy emlékszem már - korábban - valaki írta, hogy a 35mm fix obi még nem jó portréra, inkább az 50mm fix ami korrekt. Most akkor ?
Egyik ismerősöm most vett gépet és hozzá 50 mm fixetm mert szeretne portrézni. Majd kifaggatom35mm fixre én is beruháztam. Tényleg frankó a fényerő, de vigyázni kell a kis dof miatt.
Nem portréra vettem. Szobában azért a 18mm-35mm tartomány elkél szerintem. -
Kazimír
őstag
Még talán annyit, hogy valóban vannak kifejezetten DX-re tervezett objektívek - mint az említett 35/1,8 is, de ez csak annyit jelent, hogy a Leica képkockát nem rajzolja ki (hiszen nincs rá szükség). További előny, hogy ezáltal kisebb és könnyebb is lehet.
De, ez a látószöget, gyújtótávolságot, nem érinti! - mint ahogy azt már szintén elmondtadBe köll fizetni, azt' jólvan...
-
KSparrow
őstag
jó, az tiszta, hogy FX-en a 35mm-es tényleges fókusztáv van, és hogy a DX-en én megszorzom, hogy megkapjam hogy viselkedik az én gépemen az FX-hez képest. de a DX kit obin miért nem DX-re számítva lenne? ezt nem értem. szerintem az tényleg 18-55. na mindegy. már megvan, és jó. majd kiderül, használatra mennyire hasznos.
Nokia kérdéssel forduljatok hozzám nyugodtan! S22u, Mobilmementók
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest