Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
-
tpeter77
addikt
válasz takacsbotond #2051 üzenetére
no de a végfelhasználónak felesleges a csatlakozók fele
szóval neki az Asrok is tökéletes. -
Lámafans
aktív tag
válasz takacsbotond #2051 üzenetére
D-SUB Van
DVI Nincs
HDMI Nincs
DisplayPort Nincs
azért 19k ért elvárná az ember a legalább 2 csatlakozót nem?
Memória foglalatok száma 2
Ejha. Ez sem valami izmos, atx lap de 2 memfoglalat ?
Ugye pci2 a pci3 helyett.
És egy fapad 7.1 a minőségibb 5.1 rovására.a másik lap sem nyerte el a tetszésem.
Asrock B85m PRO4 ez egy korekt lap.Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
Lámafans
aktív tag
válasz takacsbotond #2054 üzenetére
Hogy ne lenne?
Gigabyte GA-B85M-D3H -vagy- Asrock B85m PRO4 20k de a Gigabyte GA-B85M-D3H-A is jó lap.
Az viszont , hogy 20k alatt nincs normális lap az már reálisabb. Bár az Asrock B85m PRO4 inkább 19k mint 20Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
takacsbotond
őstag
válasz Lámafans #2055 üzenetére
Asrock lapot nem vennék, főleg nem az alsó kategóriában.Volt szerencsém hozzá, olyan instabilan adja le a feszt, hogy egyszer majdnem sikerült hazavágnom vele tuningolás közben egy 100k-s vga-t.Arról nem is beszélve, hogy az usb3 kivezetésbe nem lehet úgy bedugni egy csatit, hogy ne hajoljon össze-vissza.
A Gigabyteról nem tudok túl sokat, de ahogy elnézem a specifikációit bőven hagy kívánni valót maga után.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz takacsbotond #2056 üzenetére
Jók azok a Gigabyte lapok, teljesen megfelelnek egyszerű felhasználásra.
Realtek LAN? Nincs vele semmi baj ebben az árkategóriában.
Intel B85 chipset? Egyszerű felhasználásra(nincs SLI/CF, nincs OC[max VGA], nincs RAID) teljesen megfelel.
Realtek ALC892 codec? Ebben az árkategóriában nem nagyon van jobb. Az igazi audiofiloknak külön hangkártyájuk van, az alaplapi hangot nem használják.
2+2 USB 3.0? Általában elég ennyi. -
NetOwner75
csendes tag
BUÉK mindenkinek.
Idei év első "hülye" kérdése:
Apródonként vásárlom meg a "jövő" gépét, az szerintetek megoldás? Kicsit ódzkodok tőle, nem tudom ez jó lépés-e.Így a mostani gépre nem költenék egy fillért sem.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2059 üzenetére
Szerintem nincs sok érteme, de neked kell tudnod...
Gyűjtsd össze a pénzt, és majd megveszed egybe!Addig meg beleraksz ebbe egy vga-t, és esetleg egy jobb tápot, ha nem bírja, és kész.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
zozoka79
tag
válasz NetOwner75 #2059 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme,kérdés mennyire apródonként,2 hónap alatt,vagy fél év alatt.lehet,hogy amit ma megvesz az ember,legyen az akármelyik része,x eltelt idő után hozzáválogatni passzoló komponenseket,könnyebben összekuszálódhat az ember mintha 1szerre venné meg.
-
NetOwner75
csendes tag
Zalman z3 plus white ház mennyire jó? Azt láttam, hogy 4 venti van benne, elviekben eléggé jól szellőzik. Jól gondolom?
Procihűtő Enermax ETS-T40-VD White. Mennyire alkalmas ez arra amire elviekben való? Teszteket láttam, ott eléggé jókat mondtak róla.
Alaplap-proci még nincs eldöntve. Proci I5 lenne, de abból még nem tudom melyik típus.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2062 üzenetére
A ház jó lesz, procihűtőnek meg a Deepcool Gammax 300-at ajánlom.
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
NetOwner75
csendes tag
1150 socketes alaplapra gondoltam, amit nem tudok, milyen chipsetes lenne jó. H97-Z97 vagy más? Nézegettem gamer alaplapokat, de nem tudom kellene-e olyan. (Egy dolog hogy baromi jól néznek ki, de az alapján tuti nem fogok dönteni/venni )
Ezen felül melyik márka az, ami ár/érték arányban jó.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz NetOwner75 #2064 üzenetére
B85 is elég, ha nem kell RAID, OC(CPU, RAM), egyéb ilyenek.
Gamer alaplapok: A nevét fizeted meg, általában jobb audioval rendelkeznek.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2064 üzenetére
Általában a jobban felszerelt alaplapokat illetik a "gamer" jelzővel, de sokszor indokalatlanul nagy felárért.
Írd le, hogy pontosan mire van szükséged, mert csak úgy tudunk segíteni.[ Szerkesztve ]
-
NetOwner75
csendes tag
válasz takacsbotond #2066 üzenetére
1150s, 4db ddr3 hely, sata csati 3-4db, usb2-3 (ennél mindegy mennyi),pcix 3.0 .
Esetleg egy kis OC-t elbírjon, ha végképp nem bírok magammal. -
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2067 üzenetére
Milyen hardver lesz mellette?Milyen proci?Mennyit szánsz rá maximum?Stb...
Szerintem az lenne a legjobb, hogyha majd akkor visszajössz mikor megvan a pénz, és eldöntötted, hogy pontosan mit szeretnél, mert addigra sokat változhatnak az árak.
-
NetOwner75
csendes tag
válasz takacsbotond #2068 üzenetére
Ok.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
A következő konfig van: (VGA még nem érkezett meg, de addig is összerakom, és telepítem)
Alaplap:
Gigabyte GA-B85M-D3H-A
Proci:
Intel Core i5-4460
Ram:
Kingston 2x4GB DDR3 1833MHz HyperX Fury
Ssd:
Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3
Táp:
FSP Hyper 500
Vga:
Gtx 960 4GBKöszi!
Pac -
hunited88
tag
válasz takacsbotond #2071 üzenetére
Elnézést már hogy ide pofátlankodok, de most állok géprendelés előtt és hasonló konfigot néztem ki viszont én úgy terveztem hogy a jó kis Chieftec CTG-450-80P tápom behasználom. Viszont amit linkeltek előttem piros karikás 8pines csati... Olyan nem nagyon van nekem a tápon vagy csak én vagyok bamba
-
takacsbotond
őstag
válasz hunited88 #2072 üzenetére
Pontosan milyen konfigban gondolkodsz?
Egy ilyen megoldhatja a problémát, de ha van szabad 4, vagy 6 pines csatlakozó a tápon az is bőven elég áramot ad neki.
Egyébként volt szerencsém a Chieftech CTG-450-80P-hez, ár/érték arányban az egyik legjobb táp, és iszonyat halk!Én nagyon szerettem a sajátomat!Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
hunited88
tag
válasz takacsbotond #2073 üzenetére
Köszi a választ. 4-es szabad pin van úgyhogy win.
A kiszemeltek pedig a következők:
Alaplap:
Gigabyte GA-B85M-D3H-A
Proci:
Intel Core i5-4460
Ram:
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury
Vga: ( meglévő )
Gigabyte GV-R567OC-1GI HD5670 1GB GDDR5 PCIE
Ssd:
120GB Samsung 650 Series SSD (csak win + kevés program )
Hdd: (meglévő)
Samsung 500GB F3 7200 rpm 16MB SATA2
Táp: (meglévő)
Chieftec CTG-450-80P
Ház: (meglévő )
Gigabyte GZ-PCValamint még szemezek egy két procihűtővel. Csak még nem sikerült döntenem
- Arctic Freezer i11 Intel CPU hűtő
- Deepcool GammaXX S40 CPU hűtő
- Alpenföhn Ben Nevis CPU hűtőHa van tanácsotok szívesen hallgatom!
[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
válasz hunited88 #2074 üzenetére
Ez egy igényesen összeválogatott konfig!
SSD-ből talán egy 120GB-os 850EVO jobb lenne, illeve procihűtőből az S40-et, vagy a Ben Nevist venném.
Esetleg ennyiért még a Deepcool Gammax 300-at, és a be quiet! Pure Rockot szokták ajánlani.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
hunited88
tag
válasz takacsbotond #2075 üzenetére
Köszi a megerősítést! Deepcool lett a CPU hűtő...( a kinézet miatt )
-
NetOwner75
csendes tag
Gigabyte GA-H81M-DS2V alaplap jó lenne egy i5 alapjának?
-
takacsbotond
őstag
-
NetOwner75
csendes tag
válasz takacsbotond #2079 üzenetére
Intel i5-4460, ez még egész jó árban.
-
takacsbotond
őstag
válasz NetOwner75 #2080 üzenetére
Ha nem baj, hogy ATX inkább ezt.
De kicsit drágábban már egész vállalható H97-es alaplapok is vannak.[ Szerkesztve ]
-
NetOwner75
csendes tag
válasz takacsbotond #2081 üzenetére
Dehogy baj, sőt. Utólag vettem észre, hogy az matx.
-
7Sony7
addikt
Üdv Srácok! Pusztán érdeklődés szintén vagyok. Hagyományos gépházam van, de az olcsó alaplapok matx-esek. Betehető? Vagy van valami hátránya?
A másik: jól látom, hogy a 10-15eft árkategóriában az intel procik jóval erősebbek, mint az amd?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Syberian
csendes tag
Üdv!
Új gép építésén gondolkodom, elsődlegesen egy a későbbiekben jól fejleszthető egyszerű gépet szeretnék, ezért az ára lehetőleg minél alacsonyabb legyen, használt alkatrészek is lehetnek.
Amit én eddig kigondoltam:
-Alaplap: Asrock B150M PRO4S 22.000 Ft (lényeg: 1151-es, ddr4 támogatással legyen)
-CPU: Intel Pentium G4500 25.000Ft
-VGA: -nem kell egyenlőre, az intel HD Graphic 530 bőven megteszi- (ezért nem G4400 a cpu)
-RAM: Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/4 8.076 Ft
-HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX 14.050 Ft
-Tápegység: ezzel gondom van, ajánlatok szerint FSP350-60APN ,de 10k+ Ft [Seasonic SS350-ET 80+ : 5280 Ft ]
-Ház: "Milyen házat vegyek?" Fórumból várom a választ még.
Eddig: 74406 Ft + Ház
Kérdések:
1, Integrált kartya miatt ami elméletileg max 1,7 GB memóriát használhat RAMból kellene-e még egy 4-es ?
2, Ház, illetve tápegység árát mennyire faraghatom le, ha a későbbiekben(fél év, 1 év) tervben van egy VGA vásárlás és esetleg CPU csere?[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
válasz Syberian #2086 üzenetére
Szia!
Alsó kategóriában szerintem felesleges Skylakeba fejleszteni.
Én inkább ezeket venném:
Processzor: i3 4170, vagy nagyobb keret esetén hosszútávra i5 4460
Alaplap: Gigabyte GA-B85-HD3 (rev. 1.0)
RAM: G.Skill F3-12800CL7D-8GBXM RipjawsX manapság már elég szükséges a 8gb RAM, dedikált vga mellé is
Táp: FSP Raider 550 a tápon nem éri meg spórolni, ha tönkreteszi az egész gépet az sokkal többe fog kerülni
Ház: Zalam Z3PlusMire használnád a gépet?
-
Syberian
csendes tag
válasz takacsbotond #2087 üzenetére
Üdv!
Régebbi generációba nem akarok fektetni főleg, mivel az integrált VGA-t használnám egy ideig és az általad ajánlott i3 procihoz kb. fele olyan erős integrált vga tartozik. A keret elég szűkös ,így 20k+ os tápot nem vennék semmiképp.
A házra köszönöm a javaslatot, az elnyerte a tetszésemet.Gépet leginkább FHD internetezésre,filmnézésre, régebbi játékokra használnám.
-
takacsbotond
őstag
válasz Syberian #2088 üzenetére
A Skylelake nem hozott forradalmi újításokat, és egy i3 4170-et is bőven lehet még tovább fejleszteni.
Tápból (ha nem akarsz nagyobb fogyasztású vga-t) egy Chieftech CTG-400-80P-t ajánlanék, vagy kicsit drágábban egy CTG-500-80P-t.
Filmnézéshez, és internetezéshez az i3 igp-je is bőven elég, játékok alatt pedig akármit vársz egy igp-től csalódni fogsz... (ráadásul itt már van használt piac is, míg skylakenél még nem igazán)
VGA-ból olcsón egy GTX750Ti mindenképp jó lenne, használtan már ezt is olcsón meg lehet szerezni, és 2 évig még vinni fogja a játékokat.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
csabili74
aktív tag
Hali. Lenne egy kérdésem. Ebbe az alaplapba tehetek AMD videókártyát?
Csak mert ha jól látom, az AMD videókártyák olcsóbbak.
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
csabili74
aktív tag
válasz takacsbotond #2091 üzenetére
Fene tudja. Ehhez a játékhoz állítanék össze egy gépet. De én ezt a sok videókártyát nem tudom követni Minnél olcsóbb kellene, mert za I5 proci rendesen megnoymja az árat.
-
Lámafans
aktív tag
válasz csabili74 #2092 üzenetére
Látogass el ide
Áhh nem szoltam. Azt hittem ez az alaplapos topik.Szándékosan néztél itx-es alaplapot vagy csak véletlen?
[ Szerkesztve ]
Ha kérdésed van , kérlek az adott topikban jelezd, ne küldj szakmai kérdésekről PÜ-t.
-
csabili74
aktív tag
válasz takacsbotond #2094 üzenetére
A gép megvan, itx alaplap, i5 proci, stb. A keret, hát minnél olcsóbb, annál jobb, de max 25000
-
tibibi66
csendes tag
Sziasztok szeretnék összerakni egy gépet a véleményetekre lennék kíváncsi ,jól szedtem e össze a hozzávalókat ???
MSI H110M PRO-VD Alaplap
Intel Pentium Dual-Core G4400 3.3GHz LGA1151 Processzor
GIGABYTE GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 128bit PCI-E (GV-N75TOC-2GI) Videokártya
Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB/8
Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1
Cooler Master Force 500 (FOR-500-KKN1)a procit majd cserélem ha lesz még ft.......
"Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok leküzdésére." (Gieber Györgyi)
-
takacsbotond
őstag
válasz tibibi66 #2098 üzenetére
Szia!
Inkább ezeket vedd:
-Be Quiet! System Power S7 400W ~13k
-i3 4170 ~35k
-GIGABYTE GA-B85M-D3H ~20k
-WD10EZEX ~14k
-GIGABYTE GTX 750 Ti 2GB (GV-N75TOC-2GI) ~40k
-G. Skill RijawsX 2x4gb 1600Mhz Cl9 ~14k
-Zalman Z3 Plus ~13k
-Deepcool GAMMAXX 300 ~7k
Összesen: 156000FtA későbbiekben jó lenne még egy Samsung 850EVO 240gb-os SSD is (+25k).
-
komputerdell
csendes tag
Üdv, véleményre lennék kíváncsi, összeállítottam ezt a konfigot:
Amire használnám az átlag használat, ezért (és hogy a keretbe férjek) elég lehet a Pentium szerintem.
És még bitcoin bányászás (ezért a 4.6tflopsos vga).
Átlag használat alatt értem youtube 720p/film/böngésző/alkalmi játékos nem nagy igénnyel.
150,000 a keret amúgy. monitort már néztem egy jót használtan 20.000 ért.
kíváncsian várom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Intel NUC 13 Pro (i5-1340P+32GB+1TB) NUC13ANKi50002
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest