Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Exodius #25422 üzenetére

    Ott írta az előbb contaxg, hogy olyan 7800 felvétel van DSD-ben, amit tényleg abba rögzítettek, nem pedig PCM konverzió. Igazából a PCM és DSD közt inkább rögzítési technikában van különbség, nem az elérhető felbontásban, minőségben, amennyire én kivettem a (technológiai) leírásokból. Mostanában nagyon felkapták a DSD kifejezést, és próbálják ezzel azonosítani a minőséget, de a helyzet az, hogy a DSD-t natívan lejátszó készülékek száma olyan kevés, a DSD-be rögítő stúdiók száma még kevesebb, így teljesen értelmét veszti az egész hype.
    Egy nagy felbontású PCM felvétel is több információt tartalmaz, mint amit az átlagember képes lenne meghallani, DSD-vel sincs ez másképpen. Azért a CD formátumot annó elég jól betalálták, és ugyan lehet, hogy a nagyobb felbontású anyagok adnak valami többletet, de ez a többlet nem mindig áll arányban a beszerezhetőségben rejlő nehézségekkel, illetve az elfoglalt tárhellyel és a lejátszó eszközök árával. Egy otthoni DSD rendszer kiépítésének árából (kis túlzással) már vehetsz magadnak egy zenekart, akik tökéletes analóg módon játszák neked le a zenéket. Mert azt azért ne felejtsük el, hogy ez az egész PCM, DSD nagy felbontás mizéria arról szól, hogy az analóg hang digitalizálásában rejlő hibákat minimalizálják.

    Hack3er: Szerintem felesleges foglalkozni a nagy felbontású zenékkel. Hordozható lejátszón pláne. Szerezz olyan felvételeket, amik jól szólnak, jól vannak felvéve, jól vannak masterelve, és ne az érdekeljen, hogy mp3 vagy 24 bites flac/wav. Élvezd a zenét, ne vessz el a bitekben. Ettől még a DX50 mondjuk jobban fog szólni egy laptoptól vagy telefontól, nem is kicsivel szerintem, de annak kevés köze van a 24 bithez.

Új hozzászólás Aktív témák