- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Apple notebookok
- SONY LCD és LED TV-k
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sas madár
őstag
3 kábel összekészítve hétvégén ha járok arra kipróbálom.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm is rendelkezik mobilinternet előfizetéssel a t-mobilnál, 7Gb-os csomagja van, ami után ha lejárt az adott mennyiség akkor a netét lassítják. A probléma vele az, hogy napi 2-3 szor megszakad a kapcsolat másrészt minden hónapban belassítják a netét, amikor a naplója szerint még az egy gigát sem szokta elérni. Csak asztali számítógéppel használja folyamatosan, amennyire engedi neki a szolgáltató. Meggyőződésem nekem is, hogy nem használja el az adott mennyiséget mert csupán levelezésre és napi szinten max 2-3 oldalt látogat meg, letölteni nem tölt le semmit, max azt a pár csatolt állományt de azok is 1-2 megásak, ha lehetnek. Amikor belevágott a mobilnetbe /azon a környéken még nincs kiépítve a kábelesnet/ akkor 1Gb-os csomag elégnek bizonyult 2-3 hónapig. Azután egyik napról a másikra kapott olyan számlát, amin 30k-t számláztak le neki túllépésért. A naplója a fel és letöltött mennyiségeket összesen tartalmazta ami 780mb-t volt. Próbáltunk utánna járni a dolognak, fogyasztó védelem, részletes számla miegymás de nem tudtunk mit tenni. Az ekkora vállalatok ellen egy kisembernek esélye sincs bizonygatni vagy egyáltalán kérdőre vonni a nagy szolgáltató szavát, be kellett neki fizetni a pénzt ahhoz, hogy visszakapcsolják a netét, mert időközben ki is kapcsolták neki.Aztán csomagot váltott 3gb-osra. Megint túllépésel 10k-s számla... Gondolhatjátok, hogy milyen állapotban lehetett amikor meglátta ezt. Magam is csodálkoztam a számlán mert nem értettem. A stickjéhez használt program naplója szerint össze-vissza 500mega forgalom. Befizette és ekkor választotta be azt a csomagot, ami most is van neki a 7gb-os, aminél túllépésnél nincs külön díj, csak lassítás. Rendszerint a hónap utolsó hetébe vagy 3-4 napjába be van neki állítva.Ha megszakad a kapcsolata akkor vissza sem tud kapcsolódni a gép újraindítása nélkül.
Amikor van net akkor a legtöbb esetben a sebessége is elfogadható. Békéscsabán, nem messze a városközponttól van ez a jelenség. Mások is tapasztalnak hasonlóakat vagy csak nála lehet ilyen?
Remélem mindent leírtam, hogy érthető legyen a jelenség.
Bocsi a hosszú hsz-ért, de eléggé tele van már a ..... a trével és szeretnénk végre pontot tenni az ügy végére. Ugyanezt most leírtam a nagy t-mobilos témába is, hátha ott jobban pörög a dolog.[ Szerkesztve ]
Xbox 360 user - Gamertag: AMBRUS144
-
ambrus14
tag
UP a topicnak!
Xbox 360 user - Gamertag: AMBRUS144
-
Sas madár
őstag
-
Sas madár
őstag
válasz ambrus14 #709 üzenetére
Ez elég felháborító.
Most már egyre aggódva várom az első számlát én a nagyinak állítottam be most karácsonyra pannonos netet mert semmi más nem lehetséges ott.
Most már utólag hallom 2. helyről,hogy a korlátlan csomagnál is letöltés esetén + kiszámláznak....de mit mi az amit külön kiszámláz?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
meroly
veterán
-
croejose
csendes tag
Ja és ez pannonos!
-
MODERÁTOR
válasz croejose #717 üzenetére
Az átlagod 16, az teljesen rendben van (mármint az edge-hez), a 100, az a csúcs, az kb mérési hiba, cache-ből töltés, bármi lehet.. Nálam is van, hogy pár pillanatig nem történik semmi, utána meg kiírja, hogy milliárdokkal töltök
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Sas madár
őstag
A vonalas telefonosukat megrendeltem sajna 3 hét után bementem megkérdezni és a T azt mondta sajna nem éri meg neki,de vigyek mobilt .Mondtam jó..kipróbálnám erre ők persze 1évig próbálgathatom,így lett pannon.
-
Sas madár
őstag
Szerintetek létezik,hogy a most futó korlátlannak mondott netes csomagra a pannon még akár forgalmi díjat is számolhat utólag amikor majd jön a számla?
-
pet79
csendes tag
haiti megsegítésére létrehoztak egy mobilszámot a hazai szolgáltatók, tudja valaki ezt a számot?
-
Sas madár
őstag
Megjött az első számla.
+ adatforgalmi díj nincs rajta de elő kell szednem a vásárláskori blokkot mert természetesen nem fél havi díj fizetendő.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
kovacsmi_74
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Valaki aki jártas ebben, tudna segíteni nekem?
Lehet rendesen használni minden gond nélkül USB modemet USB Hub-on keresztül, vagy összeakadhatnak időnként?
Én már csak erre tudok gondolni, mert hetek óta küzdök a netem-mel (Domino Net), időnként behal (pontosabban napi szinten, akár többször is).Az igazság az, hogy nálunk még nincs HSDPA lefedettség, kábellel azért általában 2 jel megjelenik a térerőnél.
Lassan már két éve használom az eszközt, igaz november/decemberig kábel nélkül és csak EDGE-n, de ott mindig teljes térerővel ment. November vége óta már bejön az UMTS/HSDPA is, de csak kábellel.Alapból kaptam még a kütyühöz anno egy kábelt, csak az elég rövid (20-30 cm).
Gondoltam veszek egy hosszabb kábelt, közben meg egy USB HUB-nál maradtam, mert a PC elején lévők sajnos már nem jók (megbabrálta korábban a kisfiam), gondoltam így két problémát oldok meg vele.Hát így visszagondolva valamikor azután kezdődhetett ez a mizéria. Ha lefagy a netem, akkor a program szerint még van kapcsolat, de az eszközzel már nem tudok semmit sem csinálni, sem visszatenni EDGE-re próbaképp, de a diagnosztika sem fut le, az sms-ek sem látszanak. Tehát az eszközt nem is találja. Ráadásul a gép sem áll le utána rendesen, hanem hosszan meg kell a végén nyomnom a kapcsoló gombot.
Már oda-vissza telepítgettem a szoftverét, még az Option saját oldaláról is letöltöttem a saját szoftvert (egyébként jobb, mint a T-s), de a probléma nem oldódott meg.
Gondoltam valami más programmal akad össze, vagy a hálózattal lenne gond (bár minden nap, van hogy többször is?).
Ma viszont bevillant, hogy talán hanyagolnom kellene az USB Hub-on keresztüli használatot, mivel annak is van egy drivere, az első használatnál telepítette magát.
Nem akarom elkiabálni, de most kábelről megy csak, de így meg célozgatnom kellett, hogy valahogy kapcsolódni tudjak UMTS-re. De legalább itt akkor is lefutott a diagnosztika, tehát folyamatosan látja a gép az eszközt.
Talán ez lehetett az oka, de azért várom a szakértők hozzászólását, illetve ha valaki még rajtam kívül így használja a modemet, és hasonló cipőben járna, akkor talán tudtam neki segíteni.
Komolyan mondom, már inkább csak kínlódás volt a gépemmel az utóbbi időben netezni. Remélem ezzel megoldódik már végre a problémám...
[ Szerkesztve ]
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz kovacsmi_74 #728 üzenetére
Senki többet harmadszor?
Akkor válaszolok magamnak, vagyis helyesbítek.
Nem is a driverekkel lehetett a gond, hanem inkább csak arról lehet szó, hogy a PC-ről egy USB portból megy 4 felé az áram az USB Hub-ra, egyszerűen volt mikor már nem kapott elég tápot a modem.
Egyébként visszagondolva, sokszor már a két kék LED sem világított, egy darabig még ment a net, de aztán egyszer csak már nem kapott elég áramot az eszköz.
A kapcsolat is emiatt veszett el, vagyis az eszközt vált le, mert mint írtam sem diagnosztika, sem az sms-ek megtekintése, stb. nem ment. A PC-t is azért nem tudtam lekapcsolni talán, mert a gép elvesztett egy hardvert, és a gép állítólag ilyenkor próbálja keresni az eszközt.Szép estét!
-
Sas madár
őstag
válasz kovacsmi_74 #729 üzenetére
Kedves,hogy vetted a fáradtságot és magadnak válaszoltál.
Érdekelne csak a hub volt a gond vagy használtál usb hosszabbítót és annak a hosszából is vissza kellet venni?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Vagy elmúltak a panaszok vagy mindenki megtartja a tapasztalatát.
Nagyon ül a topic.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz Sas madár #730 üzenetére
Úgy tűnik, megoldódott a probléma. Most a modemhez kapott kb. 20-30 cm-es usb hosszabbítóval megy gond nélkül a net (ehhez még gyárilag adtak, plusz még egy magenta színű nyakbaakasztót is).
A hub egy hosszabb (~1m ?) kábellel működik, és az ami a hub-ba megy az mikro usb csatlakozású. Szerintem a hossza nem számíthatott annyira, inkább az 4 felé osztódás miatt nem jutott annyi áram a modemnek.
Most már néhány napja hub nélkül használom, csak a rövidebb kábellel, gond egy szál se, a térerőm az max. 2 jel, de még akkor sem szakad a kapcsolat, ha éppen üresek a térerőt mutató "pálcikák". Az igaz, hogy fixen UMTS/HSDPA-ra van téve az eszköz.
Ja és simán megy a GlobTrotter Connect-tel is, amiben több a funkció mint a web'n'walk Manager-ben.A hub most is be van dugva a gépbe, ha rá kellene dugni valamit éppen, és most közvetlenül egymás mellet is van a két eszköz. Úgy vettem észre, még így is erősít a jelen a hub. Egyébként az ablakba kellene tennem a modemet, így pedig simán az íróasztalon van.
Olyan sem volt, hogy ne tudtam volna normálisan lekapcsolni a PC-t, ami ugye amiatt volt, hogy a modemet egyszer csak nem találta a gép, és állítólag ilyenkor próbálja keresni a gép az eltűnt eszközt.
[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
válasz kovacsmi_74 #732 üzenetére
Én sima usb hosszabbítóval kísérletezem most 6méternél tartok mert nekem is az ablakba vágyik.
-
Sas madár
őstag
Nem tudom de amióta a pannon net-et vásároltam meg 1 év próbaidővel azóta minden infó arra utal a t-nek használhatóbb a net-e. ?
-
Sas madár
őstag
Sajna a t-home-os szolgáltatásukat akartam mert ahova vettem ott ők a vezetékes telefon szolg.
De az a hozzáállás és ügyintézés után ahogy abból nem lett semmi már dacból sem akartam az ő mobil net-üket.
(Novemberben rendeltem meg azt mondták kb 2 hét 3 hét után mikor bekocogtam mondta az ügyintéző sajnos olyan magasan van a hely oda nem tudják bekötni.
Erre pont most kedden kaptam tőlük levelet amiben megírják sajnos nem áll módjukban bekötni ezért elállnak a szerz.)Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Ha az idő nem változtat holnap újra lesz lehetőségem a pannonos nettel kisérletezni meg akarom hosszabbítani a kábelt,és valami burkolatba tenni házon kívülre.
-
Sas madár
őstag
Na állítólag megjött az első korlátozásról szóló üzenet.pannon éjjel-nappal csom.
Annyira sikerült az általuk lassításnak nevezett dolog (32/32kbit) ,hogy éppen használhatatlan.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Látom kihalt a topik, pedig vidéken sokan használnak mobilnetet...
Nekünk a háztól 50 m-re van a telefonvonal, de annyiba kerülne a bekötése, h inkább menjenek vele a viharba... mobilnet rulez!Kiskőrösön lakom, viszonylag messze a toronytól.
lefelé 2,5-3 Mbit, felfelé 0,2-0,35 ami elég kiábrándító.
Yah, Option Icon 225-m van, ami nem egy csúcs kategória.
A pöcök 1,5 m-es USB kanóccal van a gépbe dugva, most próbálom 2 kanóccal kivezetni az ablakba, jelerősség 1-et nőtt...Vastag falak, erdő stb. köztem és a torony között, jelerősség 2-es. Ping BP-re 120, hollandba 130-150, messzebb már nem is érdekes.
Online játékra korlátokkal alkalmas, bár 150 körüli pingel ügyesen kell játszani...A probléma az, hogy 10-15 perc kapcsolat után van 5-10 mp, amikor megszakad, majd hasít tovább. Jelenleg Csak HSDPA-ra van állítva, mert azt gondoltam az edge-re váltogatás miatt van, de nem.
Az ablakba kirakva is necces... mondjuk csak pár hete kezdte ezt, korábban baj nem volt.
Kérdéseim:
- USB maximális hosszra mit ajánlotok? (az elvi korlátokat olvastam, gyakorlat a kérdés).
- Valaki bontott meg ilyen vackot, antennát rábabrálni lehet-e?
- USB túlfeszeléssel javulna a teljesítmény?
- Ha routerbe dugom a tetőn, meg kap egy ofszet antennát, az javítana?
- újabb pöckök milyenek? Lejár a hűség, vegyek egy újabbat?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
club1
veterán
Ennek az eszköznek (Opticon Icon 225) a maximális feltöltési sebessége 384 kbps. Ebből következik, hogy az általad mért értékek tökéletesek, mivel jó nagy eséllyel egy 3.6-os cellán lógsz.
Antennát rábabrálni nem lehet.
Nem nagyon javítható ez a teljesítmény.
Az újabb eszközökkel a feltöltési sebességed tudnád javítani, bár azt nem írtad meg, melyik magyarországi hálózatban használod (ha jól sejtem, akkor T?). -
ViZion
félisten
Igen, trémobil.
Falon kívül, 2 USB kanóccal (5 m + 1,5 m) a jelerősség kiváló.
Le 5 Mbit, fel 0,35... ping 130.
Tehát a letöltés jelentősen nőtt, a feltöltéshez ezek szerint másik pöcök kell.
Láttam az aprókba 8000 Ft-ért WnW IV-et, az mi is? Az Huawei, vagy Option vmeik?A cella 7,2-es, állítólag van olyan ember a városban, aki már hallott valakiről aki ismeri azt az embert aki látta, h megközelíthető a 7 le...
Antennáról:
DIY-ben láttam, hogyan hegesztik az Eee PC-be a modemet, láttam már szétbarmolt laptopot, pluszba ráforrasztott wifivel (igen hozzákábelezték vmi kivezetésekhez a panelt, kész...)
Ezért gondoltam, hátha erre is van valami know-how, hiszen belső antennája van, arra meg mondjuk egy 2,4 GHz-s külsőt rákötni... igaz a 2,4 az nem 2,1 de a tartományban nincs akkora eltérés, másutt pl. 2,4-es szobaantennát ajánlanak ráaplikálni...[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Maffia0116
csendes tag
Sziasztok!
Voda kivételével a pannon és t-mobile szolgáltatásait használtam már az elmúlt pár évben.Tartós tapasztalásom pannon által lett
Az eszközöket illetően lehet meglepő lesz amit írok Novatel wireless
Most egy régebbi pci kártyám van és eléggé stabil a cucc,az option tudott még nagyon jó paramétereket kihozni a pannonból.És abból is a pci notiban.Usb stickek egyetlen hátránya hogy érzékenyek az áramellátásra is.Igaz Xp-n használt Z810 modem nagyon jól dologozott nálam! -
Sas madár
őstag
"A cella 7,2-es," ez még csak Pesten és ott is a belváros bizonyos részén van kiépítve.
2100 és a 2400Mhz komoly különbség teljesen más frekvencia mint a számokból is látszódik pont azért nem zavarják egymást...ergoÚgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
ViZion
félisten
válasz Sas madár #746 üzenetére
2,1 valóban más, mint a 2,4 de amint mondtam DIY oldalakon is a 2,4-es wifi antennákat ezt használják, és a mérések szerint is ér valamit. Mondjuk egy ofszet tükörnél kb. mind1, de van aki Yagit szerel hozzá, sőt, van TV szobaantennás megoldás is.
Nem tökéletes, de a semminél jóval több... főleg mivel kifejezetten 2,1-es antenna nincs. (illetve 1880-2200 MHz, mert ennyi van UMTS-nek) még másik PH! topikban is írnak ilyenről.
Wifinél is több csatorna van,az sem csak 2400 MHz-n van, antennák is szélesebb tartományban "dolgoznak".Ebben a percben a sebesség: [link] és [link] meg [link], de megnéztem a lefedettségi térképet, mind a kültéri, mind a beltéri lefedettségre az elméleti 7,2 van megadva... kora délután lefele volt 5 Mbit felett is, tehát ez elérhető itt.
Munkatársam Pannonossal jobb eredményeket produkál, de ők a toronytól pár 100 m-re laknak. Pingje neki is magas, de lefele sokkal gyorsabb, mint az enyém.Soltvadkerten a vodát dícsérték, nálunk az gyengécske (mint GSM frankó mindenhol), legalábbis városon kívül.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Amit eddig találtam:
Eee PC-be berakták. Az Icon 225 3 fő részből áll: panel, antenna, sim modul.
A SIm modul egy kis csatlival van a panelhoz kötve. Jóember az antennát mezei vezetékkel helyettesítette, de így csak GPRS-re képes a cucc.
e-bay-en vannak egyébként kifejezetten 3G-HSDPA antennák. A visszahívásról hallottam, de úgy tudom, h az erősítő volt, ami az interferencia miatt nem engedélyezett.Az antennákról, csatlakozókról itt egy hasznos [link]. itt van egy amolyan öszvér megoldás: a stick egy tokfélébe kerül, azt lehet antennára kötni. Azért én a közvetlen kapcsolatban hiszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest