Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz lamiki #49012 üzenetére

    Dell T3500 volt nálam kettő is de több rev van belőle mert egyik ette a REG ramot a másik nem. Ugyanígy rohadt nagy kevercet csináltak a modernebb precisionokkal is mind proci és mind ram terén. T3600-as is de abba csak procit raktam (ment benne E5-4650-es) nem emlékszem milyen ramokkal.
    HP Z800 az eszik mindent szerencsére, az alsóbb modellekre kényszerítik rá ezt a limitációt hogy nem eszik meg REG ramot ami számomra érthetetlen.
    Mondjuk ez mind a gyártók hülyesége, procik eleve tudják az ECC REG ramot tehát az IMC képes lenne rá csak szoftveres a limitáció.

    De mondok jobbat, bár ezt offban.
    Intel x299 platformon engedte az ecc reg ramot* aztán fogta magát és egy mikrokód frissítéssel kihúzta a támogatást utólag na az mekkora szemétség. Csak úgy kiadás után egy évvel. Magyarán aki lefrissítette a biost vagy a mikrokódott annak memory errorral nem indult utána a gépe. Fail... Arról nem beszélve hogy Xeon sem megy normálisan X299-ben (x58,X79,x99 mind kezelte) csak mindenféle hack-el.
    Persze engem nem tud átcseszni ilyennel, letöltöttem a laphoz tartozó legfrissebb biost majd visszaraktam az eredeti régi mikrokódot meg az ES procik kódjait és minden extra feature amit az új bios tud (pl rebar, win11 support) azt tudta úgy hogy közben ecc reg ramokkal használom. Értelem szerűen csak Xeon ES-el megy az ECC része a REG ramoknak, i7-i9 procikkal az ECC nem számol parítást de legalább működik vele a gép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák