- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
-
bolcsodal
addikt
Valaki érdekelne DVI-I kábel? DVI-A csatlakozóval rendelkező CRT monitorokhoz használható. Én egy IBM P275-höz használtam.
They drew first blood....
-
okay
aktív tag
Egyáltalán lehetséges az hogy a kábel miatt nem megy a csak frissitési frekvencia? Samsungnál a kábelen a 4es és 12es tű hiányzik, a másik monitornál pedig csak a 9es tű. Catalyst volt már fent régi , új.
[ Szerkesztve ]
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
-
madstunt
addikt
Hello!
Az lenne a problémám hogy ha hirtelen nagy fehér felület kerül a képernyőre(mondjuk operában egy oldalt indítok) akkor pulzál egyet a kép(picit nagyobb lesz majd vissza eredetire mindezt gyorsan).
Egy idő után elmúlik ez a tulajdonság,csak azért vetem fel hátha valami komolyabb probléma előszele.
Egy FuSi 22"-esről van szó mellesleg -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje keresgélek normális 21"-os monitort normális áron, de az istennek sem akaródzik összejönni a dolog, vagy drága, vagy messze van, vagy egyáltalán nincs. De most találtam egy olyan, hogy Samsung 1100DF és elég jó áron van(6k és "csak" 6 éves). Annyit kiderítettem, hogy ennek valami DynaFlat képcsöve van, de lövésem sincs ez mit takar. Szal az lenne a kérdésem ez hogyan viszonyul a Sony G500/520-as belvilágú monitorokhoz? Érdemes elgondolkozni rajta, vagy felejtős a cucc?
Előre is kösz az infókat. -
DRB
senior tag
Akkor gondolom azért olcsó mert nem az igazi. Pedig már kezdtem örülni, hogy végre sikerül pótolni a P1110-et, de hát úgy tűnik tévedtem. Lehet, hogy inkább megcsináltatom a régit, elvileg van itt a PH!-n aki javítja ezeket, állítólag jó és olcsó is, bár egy sorkimenő vagy mi legalább 10-12K + a munkadíj. Na de majd kikérdezem az illetőt
[ Szerkesztve ]
-
Stoykie
tag
Tisztelet mindenkinek!
Mi a véleményetek egy SONY E530-ról? Szerintetek meg ér 10k? A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelet!
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Monitorszakik véleményét kérdezném.Lenne egy Ilyama vision master 511 es monitor.A képet 2 helyen csikozza, illetve egy picit zúg müködés közben.Szervizben azt mondták a sorkimenő hibás, de nincsen nekik ilyenjük.Hol lehet szerezni ilyet, és milyen árban van?Tud valaki esetleg olyan helyet, bontót, ahol lehet kapni?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Mivel a CRT TV topik gyakorlatilag áll, ezért ide írom. Van egy Sony CRT TV-m, aminél mostanában vettem észre, hogy a Fehér színek szélére egy Zöld sávot hagy.Mi lehet a probléma?
Nem ennyire durván látszik, de valahogy így lehet elképzelni. [link]
-
Chosen
addikt
válasz Ace Ventura #3865 üzenetére
Minden hiába, itt az LCD korában már magunkra maradtunk
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Valaki megkeresett egy eladó LaCie Electron 22blue IV 22 monitorral, erről valami vélemény? Egyelőre árat nem írt, de én kicsit félek tőle, elég komolynak tűnik.
Üdv, és kösz az infót előre is.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hol kellene állítanom valamit ahhoz, hogy ne álljon fenn a következő probléma:
Adott egy LG Flatron 795FT Plus monitor. Beállítom normálisan a Vezérlőpultban a monitor frissítési frekijét 85Hzre (de ha 75-re rakom, akkor is azt csinálja) és újraindulás után automatikusan visszaáll 60Hz-re...
Pedig a Win monitor beállításai (vezérlőpult) szerint még mindig az előzőleg megadott frekin megy. Ha kézzel átrakom másikra, akkor átvált és visszarakom 85Hz-re, akkor szintén jól mutatja megint...Mi lehet a gond? (ugye meg tudom nézni a monitor OSD-ben a frissítési frekvenciát - ott írja ki újraindulás után, amikor bejön a Win, hogy 60Hz, a Win szerint maradt 85Hz)
Természetesen az OSD-ben írja jól.Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,nem teljesen crt-s kérdésem lenne.
Befolyásolja a kép minőségét,ha hosszabb kábellel használom a monitort?
A tft monitorom és a gép között van kb 3-5méter (nem tudom sajnos közelebb vinni őket egymáshoz),ha egy 3vagy5méteres vga hosszabbító kábellel kötöm össze őket,akkor érzékelni fogok minőségromlást?Előre is köszönöm!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
macikos
addikt
A zöld sáv az konvergencia probléma lesz. TV-n szervízmenüből talán állítható, abba belépni viszont nem tudom hogyan kell. Viszont ha benne vagy, akkor csak óvatosan, mert könnyen elb*szhatod az egész TV-t. A legjobb, ha mielőtt módosítanál a beállításokon, jegyezz fel minden értéket, mert előfordulhat, hogy nincs reset és így nem tudod majd utólag visszaállítani, ha valami olyat állítasz el.
Ace Ventura: A képet csíkozza? Mire gondolsz? Nem a merevítőszálakra? Mennyire zúg? Ha nem nagyon, akkor az önmagában nem jelenti az, hogy hibás lenne.
"LCD? Nemsokára az is igy kihal, itt a LED"
Olyan nincsen, hogy LED TV. LED háttérvilágítású LCD TV van, de az lényegében ugyanolyan, mint a többi.
DRB: A LaCie monitorok nagy névnek számítanak a grafikusok körében. Ha nem túl drága, működik és szép rajta a kép, akkor mindenféleképpen vedd meg!
-
DRB
senior tag
válasz macikos #3872 üzenetére
Köszi.
Annyit nekem is sikerült kiderítenem, hogy Diamondtron képcsöves a masina, tehát az #1 alapján ez a legjobbak közé tartozik. Van az emberek 5 darab, úgyhogy még válogatni is tudok majd, csak tudjam eldönteni melyik a nyerő. Esetleg ha van kedved annyit még írhatnál(röviden), mit nézzek, mi az amire oda figyeljek a vételkor? Árban nem vészes(szerintem), alapból 15 ezret kér a srác, de ez még képlékeny, megpróbálom lefaragni 10k-re, na nem mintha sok lenne a 15 ha tényleg profi és kifogástalan a holmi, de sajna igen szűk a keret.Szerk: Közben megtaláltam a #3804 hsz-od, azt hiszem ez alapján már el tudok indulni, de ha gondolod nyugodtan egészítsd ki, ha valami eszedbe jut még.
Köszike[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Még érdemes lehet arra is figyelni, hogy fényerő változásnál változik-e a kép: [link]
Ennek a problémának egy kezdetleges formája az, amikor mondjuk Windowsban fekete háttérnél megnyitsz egy fehér ablakot és azt elkezded mozgatni a képernyőn. Na és ahogy mozgatod, úgy a fehér ablak körül, a széleknél kicsit eltorzul a kép, ahogy folyamatosan. Nehéz ezt így elmagyarázni, de ha lesz ilyen, akkor úgyis észreveszed.
Ha tényleg jó állapotban van, akkor 15-öt is simán megér. Az legyen a szemed előtt, hogy újonnan mennyibe került és milyen kevésért hozzájuthatsz
-
DRB
senior tag
válasz macikos #3874 üzenetére
Az a fényerőtől való változós dolog az ismerős, a P1110-esem volt olyan, aztán egyszer csak elpukkant a sorkimenő benne. Mondjuk azt nem tudom volt e összefüggés, kb. egy éve kezdte(ha jól emlékszem) a fényerős dolgot és úgy két hónapja(erre viszont nagyon pontosan emlékszem ) ment ki a sorkimenő. A másik dolgot meg csak észreveszem ha van, de remélem egyik problémával sem találkozok. Egyébként ezek mire utalnak, mi nem jó ha ezek a hibák felmerülnek?
Ja, még egy kérdés, Image Restoration vagy Callibration vajon van ebben a monitorban? Ezt is te említetted valahol, de végül is mindegy, úgy is átegerészem a menüjét.
Hát kösz a helpet, így már nem(teljesen) analfabétán megyek oda. Remélem holnap du. már az "új" monitoron olvasom mit írsz. -
atesss
addikt
Üdv !
Tegnap csak így érdekességképpen körbenéztem, hogy melyek a legprofibb, legdrágább használt CRT-k az aprón. Találtam is elég komoly 21 és 22 colosokat, persze az áruk se semmi első ránézésre...
Aztán most eszembe jutott, hogy mi lenne ha föntre a kis szobába (a régi fekete-fehér Videoton helyett ) nem is CRT TV-t vennék, hanem egy ilyen monitort, amit TV-ként használnék ?
55cm már elég lenne igazából, mert kb. 2,2m-ről lehet nézni max.
És akár 1080p vagy 720p filmeket is tudok rajta nézni natívban.
A TV-nél mindenképp sokkal jobb képminősége lenne, és elméletben kevésbé is villog pl. 1024*768-ban vagy 800*600-ban.
A vétel meg úgyis PC-ről menne, legalább nem kéne (a képminőséget is egyébként lehethogy rontó) TV-Out-ot használni.
Egyrészt filmeket (jó része HD) néznék a gépről, másrészt a vevő is PC-s DVB-S (esetleg plusz egy DVB-T is) kártya lesz.
A fényerő talán kisebb lenne, de pontosabban mennyivel is ?
Illetve milyen képcsőtípus ajánlható erre ?
De álltalában este használnám, és ha kell, máskor is be tudok sötétíteni könnyen a szobában.
Hely is van hozzá, max. a nézési távolságot csökkenti ha nagy a cucc.
De LCD-t úgysem tudok venni, és azon kívül nincs nagy különbség mélységben, a TV és a monitor, vagyis bármely képcsöves cucc közt.Vagy van valami olyan hátrány, ami miatt film és TV-nézésre nem ajánlanátok ?
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
-
atesss
addikt
válasz macikos #3877 üzenetére
Hát nekem az bőven elég, ha alázza a CRT TV-ket.
Mivel LCD TV-re, vagy 19"-nál nagyobb monitorra úgysincs pénzem...
Ezért is jutott eszembe ez az ötlet.A "jól beállított" alatt mire gondolsz ?
Színhűség az filmnézésnél kb. tök mindegy, és a geometrai is, akár az sem baj ha pl. kicsit "kicsúszik" a kép, ahogy az sok szar régi TV-nél szokott lenni.Mondjuk a mi régi (a nappaliban lévő) Philipsünkön nemrég a kép alsó harmada elcsúszott, és összenyomódott a kép (az alján sokkal jobban, ott alig látni valamit, felül meg nagyon "megnyúlt"), ez már azért túlzás. De ezt majd nyáron nekiállok megcsinálni.
A fényerő szempont még igen, de ha nem sokkal kevesebb, akkor ok.
Ami még jól jönne, hogyha széles lenne a képernyő. De CRT monitorból gondolom ilyen nem létezik... CRT TV-ből se túl gyakori, nem ?
Mert közben lemértem, hogy még sem olyan sok az az 55cm.
Úgyhogy inkább a 22" preferált, esetleg még nagyobb; létezik 22"-nál nagyobb?
23"-t még rémlik hogy láttam, de 24" pl. ?[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Jól beállított. Tehát fényerő, kontraszt, gamma, színhelyesség, konvergencia, stb. Bár ha TV-ként akarod használni, akkor nem létfontosságú a tökéletesen bekalibrált kép, sokszor amúgy se...
CRT monitorban szélesképernyős van 1-2. Ami jó, az a Sony GDM-FW900. Na olyanod nem lesz! 1. ritka 2. drága, még használtan is. Néha azért felbukkan viszonylag jó áron egy-egy példány.
CRT TV-knél pedig rengeteg szélesképernyős van. Lehet érdemes lenne egy olyat venned.
Itt érdemes lenne szétnézned: Bp 7.ker.Dohány utca 63 szám [link]
-
atesss
addikt
válasz macikos #3879 üzenetére
Igen, ez valószinűleg csak TV-ként lenne használva.
Monitorom van jópár, egy 17" TFT leginkább a fenti géphez, de 17" CRT-k is.
Pl. van egy teljesen sík IIyama, amin van BNC is, ezt majd este megnézem milyen is (most nem otthon vagyok), mert egész jónak tűnik.
A BNC amúgy hogyan működik, miben jobb, és normál VGA-ra hogyan lehet rákötni ?
Olvastam még az előbb arról is, hogy sok VGA nem bírja el az ilyen komoly VGA-khoz való magas felbontás + magas frissítést. Ez úgytudom a RAMDAC-tól függ, de pontosan hogyan is ? Korábban nem foglalkoztam ezzel, mert nem gondoltam hogy ilyen problémába belefuthatok egyáltalán, de most ezt is meg kéne nézni.
Mivel a TV-nézésre használandó gépben jelenleg egy NV Riva TNT 2 van.
Terveztem mást venni, de eredetileg csak a TV-Out miatt, amire így ugye lehet nem kéne.Ez a Sony nagyon komoly !
Láttam te is árultál egyet korábban.
Más szélesképernyős esetleg, ami ennél azért olcsóbb lehet ?Úgytűnik ebben a TV-s boltban elég nagy választék van.
Csak ami már széles, az meg 72cm körüli, az meg föntre túl nagy lenne.
Lentre lehetne esetleg egy 72cm vagy 82cm 16:9-es, csak azok meg már 20k fölött vannak.
De mindenesetre lehet elmegyek majd pár nap múlva körbenézni, hogy mégis milyenek is ezek, pl. képminőségre. Csak remélem minden hirdetett darab ki is van rakva, és ki is próbálható.Most is egy 72cm (-nek hazudott, mert valójában csak 68cm körüli) nagy dög AKAI van fönt ideiglenesen, anyám ki is akadt, mikor meglátta.
Javításra került hozzám egy barátomtól, hátha tudok mit kezdeni vele alapon. Közben a barátomék meg már vettek egy 40" LCD-t (Samsung 40B530).
Csak 6-7 forrasztást kellett kiegészítenem a képcsőnél lévő nyákon (neten olvastam hogy volt akinek ilyen baja volt vele, gondoltam hátha itt is ez van csak).
De azokkal a fórumos véleményekkel teljesen egyetértek, akik azt írták, hogy ez egy ipari hulladék.
3 helyen (az egyik mondjuk az elégtelen forrasztás miatt volt csak remélhetőleg) van megbarnulva a nyák, ahol nagyon melegszik 1-1 alkatrész; minden alul van méretezve; árnyékolás luxus; kondik ugyan még nem tűnnek púposnak, de így is messze lehetnek már az eredeti (alapból alulméretezett) kapacitásuktól.
De most a barátomék nővéréhez megy majd a TV, bár én mondtam, hogy nyáron ha majd ráérek, egy kis felújítást, hűtéskiegészítést kéne rajta csinálnom, ha még mondjuk 1 évnél tovább akarják használni...
Kiporszívózva + az érzékenyebb helyeken minikompresszor + szeleptűvel kifújva volt azért.
Kép itt is el van csúszva kicsit, "lelóg" a bal oldalon + kicsit ferde is.De fönt kb. 2-2,2m-ről nézném, úgyhogy ilyen 72cm-es azért nem kell.
A széles képernyő azért kéne, hogy jobb legyen a hasznosan felhasznált terület, filmekhez. Pl. 55cm-nek "megfelelő" széles lehetne jó.Meg a monitor előnye lehet a magasabb felbontás, 720p, vagy akár 1080p FullHD filmekhez. Bár az kérdés mit látnék belőle 22"-on, mennyiben lenne jobb, mint egy TV.
Azt is számoljuk bele, hogy a VGA TV-Out-ján mennyit romlik a kép. Szerinted ?
A jobb TV-knek mekkora a felbontása tulajdonképpen ?
És a 16:9-es 72 vagy 82cm-eseknek ?[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Igen, a RAMDAC-tól. Végül is ennél csak az a lényeg, hogy meglegyen a kellő sávszélesség. Itt ki tudod számolni, hogy milyen felbontásnál/frissítésnél mekkora sávszélesség kell: [link] De 1600x1200@85Hz bőven elég, annál meg 245Mhz a sávszélesség, ezt meg azért csak tudja. 10 éves laptopok VGA outja is tud ennyit.
Használt CRT TV-ből amik régen jók voltak, azok a Thomson, Sony, Löewe, Philips, Panasonic. Igaz, ilyeneket még használtan se kapsz 20e alatt... Sonyéknál a Trinitron képcső miatt nagyon jók voltak a TV-k, a Trinitronoknak amúgy a függőleges felbontása végtelen nagy mármint a képcsőnek, viszont az elektronika ugye nem tud ennyit A 2003-2005 környékén még gyártott Sony tévék közt a felső kategóriában voltak olyanok, melyeknek némileg nagyobb volt a felbontása (Super Fine Pitch), bár konkrét adatot itt sem lehet tudni és ezek a TV-k azon kívül hogy ritkák, még drágák is.
A felbontás változó, képcsőtől függ. Ezek azért 576 sort biztos tudnak, néhány még többet is.
A TV-outban én eddig mindig csalódtam
Ezt persze csak érdekességképpen linkelem: [link]
-
macikos
addikt
A BNC csatlakozós kábel lényege, hogy csak a három szín és a két szinkron jel megy a monitorba, külön-külön leárnyékolva. Elvileg ezzel tökéletes képet lehet elérni. Illetve lehetett, anno akkor, amikor még nem voltak minőségi, megfelelően árnyékolt D-Sub kábelek. Nekem van mindkettő, dupla vasmagos, meg minden, minimális különbség van köztük. Szóval ha van egy jó vastag D-Sub kábeled, vagy DVI-A, DVI-I, akkor nem kell BNC-s.
-
atesss
addikt
válasz macikos #3883 üzenetére
És akkor ezt egy VGA csatiból át lehet alakítani ?
Merrefelé lehetne kapni átalakítót, és jobb minőségű BNC kábelt (gondolom azért az sem mindegy), viszonylag olcsón, sőt inkább használtan ?
Milyen frekvencián mennek ezek ? Pont az árnyékolás miatt kérdezem, abból is lehet már nagyjából következtetni, hogy mennyire fontos.vagy DVI-A, DVI-I
No de abból is ugyanúgy vastag kell (sőt ugye a + digitális vezetékek miatt még vastagabb), nem ?Hát egy normális VGA kábelem van csak, ami pont ehhez az Iiyama Vison Master Pro-hoz volt. Csak azt most egy TFT-hez használom, mert kiderült, hogy az 1-2 éve kapott kábelem nagyon szar. Pedig a haverom, akié régen volt, azt mondta, hogy neki sosem volt baja vele. Hát ha nem látna, akkor biztos , de egyébként nemtom hogy nem vette észre, hogy teljesen szellemképesek vele a monitorok...
-
macikos
addikt
"Merrefelé lehetne kapni átalakítót, és jobb minőségű BNC kábelt"
Várjál, szerintem nem tiszta a kép Szóval van olyan, hogy BNC-VGA kábel. Ez az enyém: [link] Ez egy Unixtar BNC-VGA kábel.
Tehát egyik fele sima D-Sub, a másik fele 5db BNC csatlakozó.A frekvencia az adott üzemmódtól függ: [link]
Minél vastagabb a kábel, annál jobb.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
A mai nap folyamán rakattam félre egy Sony Trinitron Multiscan G520 CRT 20' monitor.
Jelenleg egy Benq G2220HDA monitorom van amit majd leszeretnék váltani mert olvasva a teszteket keni vágja még a legjobb IPS monitorokat is.A Benq monitorom az is egy jó monitor olcsóbb LCD fronton ,de feketét nemigazán vágja normálisan erre vannak az IPS monitorok csak a gond ott kezdődik,hogy nincs erre +100ezrem.Tű éles képe volt a Benq monitoromnak is csak a színhűsége nem valami eget rengető mert a LCD TN olcsóbbik része nem igazán játékra illetve grafikai szerkesztésre van kihegyezve.Jelenleg ez a tapasztalatom amit leírtam az LCD monitoromról.Sajnos a monitort a Sony Trinitron Multiscan G520 at még játékok alatt nem teszteltem,de kíváncsi lennék,hogy hatalmas különbséget fogok tapasztalni a Benq G2220HDA hoz képest+egyéb LCD-ékhez képest?Illetve aki tud Drivert hozzá vagy kezelési útmutatót mert sajna nem kenem az angolt közép szinten honosítva kérném ha lehetséges természetesen a Sony Trinitron Multiscan G520 hoz .A monitort játékra+filmezésre+képekhez+videószerkesztéshez szeretném.A monitort szerintem nem rossz áron szereztem 9800FT ot fizettem érte ha valakinek kell még akkor a pontos címet meglesem mert számítógép bontóban vettem Bp en a 7 -kerben maradt belőle még 1darab mert már a másikat lefoglaltam.A termékhez adnak blokkot+1hónap garanciát rá.Amúgy a monitoron észleltem nagyon vékony csíkot 2db ot állítólag a sík képcső miatt van valami maszkolás féle többet lecsekkoltam a Sony Trinitron Multiscan G520 monitorból vagyis 2őt és mind a 2 nek ott van az a csík alsó negyedénél,és fentről nézve lefelé negyednél,állítólag Trinitron G520 as monitor mindegyikénél ez van.Nem zavaró csak még ilyen téren tapasztalatlan vagyok nem találkoztam még ilyennel.A segítségeteket előre köszönöm. Ha mégis jó véleményt írtok mégsem halunk ki Természetesen csak az igazatÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
macikos
addikt
Szia!
Az a 20" van 21 is
Driver: [link]
Angol nyelvű manual: [link]
Specifikációk: [link]"Tű éles képe volt a Benq monitoromnak is"
Minden LCD/TFT monitornak éles képe van, a technológiából adódóan. Itt ugyanis nem kell pozicionálni az elektronsugarat.
A CRT némileg nem fog annyira élesnek tűnni, de ez azért is lesz, mert a CRT-nél van egy amolyan természetes vonalsimítás. Tehát pl. nem lesznek olyan szögletesek, durvábbak a betűk Windowsban, hanem kicsit olyan hatása lesz, mintha nagyobb lenne a felbontás.
Természetesen az első dolog az lesz, hogy normálisan beállítod a színeket, fényerőt, fekete szintet, konvergenciát, stb. A manual 16. oldalán van szó a Color Restorationról. Tehát fél órát kell majd várnod, hogy bemelegedjen a monitor és akkor tudod majd ezt megcsinálni, addig nem használható.
A 2 szál, amiket láttál az alsó és felső harmadnál, azok merevítőszálak, azok tartják a képernyőt, pixeleket alkotó "rácsokat", ami nem is helyes megfogalmazás, ugyanis a Trinitron képcsöveknél nem rácsok vannak. Ha majd nagyítóval megnézed a képcsövet, akkor ezt fogod látni: [link] Ebből adódik, hogy ha az elektronika bírná, akkor a függőleges felbontás végtelen nagy lehetne, ugyanis nincsenek pixelek.
Azt, hogy mit fogsz tapasztalni, azt nem tudom, de hogy jobb lesz, mint egy LCD, abban biztos vagyok
-
kasa85
őstag
válasz macikos #3887 üzenetére
Szia.Nagyon köszönöm a részletes segítséget illetve a hasznos infókat Megyek is nemsokára és viszem haza a 30KG os drágaságot rossz belegondolni mi lesz velem mire haza cipelem
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
adi mester
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 17"-os LG monitorom. (702BE) Az lenne vele a gond, ha leülök elé, akkor egy olyan fél óra múlva elkezd fájni a szemem tőle. Volt egy Samsung síkképcsöves moncsim annál nem tapasztaltam ezt a jelenséget. TFT előtt szintén nem fáj a szemem. Azaz nem fáj, hanem inkább ég.
Ez mitől lehet? A CRT moncsik amúgy is bántják az ember szemét, de ennél a mncsinál kegyetlenül ég...
Mi lenne a megoldás? Vagy csak a moncsicsere segítene?
Üdv.Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
macikos
addikt
válasz adi mester #3889 üzenetére
A CRT monitorok semmivel sem bántják jobban a szemet, mint a TFT monitorok, sőt még talán kíméletesebbek is, mivel sokkal kisebb a fényerejük, tehát nem vakulsz meg tőlük.
A szemed valószínűleg azért fáj, mert túl alacsony a frissítési frekvencia, ezért nagyon zavaró a képernyő vibrálása. A képernyő tulajdonságainál/videokártya beállításoknál próbáld meg feljebb venni. 85Hz-re mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltea
csendes tag
válasz adi mester #3889 üzenetére
vagy védőt tegyél rá vagy meg használj másikat sztem más megoldás nincs a lehető legmagasabb frissítési frekin használd (Hz)
Nemtom mennyit bír max -
adi mester
aktív tag
válasz Zsoltea #3891 üzenetére
Már mások is tanácsolták, hogy vegyem feljebb a képfrissítési frekvenciát, de arra meg nem tudok ránézni, mert azonnal elkezd könnyezni a szemem.
Másik kérdés: Volt egy Siemens monitorom annak idején és a képe sötétebb volt 100/100%-on mint egy másik moncsi. Ez mitől volt? Úgy oldottam meg anno, hogy a kontrasztot feljebb vettem (a videokártyán). Viszont most úgy tűnik, hogy ismét hozzám fog kerülni.
Lehet vele valamit csinálni, vagy kuka? Mondjuk úgyis ingyen lesz azaz nem bukok vele, de na...
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Nos megvan a moncsi mit ne mondjak nehéz volt hazacipelni az biztosA gondom az lenne,hogy elindítottam rajta a játékokat és elég silány kép minőséget produkált.A gond az,hogy rettentően homályos minden akármelyik felbontáson hz en stb.Nem értem miért van ez ezért kérnék segítséget tőletek mi lehet az okozója.Jelenleg egy HD5870 re csatlakoztattam dvi átalakítóval.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz macikos #3894 üzenetére
Persze ott is láttam mikor rezegnek a betűk,de levettem a contrast ot meg a hz et feltornáztuk,és jó volt.Talán el kébzelhető,hogy a monitor kábel a gázos mert nekem jelenleg vékonyabb fajta van amit LCD hez is szoktak adni HDA LCD hez amin a régi D-sub van.Mintha az LCD hez képest sokkal halványabb lenne a fényerő illetve játékok alatt anyira homályos pl az Assasin Screed 2 nél minden,hogy tisztán nem látom az arcokat távolabbi épületeket kissé halvánnyabb illetve nem tűéles.Szerintem a profilt alapra rakva nem kéne ezt csinálnia.
-
kasa85
őstag
válasz macikos #3896 üzenetére
Szia.Nos a monitor közelében nincs semmi ami zavarhatná mágneses cucc stb.A monitor profil ját restartoltam szineket is a fényerőt kellet egy kicsit feltornászni mert alapon 10 körül van alig látni így valamit.A monitort jelenleg 1600x1200 felbontáson 100Hertz en használom.Sajnos akármit állítok ugyan az a jelenség.Semmi sem tűéles vagyis homályos lenne minden a karakter is a játékban a Windows 7 asztala stb stb.Ha lecserélem a kábelt akkor megoldódhat a probléma mert nekem a vékonyabb fajtából van.Illetve hátul a monitoron megnéztem van 1DB hagyományos D-sub csati a képen meg amit mellékeltél azon kettő van nem vágom miért,illetve vannak rajta kör alakú csatik (R,G,B,HD,VD)-csatlakozók.
-
macikos
addikt
1600x1200 jó, de nézd meg 85Hz-en, hogy mit csinál. Továbbá az egy dolog, hogy te Windowsban beállítod ezt a felbontást és frissítést, de nem biztos hogy ezen is megy a monitor. Nyomd meg a menü gombot és nézd meg mit ír ki.
Egy másik kábel segíthet, talán, nem biztos, hogy azzal van gond. Mindenesetre érdemes megpróbálni.
A képen a kábelen azért van két csatlakozó, mert a kábel mindkét végére kell egy, nem?
-
kasa85
őstag
válasz macikos #3898 üzenetére
Szia.Nos a color mode ban beállítottam Expert re mert ilyenkor engedi a szin profilt beállítani.A menüben néztem beállítások után ,de sajnos nem mutatja a méretet csak az ati Catalyt illetve a képernyő felbontás a vezérlőpult ból.A két csatit meg a panelra írtam ami a monitor hátulján van mert egy sima D-sub van rajta illetve kerek csatik amiket leírtam az előző hsz banMegpróbálom a Win 7 et újra húzni mert az is elképzelhető,hogy elmentette az LCD profilját ,és azért szarakodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Alienware 500hz
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest