- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
sziasztok
van egy 22"Phlilips 202p40 moncsim, a vista max felbontást amit enged, az 1600*1200 és 85hz
drivert nem igazán találtam a moncsihoz, szerintetek hogyan tudnék nagyobb felbontást és frissítéseket kicsalni belőle? -
kem
addikt
Sziasztok!
Vennék egy használt 19"-os HP91 monitort. Valamelyikőtök ismeri ezt a modallt? Érdemes 7k-ért megvenni ha egy 17"os Sampo monitort szeretnék lecserélni?
Köszi!
-
Olics
csendes tag
Xiasztok! van egy IIYAMA VM PRO 512-es crt moncsim... az 513-nál jobb, 514-nél pötynyit gyengébb. Mennyit lehet most kérni érte ca. a használtpiacon,saját papírjaival,karcmentes,hibátlan stb? Nem elszállt árra gondoltam persze... Őszintén szólva, fogalmam sincs hová lehetne árazni a TFT kavalkádban. 30-50e? Köszi!
-
bolcsodal
addikt
A régebbinél biztos jobb. De én inkább trinitronos 19"-akat nézegetném. Abban nem vagyok biztos, hogy az általad említettnek Flat képcsöve van-e (úgy értem valóban flat!).
Mondjuk egy ilyent: Dell P992 ([link])
vagy ilyen kategórát érdemes...
Ezeket is kb 8K-ért vesztegetik....ha szerencséd van.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
-
_ak_
addikt
Árkádban körbe jártam a MM-et, de dvi - d-sub kábel csak hama volt náluk és elég gyengécskének tűnt, így egyelőre nem vettem semmit. (illetve láttam vmi d-sub d-sub kánet, de az 7,5K volt, a márkára nem emlékszem)
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
lol? azt egy picit én is sokallom, annyiért nem kell
bolcsodal:, dee kaptam, csak így rossz nézni úgy húzza magát lefelé, meg nem tudom, h milyen a jelenlegi vga kábelem, ezért gondoltam veszek vmi tuti frankót, ami már "át is van alakítva".
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
Sirandrish
legenda
Haligali!
Van nekem egy 17es Samsuns SM 793s-em...eddigi gépemen 1024be nyomattam ...de most vettem gépet..a monitor max felbontása 1280*1024...merjem így használni? birja huzamosabb ideig?
sajna csak 60hz-en birja de mehet így?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bolcsodal
addikt
válasz Sirandrish #3120 üzenetére
Ha azt akarod, hogy kifollyon a szemed csak bátran. 60Hz-et semilyen felbontásban nem érdemes használni...nomeg az 1280/1024 5:4-es képarányú. A hagyományos CRT pedig 4:3-as. Torzult lesz a kép valamelyest. A 17"-osok ideális felbontása 1024/768 lehetőleg 85Hz-en.
Szerintem....
-
-
bolcsodal
addikt
válasz Sirandrish #3122 üzenetére
Esetleg próbáld ki mit bír 1280/960-ban. Ez 4:3-as arányú...de a 60Hz az nagyon durva a szemnek... Vagy 1152/864-ben ha mindenképp egy kicsit nagyobb felületet akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz bolcsodal #3123 üzenetére
jó ok akkor majd teszek egy próbát 1280*960ban...ugy még sose használtam ugyse
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
nike_
addikt
Sziasztok.
Eladó egy 19"-es Compaq P910 CRT Fine Picture Mode-al, és egyéb finomságokkal.
Részletek az aláírásomban levő linken.
-
borix
őstag
Vettem 1 Dell P1130 21" monitort.Az a gondom vele hogy a gyári színbeállítás nem a legjobb.Halvány zöldes sárgás a háttér film nézésnél és játéknál.A színhelyességet piros,zöld,kék fény erejét és a kontrasztot kézzel kéne belőni.Milyen progival lehet megcsinálni és hogyan kell?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
A színek eredetibe visszaállítása sem segít a gyári értékek nem jók.Manuálisan kell beállítani a monitoron a 3 szint nem szoftveresen a windows-ban csak azt nem tudom hogy mihez.
-
bolcsodal
addikt
A saját szemedhez be tudod kalibrálni...a program segítségével. Az a VGA driverből változtatja meg a színek kontrszt/fényerő értékeit. Az sem árt ha 6500-8000K közé lövöd be a színhőmérsékletet ez csökkenti kicsit a kékségét. És jobb a szemnek is.
-
borix
őstag
A programot mi alapján kell beállítani?Van 2 nagy kocka majd középen 1 kisebb ezt követi fönt és lent 3 ugyanolyan.
-
borix
őstag
-
bolcsodal
addikt
Elég egyértelmű...A külső négyzethez kell minél hasonlóbbá tenni a belső négyzetet. Ezt úgy tudod a legjobban, ha 0,5-1m-ről hunyorítva mozgatod a csúszkákat a négyzetek alatt. Látni fogod, hogy mikor jó.
Utána elmented a profilt, és be tudod állítani, hogy windows-al együt induljon a progi is és betöltse a megfelelő kalibrációt.
-
bolcsodal
addikt
Haj..hirtelen a jobb alsó sarokban a landing-ot 50-ről 100-ra kellett állítanom piros szín zöldbe mosódása miatt..
Ez a haldoklás első jele lehet?
-
jerry311
nagyúr
Döglődik a monitorom?
Óránként 1-2-szer a vízszintes képméret összeugrik 5 mm-t majd vissza.
Kezdjek el gondolkodni a pótláson vagy (értelmes áron) javítható a dolog? -
kem
addikt
Szép jó reggelt!
Mi a rendes neve ennek a kábelnek?
Másik kérdésem pedig az, hogy egy Viewsonic P225f monitort inkább ilyennel kössek a gépemre, vagy sima VGA kábellel(D-sub)?
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
bolcsodal
addikt
A rendes neve D-Sub/BNC kábel. Ha van ilyen bemeneted, akkor használhatod. De ettől nem fog megjavulni a abal alsó sarok. Keress egy "Landing" beállítást az OSD-ben és próbáld azt állítgatni.
Esetleg az összes beállítást reseteld le és utána nézd meg, hogy megmarad e a lilásodás.
Én egy Samsung 997MB-t használtam BNC kábellel. Igazából nem jobb, mint egy jó minőségű 15 tűs D-sub monitor kábel (a vastagabbik fajta, amivel ölni lehet ).
Ha ezt használod, akkor a monitorról nem fog információ visszajutni a PC-be. Ezáltal az EDID funkciót elfelejtheted. Ez a képernyő frissítési frekiknél okozhat problémákat, amíg manuálisan be nem állítod a maximális értéket (ehez viszont ismerned kell a monitor képességeit).
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Gamekre akarok egy 21" -22" -os CRT -t, csak nem tudok dönteni melyik a jobb vagy szebb...
Van a 2 fajta Belinea: 108080 (Mitsubishi képcső) vagy 108030 (Samsung DynaFlat képcső), vagy esetleg HP P1130 21" (Sony Trinitron képcső).
Ezekből melyik lenne a legjobb választás? Igazából a képminőség a legfontosabb, minél szebb annál jobb.
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért