- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Styleboy
tag
Szeva. Van itt egy [link] amiben már az emlitet Lenovos s12 ION tesztelték.
Na meg van benne egy HP mini c311is. Én inkább a HP venném mivel az olcsobban is kijön.
De amugy sokat segit szerintem a mások válaszában ha leirod hogy mire szeretné használni.
Mert ha inkább az aku idő számit mintsem az hogy egész nap HD videókat nézzen az aposod vagy játszon akor szerintem egy ASUS 1101 is megfelelne neki. 11 collos kijelző. Igaz prociban kicsit gyengébb mint az atom, de viszont videoban besegit a video kari dekodolásban és WIN7 van hozá. Na meg az aku idő se kicsi. Csak ennél viszont ahogy irtam a proci nem valami nagy szám. De netezésre, filmnézésre Office-os dolgokhoz bőven elég (ja meg az ár Inkább már egy HP Mini 311c ami ezerszer jobb választás csak ott nincs olyan aku idő.)"Aquila non captat muscas" --- azaz "A sas nem fog legyeket"
-
runner 125
nagyúr
válasz puli122 #6185 üzenetére
Aha, köszi.
Hm, akkor hozná kb. az 1005HA-H szintjét?! Kár, h ez már nálam túl lépi a netbook kategória árát, így továbbra is az 1005HA-H nálam a befutó.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
szimplak
tag
-
runner 125
nagyúr
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #6207 üzenetére
Szerintem meg várd meg a Pine Trail-es alapokra épült netebookokat. Lesz abban szerintem nemcsak fejlettebb belbecs, de átgondoltabb-szebb külső is. Ez az ujjlenyomatgyűjtő felület csak-kimegy egyszer már a divatból. Azért azt látni kell, hogy a netbookok a notebookokhoz képest nem olcsóak. Extraprofitot hoznak a gyártóknak. Viszont lassan annyi van belőlük, és annyira egyformák belül, hogy remélhetőleg muszáj lesz valami külső különbséggel megfogni a vásárlókat. Szóval ennek a gagyigó szappantartó-műanyag felületnek szerintem hamarosan leáldozik a napja...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz upszilon #6208 üzenetére
Aha, hát bízzunk benne, h lencsengő félben vannak ezek...
Azok árairól mit lehet sejteni? Mint írtam nálam 90-100k a plafon netbook-ban. Ami nettó ár.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
upszilon
őstag
válasz runner 125 #6209 üzenetére
...hát szerintem még olcsóbbak lesznek, mint most ezek az "ősök". Viszont addigra a Forint pont éves mélypontján lesz. Szóval nehéz kérdést tettél fel nagyon. Forintálisan még tegyél hozzá kb 20-25%-ot. ...deee meg fogja érni, meglátod...
-
szimplak
tag
válasz runner 125 #6209 üzenetére
Szerintem jóval többe lesznek azok. És szvsz az elkövetkezendő egy évben nem lesz még egy olyan ár-érték arányú netbook mint az asus 1005ha. Amúgy én próbáltam fehéret, feketém van. De nem cserélném el Az a fekete kijelzőkeret nem zavaró, de attól függetlenül fehéret hosszabb távon nem vállalnák be, karcok is jobban láccanak.
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 4 & Asus 1005ha-H
-
Zanik
addikt
válasz Styleboy #6201 üzenetére
Na, látod ezt elfelejtettem megkérdezni mire kell neki, de gondolom munkára (Word, Excel, Outlook) meg netezésre. A Windows 7-hez valamiért ragaszkodik, így hát csak azzal árusított netbook-ok jöhetnek szóba. Köszi a belinkelt tesztet. Az Asus 1101HA-ról is találtam PH!-s tesztet, meg a 1201N-ről is valami blogos írást, majd elküldöm neki mailben, hogy átböngéssze, és az alapján dönthessen arról, mit is vesz.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
runner 125
nagyúr
válasz szimplak #6212 üzenetére
A karcok tekintetében vitatkoznék. Egy karc alapjába véve világos "csík", így a feketén jóval feltűnőbb, mint fehéren.
Bár ezek soha nem izgattak, az előző gépem is majd 1,5 éves volt amikor eladtam, olyan volt, mint az új. Persze tokban hordtam folyton, vigyáztam rá...annyira sajnálom, h az 1101HA-ban nem az N280-as proci van.. Biztosan olyat vennék akkor.
-
runner 125
nagyúr
válasz upszilon #6210 üzenetére
A nettó 100k nálam a bolti 125-130k -s gépekig terjed.
Így az 1201N beleférhet még, de most attól, h van benne 2gb RAM, meg egy HDMI és egy 250-es winyó miért kerül jóval többe, mint az 1005HA-H?! Ha bruttó 115k körül elérhető lenne, megvenném.Gondolkodom...
Egyébként hasonló árkategóriában más típus? Bár nem tudom, azt hiszem már nagyon elfogult lettem az Asus-szal.mod.: Jah és igen.. az akksi, chikasszo által írt 3:42 nekem kevés.
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz runner 125 #6215 üzenetére
Plusz nagyobb felbontású kijelző, még egy mag, dedikált VGA, Win7.
Ezek nem különbségek? -
upszilon
őstag
válasz runner 125 #6215 üzenetére
...február végén, március elején érnek be az új gépek. Akkorra normalizálódik az áruk kb. Sajnos a sokéves átlag arra az időpontra hozza a Forint mélypontját. Szóval nem tudom, mivel nekem nem sürgős, én folyton csak várok a vásárlással...
de most attól, h van benne 2gb RAM, meg egy HDMI és egy 250-es winyó miért kerül jóval többe, mint az 1005HA-H
Mert így működik a fogyasztói piac. Az újdonság mindig drága. A fogyasztói társadalom fogyasztója pedig mindig türelmetlen. Pedig tudja, hogy rajtaveszt, de akkor-is. Lelkesedni az új, -és még-újabb vackokért nagyon jó érzés. Érezni, hogy megveheted, mert megteheted, majdnem-csak egyet jelent azzal, hogy élsz, és erős vagy és egészséges. Pedig mindössze csak annyi történik, hogy az ember az ablakon szórja ki a pénzét...
(#6216) PNP: Ezek nem különbségek, mert a notebookok irányánya felé a nagyobb méret egyre olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nyilván, a nagyobb kijelző egyértelmű volt számomra is, az erős VGA-ra egy netbookba nincs szükség(em). A prociban nem voltam biztos, h 2 magos. Op rendszer meg nem kell.
upszilon
Van benne igazság.
-
zoli.22
tag
Heló mindenkinek.
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen ramot vegyek a Lenovo s10-2 -be, mert win7-el adják és 2Gb ram nem ártana bele? Majd csak 30-án hozzák meg, de gondolom egy foglalat van ezekben a kis gépekben, ezért ki is kell vennem az erdeti 1 Gb-osat.
Előre is köszi a válaszokat!
-
PNP
őstag
válasz runner 125 #6218 üzenetére
VGA téves felfogás, én sem játszom rajta, ellenben egyre több program használja számítások végzésére a GPU-t is, pl. Photoshop, Flash. Két mag+GPU sokkal gyorsabb, mint a kommersz Atomos gépek.
Billentyűzete zseniális, lehet az 1005-é is jó, a 901-é botrányosan szar.
Ha a 4 órás akkuidő nem elég neked, akkor persze nincs miről beszélni, sajnos a teljesítménynek ilyen ára van. Én fogok egy töltőt venni a kocsiba. -
szimplak
tag
válasz runner 125 #6214 üzenetére
Nekem van egy világosszürke compaq-m. Nem mélyek a karcok rajta, de szerintem jobban lkátszanak mint feketén. Dehát kitudja.
-
zoli.22
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Lenovo S10-2-be KINGMAX 2048Mb DDR2 667MHz ram jó-e? Hirtelen ezt találtam, de ha van valakinek jobb ötlete, azt szívesen fogadom.
Köszi. -
szimplak
tag
Az előbb a következő történt: az 1005ha ventillátora úgy kezdett el hirtelen pörögni, hogy majdnem felszállt a neti. cpu 20%on dolgozott. A netbook napi 6-7 órát megy, ez bezavarhat neki? Tapasztalt még valaki ilyent vagy hasonlót? Ki-bekapcs és megjavult...
-
szimplak
tag
Azt hiszem áttérek chrome-ra a mozilláról. Valamivel kevésbé zabálja a cpu-t és több a hely a weboldalak megjelenésének a könyvjelzők megléte mellett is.
-
BloodRay
veterán
válasz szimplak #6231 üzenetére
Hide Menubar-al, Fission-al, és Adblock Plus-al nincsen gyorsabb a Firefox-nál netbookra. Első kettő csak, hogy több hely legyen az oldalaknak.
Chrome lehet gyorsabban indul, de be is lassul az egész gép rendesen ha jönnek a jó kis flashes reklámok amikkel tele van a net."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
puli122
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy lehet-e abból gáz hogyha műszálas az anyaga a toknak ( nem gyári ) amiben tartom a netbookom. Nekem ul20a-m van aminek aluminium a teteje. A műszálas anyag azért zavar kicsit, mert ugye dörzsöléstől feltöltődhet. Nem tudom hogy ez tönkreteheti-e a gépem.
Szerintetek ? -
szimplak
tag
válasz runner 125 #6238 üzenetére
Igen, de ott van egy vagon 1005ha. Melyik az 1005ha-h? mert van gg, ab, mindenféle, de h nincs.
-
Magnum_
nagyúr
no mizu itt?
I humbly and respectfully decline™
-
dorees
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon ellopták fehér MSI WIND U100-as laptopomat. Az ügyben rendőrségi feljelentést tettünk, de attól tartok ezzel nem sokra megyek. Ha valamelyikőtök találkozik ezzel a laptoppal: S/N szám: U100-031CZK0811000488 PSN: U100-029HU-IWN2702G16XH kérlek értesítsetek! Nem hiszem hogy előkerül, de az esélyt meg kell adni... -
BloodRay
veterán
Hide Caption nagyon bejött, bár elsőre kerestem, hogy akkor a menüsort hogyan varázsolom elő. (Ugye az is az alt-ra volt állítva, hogy előtűnjön-eltűnjön...)
(#6244) dorees -> Részvétem. Hol lopták el a gépet?
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
kovacs_t
csendes tag
Sziasztok
Januárban netbook vásárlást tervezek.
Ami fontos:
- márkás, minőségi gép
- nem alap (1024x576 vagy 600) felbontás, hanem nagyobb
- beépített SIM foglalat 3G-hez (USB kilógás kényelmetlen, ölemben már egyszer elhajlott notebookon, és eltörött)
- Atom Z proci
- videokártya (divx, esetleg 720p videók szaggatás nélkül)
- 2GB RAM vagy bővítési lehetőség
- HDMI
- hosszú garancia, 1 évnél többA gondom az, hogy ezeknek a követelményeknek nem felel meg egyik típus sem, ahogy néztem. Amiket kinéztem, az az Acer Aspire One 751h-52BG vagy a DELL Mini 10 HD 3G.
Az Acerre kevesebb a garancia, és nem sokan szeretik az anyagminőséget. A DELL viszont érthetetlen okból csak az olcsóbb, sima felbontású verzióban bővíthető ramilag, a drágábba be van forrasztva. DELL felé húzok. Van más megoldás szerintetek?Mit javasoltok?
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
válasz kovacs_t #6248 üzenetére
Kissé Téged sem értelek, olyan elvárásaid vannak egy netbookkal szemben, amik szvsz teljesen feleslegesek/értelmetlenek.
Kijelzők tekintetében az 1024x600 pixel felbontású netbook a legnyerőbb, s mindezt 10"-on.
Gyakorlatilag az összes oldal 1024 szélességre van optimalizálva, így teljes mértékben kitölti a képernyőd, illetve nem fog kifolyni a szemed a kis betűktől..
A hádé videó részt is taglaltuk már párszor. 10-12"-os felbontáson baromira nem veszed észre a különbséget, egyszerűen nincs értelme rajta 720p-t futtatni.
Először is azt döntsd el, h 10 vagy 12"-os kell.
De nézd meg pl. az Asus 1201N-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest