Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz frescho #10404 üzenetére

    Ha PC vonalon (desktop+mobil) csak APU-k lesznek, akkor kvázi az alaprendszer részévé válik az IGP (itt már szerencsésebb SIMD blokknak nevezni, vagy ilyesmi), a fejlesztők úgy vehetik, hogy adott és építhetnek rá, pl. a fizika default kihasználja, stb. Ez ráadásul nem olyan fizika lesz, mint a dGPU-s, mert vannak latency-érzékeny részek, amiket jobb, ha a CPU csinál, de dGPU-nál nem elég szoros a kapcsolat a sűrű adatcseréhez.

    Kérdés, 2 év múlvára vajon be tudja hozni az Intel a lemaradását GPU téren? A Haswell alkalmas lesz a szoros integrálásra?

    A Bulldozer cache-rendszere a CPU szempontjából nem nagy szám, csakhogy állítólag ezt már az integrálás jegyében alkották, legalábbis egy lépés abban az irányban, a Bulldozerben lényegében tesztelik. A Steamroller tape-outja elvileg jövő év közepetáján lesz, addigra talán be tudják építeni a tapasztalatokat. Ehhez képest az Intel elgondolásai ugyanerre megbuktak a Larrabee-vel és az SB-vel, állhatnak neki valami mást kitalálni.

    Aztán itt van a GPU-t is érintő virtualizálás (és ezzel együtt egységes memóriakezelés) kérdése, ami pl. az SB-E-nél szintén "köhög" (bár ezt talán javítják egy későbbi revízióban, akkor talán nincs nagy gond vele).

    A félvezetőgyártásban lassan őrölnek a malmok...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák