- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
weeweew
csendes tag
Sziasztok,
segítsetek légy szíves:
az újonnan felvett postafiókokat miként lehet betenni a helyi mappák / személyes mappák alá, úgy hogy a gyökérből "eltűnjön"? A régebbi verzióból importált levelezésem és postafiókjai a személyes mappákban vannak, de újakat nem sikerül betennem. Tudom, hogy behúzhatók, de maga a fiók marad a gyökérben.
-
kispx
addikt
válasz weeweew #5502 üzenetére
1, A helyi mappa alá csinálsz egy mappát.
2, A meglévő levelezéseidet oda másolod.
3, a fiókbeállításoknál POP3 esetén: Kiszolgálók beállításai -> üzenettároló -> Másik postafiók beérkezett üzenetek mappájánál kiválasztod a Helyi mappákatSzerk.: Vagy rögtön archiválod a levelet. És az archivált levelek mappájának megadott a helyik mappát.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Kár, hogy megállt a Thunderbird témák fejlesztése, frissítése. Volt 1-2 nagyon klassz, amit ma is feltennék, ha felmenne az újabb verziókhoz....
Más forrást tud még valaki esetleg?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Ezt én is vágom, ezért kérdezem.
Gondolom fárasztó lehet a gyakran frissülő program után javítgatni, főleg, hogy pénz sem nagyon van belőle. A Mozilla helyében betennék pár témát, mint mondjuk ahogy az eMClient csinálja.
Ahogy elnézem, nem sokáig fut a szekér. Az online szolgáltatások (átlag júzerek esetén) megeszik reggelire a TB-öt, pedig baromi jó alkalmazás. Nem is nagyon találtam jobbat - leszámítva a Postbox-ot, ami gyakorlatilag TB, csak fizetős - és céges használatra is abszolút megfelel, ha nem giga céget üzemeltet az ember. Ha beletennének egy rendes Gmail kezelést, kontakt, naptár, jegyzet, (meg mittudomén mi van a G-nek), jobban támogatnák a többfiókos műveleteket, simán fizetnék érte 5-10 ezer Ft-ot.
Ez persze nem fog megvalósulni. Mert nem ezt hirdetik.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kispx
addikt
válasz TigerCat #5506 üzenetére
A TB frissítései már jórészt csak a gecko motrot érinti, aminek nem nagyon van köze a témákhoz. Már nem nagyon fejlesztik a TB-t, erről volt egy hír. Legutoljára a australis téma megkapásánál vált inkompatibilissé a témáknál.
Én még igazi TB alternatívát nem láttam, mindegyik elbukott valamin. Talál az Opera Mail jár hozzá legközelebb, csak a Linuxos verziót mintha egy éve ígérgetnék, de semmi. Így őket sem tudom komolyan venni.
-
copass
veterán
válasz TigerCat #5506 üzenetére
az emclient free is csak egy fizetős butított verziója , ellenben a TB egy teljes értékű program.
nem tudom amúgy mennyire bírkózna meg egy nagyobb 20-30gb levelezéssel. de mondjuk egy gmail szinkronra jó alternatíva lehet."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
TigerCat
nagyúr
Én használtam 2 címmel és f@sza. Semmi lassulás, semmi lag. A profil mentése is hót egyszerű volt. Erősen gondolkodom, hogy ha a TB marad ilyen, amilyen, az lesz a következő. A webes felület nagyon nem jön be.
Egyetlen gondom van csak: Thunderbirdben a POP fiókra érkezett levelek esetén is automatikusan az IMAP-pal beállított Gmail-es fiókból akar válaszolni. Manuálisan kell átállítanom a feladót.
A Gmail-t saját domainnel használom, plusz be van állítva másik 2 POP fiók, amit a Gmail kér le. Ugye webes felületen no problem, válaszolok amiről jött, írok, amelyikről akarok, stb. A TB-ben beállítottam a Gmail-t IMAP-pel, illetve hozzáadtam a 2 POP fiókot is, de nem kérem le, mivel a Gmail-ben már le van kérve. Így tudok írni azokról is. Az elküldött leveleket a Gmail Elküldött levelek közé rakatom, így szinkronban vagyok.
Mac-en a beépített mail kliens ugyanezt gond nélkül végrehajtja, ott nem kell manuálisan feladót váltanom. iPhone-on csak a Gmail fiók van beállítva, de ott nem is érdekes, elég ha látom a levelezést. Utóbbira megoldás lenne a Gmail app, viszont az meg teljesen másként kezeli a címkéket.
Az elküldött leveleket ha címkézem, akkor bekerülnek az adott címke alá, valamint az elküldött elemek között is megmaradnak. Thunderbird-ben, Mail-ben, iPhone-on és eMClient-ben viszont nem így történik. Ezekben csak az adott címke alatt jelenik meg a levél. Tudom, hogy ez azért van, mert a Gmail valójában nem címkeként kezeli az elküldött leveleket, hanem az egy beépített szűrő, de én nem tudom megszokni. Egyszerűen idegesít, ha halomban állnak a levelek az elküldött elemek mappában.
Hát ennyi.
Nincs tökéletes szoftver, de ha a fentiekre van ötleted, szívesen veszem.
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
mutyi
senior tag
Egy gépen jelenleg a felhasználó két levelezőt használ.
Thunderbird és Outlook 2003
Az Outlookból migrálni kellene a leveleket a Thunderbirdbe, de nem akarom hogy szétb....a Thunderbirdet, hanem létrehoznám azokat a fiókokat magamtól,amelyeket meg akarok szüntetni az Outllokban és a leveleket meg importálnám oda, a megfelelő helyekre.
Erre kérnék ötleteket,hogyan csináljam meg, mert ugyebár pst-ben van az outlookos mentés.
Ha viszont szimplán csinálok egy importálást a Thunderbirdbe az Outlookból,akkor az Outlook mindkét fiókját beteszi egybe a Thunderbird helyi mappájába.
Nekem viszont megoldás kellene hogy én meg tudjam mondani hogy melyik levél melyik elkészített fiók alá kerüljön be. -
TigerCat
nagyúr
1.
Szerintem az Outlook-ból ki tudod menteni a levelezést .eml formátumba. Az így kimentett leveleket behúzod ahova akarod és kész. A TB-ben az a mappa legyen megnyitva, ahova majd szeretnéd a leveleket, majd kijelölöd és kijelölöd és rádobod a TB ablakára.2.
Lemented a jelenlegi profilodat, majd törlöd. (Appdata könyvtárból) Készítesz egy újat (csak elindítod a TB-öt, ami automatikusan létrehozza), abba beimportálsz mindent. Ami kell, kiexportálod, vagy kimented mint az előbb felvázolt módon. Exportáláshoz ez jó megoldás: [link]. Ha kész, visszateszed az előzőleg lementett profilt és beimportálod amire szükséged van.A két megoldás közül az első egyszerűbb. Én így szoktam menteni/visszaállítani, ha tiszta profillal akarom kezdeni a dolgokat.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Pityu.
nagyúr
Nos lenne egy kérdésem,nap mint nap használom a thunderbirdet mindíg ugyan úgy fel rakom be írom az adatokat működik rendesen,de most levelet akartam nézni hogy jött e erre alul megy a töltés jelző,és ki írja hogy "Bejelentkezés a(z)kiszolgálóra sikertelen"(I) meg próbáltam be írni ugyan úgy a jelszót semmi,töröltem a profilt újat csináltam semmi,uninstalláltam a programot semmi.Mi lehet a baj?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok!
Következő problémába futottam bele. Ma délután indítva a TB-t, a beérkező üzeneteim mappában egy pillanatra láthatóak voltak az eddigi leveleim, aztán eltűntek. A szerverről a program letöltötte az új leveleket, az összes eddigit "kitörölte" (azért az idézőjel, mert ekkor még csak nem jelenítette meg őket). Azóta a beérkezettek között csak a új 2 e-mail látható. A C:\users....Roaming\Thunderbird\ mappáról gyorsan készítettem biztonsági másolatot ctrl+c-vel. A másolatban az INBOX-t megnyitva látni a korábbi beérkezett emailjeimet, txt file-ként böngészni is lehet benne. Az eredeti TB mappában viszont az INBOX (ekkorra már) módosult, a régi leveleim helyett csak a 2 újat tartalmazza. Kérdésem az, hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot? Hiába írom felül a backuppal a Profile mappát, sajnos a progit újraindítva is csak a 2 mai levél jelenik meg a beérkezettek között. Reinstall sem segít. Az a gyanúm, hogy az INBOX.msf sérült meg, ez csak a 2 új levél információit tartalmazza, viszont a leveleket ténylegesen tartalmazó INBOX file nem sérült. Az .msf-t lehet valahogy javítani?
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
jerry311
nagyúr
MozBackup-ot lehet valahogy gyorsítani?
Van cpu load 12-15%, HDD írás 13-15MB/sec, RAM meg van szabadon vagy 13 GB, szóval nem igazán értem a lassúságot.
A mentés SSD-ről készül, tehát olvashatna 500 MB/sec körül, igaz HDD-re megy, de az is tud 90-100 MB/sec írást folyamatosan, szóval szerintem lenne erőforrás a gyorsabb backuphoz, csak valamiért mégis lassú... -
szabolcs77
tag
van egy TB 24.2.0
Lett egy e-mail cím, fel is vettem IMAP fiókként. Kipróbáltam tudtam küldeni, fogadni levelet.
Viszont a felhasználó elmondása szerint, van egy feladó akitől ha jön e-mail akkor az látszik kis ideig majd eltűnik. Onnan sem a beérkezett sem a törölt elemek között nincs. Annyi infóm van még, hogy amikor először jött onnan levél, akkor azt próbálta kinyomtatni, de a TB nem törte a sorokat, inkább lekicsinyítette a betűméretet, hogy elférjen.
spam szűrőt kikapcsoltam, üzenetszűrő nincs.Hol lehetnek ezek a levelek, illetve mit állíthatott be a felhasználó?
-
pethYeti
addikt
Nem létezik olyan addon, hogy ha új levelet kapok és kijelzi a jobb alsó sarokban egy kis üzenettel akkor azon a felületen megjelenne egy megjelölés olvasottként, és egy törlés gomb?
-
Nefarian
újonc
Sziasztok, lehet, hogy volt már ez a problémám, amivel kűzdök, de sajnos nem találtam meg:
A cégnél, ahol dolgozom, Thunderbird-öt használunk levelezésre, és egyetlen dologtól eltekintve tökéletesen elégedettek vagyunk vele:
- Van egy partnercég, ahonnan a leveleket MS Outlook-ból küldik. Az innen érkező levelekkel az a komoly zűr, hogy a TB "szétcseszi" a karaktereket, a levél félig olvashatatlan, ráadásul a mellékletek nevét is elrontja. Sajnos a partnercég kicsit a "főnökünk", így nem nagyon tudunk rájuk hatni, hogy más formátumban/levelezőből küldjék a leveleket. Nekem kellene valamit tennem, de sajnos nem nagyon van ötletem, hogy mit.
Tudnátok segíteni?
Köszi előre is!
-
Nefarian
újonc
Holnap kiprószálom, köszi előre is.
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondba ütköztem, hogy ha kapok 1 pdf csatolmányt egy mailhez és simán csak tovább akarom küldeni akkor az nem fog pdf ként megérkezni, hanem nsmail.tmp két érkezik meg... kerestem már neten megoldást, de egyik sem volt az igazi, van erre 100% os megoldás, tanács?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Peczek
aktív tag
Egy kérdés T. fórumtársak:
op rendszer újratelepítéskor hogy lehet visszarakni a teljes TB levelezést ? Lehetőleg a beállításokat is, de a bejövő és kimenő leveleket mindenképpen.
c:\Users\<felhasználóneved>\AppData\Roaming\Thunderbird\ mappát nem találtam, ez még XP, de W7-es lesz.
Még egy kérdés: TB-t ssd-re, vagy a HDD-re rakjuk (lesz mind2) ?
-
kispx
addikt
XP esetében a profil mappa helye:
C:\Documents and Settings\<Windows user name>\Application Data\Thunderbird\Profiles\<Profile name>Mindegy, hogy SSD vagy HDD.
-
weeweew
csendes tag
Sziasztok,
kérdésem az lenne, hogy miért törlődnek a letöltött leveleim pár nap után a thunderbird indítását követően?
Ilyenkor mindig csak a frissen letöltött leveleket látom. A régiek a töröltek mappában sincsenek. -
weeweew
csendes tag
elvileg ugyanaz mint a céges gépen. ott minden megmarad, az otthonin egy idő után törlődnek. először arra gondoltam, hogy azért törlődnek itthon, mert a cégesen letöltés után törli a thunderbird a szerverről, így az otthonit is törli a thbird mert nem találja a szerveren az e-maileket. aztán rájöttem, hogy hülyeség, mert a freemailest is így kezelem, és azt csak az ittthoniról. a freemailen minden marad, de az is 1-2 nap után eltűnik.
-
degec
senior tag
Sziasztok !
Thunderbird Portable-t mivel tudok úgy lementeni, hogy az összes beállítás+lvelek megmaradjon, és egy telepítős sima TB-re át tudjam rakni.. kimenő levelek virtuális mappákkal vannak szűrve cégnév szerint.. Nagyon fontos lenne ezeket megőrizni hogy ne kelljen újra megcsinálnom mindet.
Mozbackup jó erre vagy van jobb okosabb ?
Köszönöm Szépen ! -
degec
senior tag
-
copass
veterán
nekem csak a portablethunderbird van felrakva és a tb keresi a frissítést és telepíti.
ThunderbirdPortable.exe gyakorlatilag azt csinálja hogy elindítja a thunderbird.exe-t a profilra irányított parancssorral.
nekem soha nem csinált még problémát a portabletb."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
addikt
A profilmappá(ka)t kell lementeni. Kézzel is megy, csak meg kell keresni. MozBackupot nem ismerem pontosan mit is ment, de szerintem jó, gondolom a profilkönyvtárt keresi meg ini-bejegyzés alapján és menti.
Szerencsére minden fontos mappabeállítás, szűrő, ilyesmi a profilkönyvtárban van, program könyvtárába nagyon kevés dolog kerül.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
copass
veterán
illik csak nem számít semmit. mivel a funkciója ugyanaz marad: futtatja parancssorral a tb-t.
azért van ez az exe, hogy a portableappsplatformja megtalálja ezt fájlt, mivel a mappákban található exéket pakolja ki a menüjébe.
nekem az indító exe ~1 éves, azóta többször frissítette a tb magát és megy gyönyörűen 30gb levelezéssel együtt."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogyha beállítok IMAP protokollt mert több számítógépen is szeretnék egy bizonyos e-mail címet használni és csak azzal tudom megvalósítani, hogy minden gépre feltelepített kliensben ugyanazt lássam. (segítsetek ki ha rosszul gondolom)
A kérdésem az lenne, hogyha a tárhely betelik és én a levelezőrendszer webes felületéről törlöm a leveleket, hogy helyet szabadítsak fel akkor az IMAP protokoll miatt a számítógépes levelezőkliensben is el fognak ezek a levelek tűnni?
Ha igen hogyan lehetne megoldani, hogy ilyen ne fordulhasson elő? Sajnos nem ismerem az IMAP-ot mélyrehatóan
Köszönöm előre is.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
itthon két gépen is TB van levelezés céljából telepítve, Win 7 alatt tökéletes, Xp alatt viszont a spam leveleket csak megjelöli kis tűzcsóvákkal de nem helyezi őket mappába...
Elég idegesítő,hogy azon a gépen napi 50-60 levelet kell végig kattintani amiből kb.2-t ami érdekel.
Próbáltam beállítani de nekem sehogy se sikerült.Hogyan lehet normálisan kiszűrni vele a nem kívánatos leveleket?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest