- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbarack
aktív tag
válasz robi12ster #9496 üzenetére
A 2.2.2 az az és a leírást megtalálhatod a fórum legelején! Szépen le vannak írva a dolgok!
Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
w.miki
veterán
válasz robi12ster #9498 üzenetére
elvileg már elég a framaroot, 2ndinit, recovery, és mehet a ROM (esetleg előtte kernel, ezt én sem tudom )
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz robi12ster #9500 üzenetére
magyar nyelv alap
nem én vagyok a legnagyobb Defy guru itt, de én a gyári ROM-ot rootoltam, recovery, aztán mehettek rá a CM7-ek....Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-Fly-
tag
válasz robi12ster #9519 üzenetére
Kissé kevered a fogalmakat...
alapból gyárilag ott a Froyo a telefonon. A CM7 nem magyarosítás, hanem egy főzött ROM (mint pl. a pikachu is, amit említesz). Magyar nyelv is van benne, de nem az a lényege, hanem a 2.2.2-es Froyo helyett 2.3.7-es GingerBread-re épül, tehát a gyárinál frissebb oprencer...
Nos, ha csak magyarítani szeretnéd, akkor van egy magyarított gyári Froyo, amit RSD-vel fel tudsz tenni a megfelelő verziójú stock ROM-ra. Ezzel lesz egy gyári ROM-od, amiben ott a magyar nyelv (mellékesen rootolva is van és tartalmazza a BusyBoxot is).
A másik megoldás a főzött ROM használata, ezek jelentős része tartalmazza a finnugrot is.Szóval nem kell mindkettő egyszerre. Az már csak az én véleményem, hogy érdemesebb egy jól működő, stabil főzetet feltenni, ami olyan pluszt ad a gyárihoz képest, ami miatt megéri azt használni. Természetesen ha valakinek a stock jön be, akkor használja egészséggel...
Lényeg, hogy a Defyke mindenképpen hűen fog szolgálni.[ Szerkesztve ]
-
DGery
aktív tag
válasz robi12ster #9526 üzenetére
én nemhinném, eleve a driver packok is win-hez vannak... de mindjárt jönnek az okosok
viszont google a barátod....
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1856021&highlight=ubuntu
itt a 3ik poszt
[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9526 üzenetére
Természetesen indulnak Linux rendszer alatt is ezek a programok. Annyi a külömbség hogy kicsit több hozzáértés kell hozzá, illetve szükséges a Wine nevü program. Másik megoldás ha Linux alatt futtatsz virtuálisan egy Win rendszert. Persze hozzáteszem Linux alatt ez az egész folyamat nehezebb. De megoldható mint minden más.
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz robi12ster #9590 üzenetére
Igen. (Bár Rabbit.)
[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
beefjeez
senior tag
válasz robi12ster #9588 üzenetére
Használtan másik defyn korábban, stabil, gyors, sok szabad ram, stb.
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9593 üzenetére
Most pontosan melyik romra gondolsz. Mert hogy mindegyiknek működik a letöltési linkje tökéletesen.
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9597 üzenetére
A Mokee OS Crazy Speedet tedd fel. Az XDA-n fórumja is van és itt is van a blogomban.
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9599 üzenetére
-
w.miki
veterán
válasz robi12ster #9606 üzenetére
integrált (azt hiszem HoloLocker van benne)
próbáld meg kitörölni a ZIP file-ből, mielőtt telepítedOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9606 üzenetére
Akkor a hiba vagy a rossz telepítés vagy a telefonod. Nálam ez a rom hónapok óta tökéletesen működik. Ráadásul nincs is benne átlátszó status bar tehát nem is lehet átlátszó.
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9615 üzenetére
Ez hanyadik rom amit nemsikerül rendesen feltelepíteni?
Egyébként illene romcserebere előtt kellően tájékozódni, utánaolvasni a neten illetve a fórumban a dolgoknak. Főleg az alap dolgoknak mert úgylátom azok sem mennek. Ha nemtudsz normálisan feltenni egy romot valószinüleg az nem is fog normálisan működni. A másik meg az hogy pl egy akkumulátor fogyasztás dolgot te mennyi használat után szürtél le? Persze ha utána olvastál volna ennek is akkor tudni illik hogy 3-4 teljes feltöltés-lemerülés szükséges mire beáll. -
bibliator
aktív tag
válasz robi12ster #9615 üzenetére
A CM7-re visszatéréskor mielőtt feltennéd a CM7-et a partíciókat EXT4-ről vissza kell formázni EXT3-ra. (Van leírás a fórumban régebbről)
Más CM10 esetén nem kell semmi különlegeset tenned, csak a szokásosat.
a feleségem defyjén a sima mezei 4.2.2-es Quarx rom van fenn Gaps minimallal. Melyik nightly azt nem tudom, ha érdekel megnézem. Lassan fél éve megy rajta és semmi baja.Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9626 üzenetére
Az okos ember inkább előbb mindig informálódik, utána olvas a dolgoknak mielőtt nekifog. A te általad próbált romok mindegyikén minden úgy van ahogy beállítod. Feltéve ha betudod.
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
válasz robi12ster #9630 üzenetére
CM10 ről áttérés CM7 es romra.
Lépj be Recovery módba
Tools
File system tools
Format EXT3 (ekkor kicsit időzik ez természetes)
Ezután visszalép automatikusan a Recovery menübe
Stable recovery
Install zip rom ( a kiválasztott CM7 )
Telepítés végén wipe cache-wipe dalvik cache
Reboot
Ha ez nem jön össze akkor felkell tenni a gyári romot ( 2.2 ) és előlről végigkell csinálni a telepítést.
[ Szerkesztve ]
-
denorbi
tag
válasz robi12ster #9669 üzenetére
Lehet a kernel a baj, szerintem is mert én is azzal akartam feltenni a cm11-et
-
robi12ster
tag
válasz robi12ster #9672 üzenetére
Királyság.
Sima Defy SOCKijelentem, hogy a ( [link] ) leírtak már túl régi megoldás. Először ha Defy+ rom volt a telefonon akkor, igaz hogy csak defy+ -l indul, konkrétan ez lesz a jó hozzá: ( [link] )
Ezután framaroot, újraindítás , 2ndinit, és csak Wipe cache - csináltam, merthogy úgy is szűz rom volt fent, persze az sd- is formázva volt. Ezek után feltoltam Quarx legfrisseb romját: ( [link] ) . Újraindítás után egy gapps: ( [link] ).Kész. Minden működik.
[ Szerkesztve ]
-
denorbi
tag
válasz robi12ster #9673 üzenetére
megprobálom. Reméltem hogy neked hamarabb sikerül, mert nekem nem ment
-
denorbi
tag
válasz robi12ster #9673 üzenetére
install aborted
-
denorbi
tag
válasz robi12ster #9680 üzenetére
Sikerült!!! Elsőnek feltettem CM10-120904-SINGED. ZIP et, de az nem töltött be. Viszont recovery be be tudtam lépni és rá tettem egy CM10.2-20130917-NIGHTLY ot és egy gapps ot (gapps-4.3-30072013-minimalt)
A billentyűzet folyamatosan le állt de tettem fel SwiftKey t. Kamera működik hívás van!
Szólva helyre jött
Most keresek 4.4 est -
denorbi
tag
válasz robi12ster #9684 üzenetére
Innen választottam a romhoz közeli dátummal
-
denorbi
tag
válasz robi12ster #9684 üzenetére
Itt találtam elég sok mindent
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10475 üzenetére
Szia!
Akksi töltés van?
RSDLite flash előtt volt a gyári recoveryben factory reset?Én a következőt próbálnám:
1. Gyári recoverybe belépsz (hangerő le+bekapcs nyomva tart). Itt factory reset. Újraindítás után hátha feléled.
2. Ha nem éled fel, akkor bizony az történt, hogy alacsonyabb BL-számú ROM-ot flasheltél a telóra, mint ami eredetileg rajta volt. Valahogy meg kéne álmodnod, hogy melyik verziójú ROM volt fent, és hogy pontosan melyiket raktad most fel.Enélkül nem tudunk tovább menni.
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10477 üzenetére
Ha nincs recovery, akkor hogyan akarsz zip-fájlt telepíteni?
A teljes visszaállítás sbf-fájlokkal lehetséges PC-ről. Te hogy csináltál teljes visszaállítást, ha nem így? Főleg zip-pel...
Először olvasd el az 1. hsz-t, és a linkelt fontosabb infókat.
A bl-számot nem tudod meg, ha nem indul el a ROM, emlékezni kellene, hogy miket csináltál a telefonnal.[ Szerkesztve ]
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10479 üzenetére
Nem emlékszel, hogy előtte mi volt az alaprendszered? Ugyanúgy a 3.4.2 CEE froyo, vagy Defy+ Rom? A bootloader még működik (bekapcs+hangerő fel)?
-
DGery
aktív tag
válasz robi12ster #10481 üzenetére
Zongorázd végig ezt:
http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=203
1.4, 1.5 és 1.6 pontokat hagyd ki. ez után tuti bootloop-ba lép majd a telód, de lesz elméletileg gyári recovery-d, amivel az elejéről el tudod kezdeni a dolgot.
Nekem bevált a dolog egyik ismerős vasán...
Kieg: próbáld olyan gépen csinálni, amin még NEM volt Defy újrahúzva, vagy törölj minden driver-t. nekem csak olyanon jött össze
[ Szerkesztve ]
by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10483 üzenetére
Említetted, hogy a bootloader sem működik. RSDLite látja a telót?
Akksitöltés megy?
Milyen ROM-ot tudtál feltenni, ami még a bootloadert és a gyári recoveryt is kinyírta?
Egész pontosan le tudod írni, hogy mit csináltál? Lépésenként? -
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10485 üzenetére
Ahha.
BL5-ös ROM, ami azt jelenti, hogy kis ügyeskedéssel vissza tudsz térni froyo-ra, és GB alapú ROM-okon is működik majd a kamera. Első körben ezt ajánlom, ezen leírás alapján. A kínai sbf-et kell feltenni, rootolni, 2ndInit, ahogy le van írva... Nehogy elindítsd a kamerát, mert kiég a vaku!!!! Figyelmesen olvasni!
Másik lehetőség valamelyik BL6-os Defy+ ROM flashelése, viszont akkor csak CM10.2 fölött (AeroKernel) működik majd a kamera. -
robogo81
senior tag
válasz robi12ster #10485 üzenetére
Inkább ezt csináld végig amit ITT leírnak,ezzel visszaállitod a gyári állapotot,utána lehet nekiállni a rootolásnak,meg a cr felrakásának(szerintem,véletlenül hazavágtam a romomat és csak ez segitett,utána az alapoktól raktam rendbe a telómat,azóta gond nélkül megy).
Ja hogy más romot raktál rá,akkor az elöző hsz. a megoldás.
[ Szerkesztve ]
redmi note 8 . psn:robert_warior
-
robi12ster
tag
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10489 üzenetére
A Recovery meg a bootloader két különböző dolog. A bootloader (hangerő fel+bekapcs) az kifejezetten az USB-kábelen keresztüli Flashelésre szolgál, ez az első dolog, ami betöltődik a bekapcsolást követően, lehet úgy tekinteni rá, mint a legmagasabb szintű hozzáférés. Pont ezért ez az "egyetlen" lépés, ahol komoly, helyrehozhatatlan károkat lehet okozni a telefonnak, ha nem tudod mit csinálsz. Ami ez alatt van, az a gyári recovery (hangerő le+bekapcs), ahol factory resetet lehet végezni. Ez a kettő (mivel zárt a bootloader) mindenképpen betöltődik, elvileg nem tudod sehogyan sem elrontani, mindenképpen működnie kell. (az már más dolog, hogy, ha rossz sbf-et flashelsz, akkor ezen a kettőn kívül semmi más nem működik. A harmadik lépcső a custom recovery (kék lednél hangerő le), ami egy kibővített recovery, sok hasznos dolog van benne, pl. zip install, cache wipe... stb.
Bootloader van? Gyári recovery bejön? Ha igen, nagy baj nem lehet.
Ha a bootlader képernyő nem is látszik, de PC-re dugva látja a telót az RSDLite, és tudsz flashelni, az is jó. -
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10491 üzenetére
Melyik romot flashelted? Akksi ki-be, utána gyári recoveryben factory reset volt?
-
robi12ster
tag
válasz robi12ster #10493 üzenetére
Sikerült megcsinálni. Nem kínai rommal hanem defy+ rommal kezdtem: http://defy.fxhosting.hu/MB526/DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-231_CEE_gyari.sbf
Köszi a segítséget mindenkinek. -
robi12ster
tag
válasz robi12ster #10494 üzenetére
Most a legjobb rom melyik lehet? Tudtok valamit ajánlani?
-
Sutee89
aktív tag
válasz robi12ster #10495 üzenetére
MSB Rev 3.0 vagy SlimKat 4.0
(#10496) pazirezz: CWM bejön de nem tudsz feltenni zip-et? Mit ír hibakódnak?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz robi12ster #10716 üzenetére
hali! valakinek nem kell egy donor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek