Új hozzászólás Aktív témák
-
Prien
addikt
válasz friccces #1499 üzenetére
Nekem a szolgáltatónál, vásárlás előtt megnézte a hölgy a lakhelyem lefedettségét és csak utána ajánlotta. Célszerű utánajárni, mekkora sebességen jön majd a net,ahol laksz. De szokott lenni 72 órás kipróbálási akció is, ezt nem tudom, van-e még. Ha laptopod van és néha viszed magaddal, nagyon jó a mobilinternet, én speciel nagyon komázom.
A kevés is több a semminél.
-
friccces
csendes tag
Az már megvan ( vezetékes).
Ez utazásokhoz kellene és amikor nem vagyok éppen otthon.
Veszprémvarsányról lenne szó.
Néztem a lefedettségi térképet, de sokra nem jutottam pl tmobilossal és telenorossal sem vodafonos úgy ahogy használható.
Esetleg valakinek tapasztalat errefelé? -
club1
veterán
válasz friccces #1502 üzenetére
A település alapján a Vodafone ki is esett, mert év végéig nem lesz ott 3G, az EDGE kiépítése is most folyik. A T-Mobile-nak is csak EDGE-je van ott. A Telenornak pedig ott helyenként még EDGE-je sincs.
Amennyiben sokat vagy otthontól távol és sok különböző helyen, csak akkor éri meg mobilnetet venned. A legkisebb 3G lefedettsége Közép-Dunántúlon a Telenornak van (fejlesztés alatt), a legnagyobb a T-Mobile-nak és Vodafone-nak. De nagyjából ez mondható el országos szinten is. -
g0dl
addikt
Tudnátok segíteni miként tudom kideríteni merre vannak körülöttem t-mobile tornyok?
Annyit találtam, hogy a google-nak van ilyen térképe, de csak az USA-ról.
A mobilnetes modemem, antennám elhelyezéséhez kéne. -
1430
senior tag
Ha nincs GPS jel, a Google Maps azt hiszem a torony helyzetét és annak "vonzáskörzetét" mutatja, mint lehetséges saját tartózkodási hely. Talán valami hasonló "trükkel" látni lehetne az adó helyét (nyilván T-Mobile-os SIM-mel). Na mondjuk ezt anno egy Nokia E51-en láttam...
Esetleg hívd a lefedettségi csoportot munkanapokon 9-16:30-ig (06-1/265-9743).
[ Szerkesztve ]
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
Sztbeni
őstag
Voda net most Keszthelyen:
A ping egész jó
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
Sztbeni
őstag
Itt vagyok most falun, és ki kell jelentenem, hogy Magyarországon a városon kívüli helyzet katasztrófális. A Trémobilt itt el is lehet felejteni, a lakásban térerő se nagyon van, még az udvaron se jó igazán, így nem is próbáltam a netet. A Telenor az udvaron stabil, de bent már gondok vannak. EDGE van, de nagyon szakadozik. A Voda kint és bent is jó, néha elhalkul, de használható. Viszont nincs EDGE, a GPRS meg szar, de ez még itt a legjobb. Már jó lenne ha ide is elérne a Voda EDGE. Hát sajnos ez van Mo.-n, amíg ilyen a net vidéken, addig menjenek a francba a reklámjaikkal.
Ja, és néhol jóval erősebben jön az osztrák 3G (!), mint a magyar 2G.
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
Bp. XII., II. kerület környékén használtunk 2 évig T-Mobile-féle mobil internetet, majd a sok küzdés és sebesség-problémák miatt áttértünk Pannonra. Kb. fél éve azzal szintén problémák voltak néhány héttel ezelőttig - most többé-kevésbé gyors. Igaz, most is talákoztunk olyan esettel, hogy 85-90%-os az erősség, WDCMA vagy HSDPA kapcsolatot ír, aztán amint rányomok a Connect-re, visszamegy HSPA-ra vagy EDGE-re (!). Aztán lecsatlakozom, ekkor visszaugrik WDCMA-ra, és Connect után 10-20 mp múlva ismét EDGE - és ezt lehet játszani a végtelenségig. De kihangsúlyoznám, 2-3 hete ezt nem nagyon csinálja a hálózatuk, szerencsére. (Hallottam, hogy történt valamilyen hálózatfejlesztés, talán érintett bennünket is és pozitív értelemben - végre.)
Most, hogy kellene egy második mobil internet a családba, a Vodafone-on gondolkozom. Valakinek Bp., XII., II. kerület körül volt/van tapasztalata?
Köszi! -
club1
veterán
válasz semmiho #1510 üzenetére
http://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
Rányomsz a 3G/HSPA gombra, majd utca szintre nagyítasz, a piros a lényeg. Nagyjából pontos... -
viktorke
csendes tag
Üdv!
Kihasználatlanság miatt megvállnék Vodafone-os 8 Gb-os mobilnetemtől.
1 év hűségidő van már csak rá.Akit érdekel, kérem írjon! (vagy email: viktorke@freemail.hu)
Üdv
-
klambi
addikt
szevasztok!
volt 1 cikk amiben UMTS/WCDMA, HSDPA, HSUPA...stb összehasonlítása volt, de nem találom.
tud valaki segíteni?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
club1
veterán
A GPRS elméleti maximuma 114 kbps körül van, míg a magyar rendszerek 64 kbps-ot tudnak max.
Az EDGE 560 kbps-ot tud, az itt meglévő rendszerek 320-384 kbps-ot.
Az UMTS (3G) önmagában 2 Mbps körül tud, a hazai rendszerek 384 kbps-ot.
HSDPA max. 14.4 Mbps letöltési irányban.
HSPA+ max. 84 Mbps nálunk 21 Mbps letöltési irányban.
HSUPA feltöltési irányban 0.73-23 Mbps elméleti maximális sebességet tud (hazánkban 5.76 Mbps).[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
Tudnátok mondani Vodás 3G tapasztalatot Balaton északi partján almádi-alsóörs-csopak relációban?
-
Gondos222
csendes tag
Hali mindenki lenne egy kérdésem ,
Telenoros mobilnettem van tanyán lakom EDGE ami van kajak lassú !!A kérdés az hogy nekem ZTE modem van külső csatlakozóval Mágneses antenna jelerősítő ZTE és ezt rá lehetne csatlakoztatni 2 KM re van gyorsabb net , jó lenne nekem egy ilyen antenna gyorsabb lenne vele a nettem ?
Ez
http://www.shopmania.hu/telekommunikacio-mobil-telefon-tartozekok/p-magneses-antenna-jelerosito-zte-mf668-mf631-usb-modemhez-11-db-11485289
A modemem MF 680 ..
Remélem tud valaki segiteni
-
ezredes
csendes tag
Szasztok!
Hol s hogy lehetne olyat csinálni, hogy meglévő mobilnetem mellé kérek még egy sim.et s azzal egy másik modemmel másik gépen internetezzek.
Vagyis egy előfizu, s két sim.
Hm??? -
tomp
félisten
Kipróbáltam a máv wifis IC vonatát. T-Mobile adja a netet. A teljes úton(Bp-Miskolc) nem ment a sebesség 0,86Mbit alá. Telenornál e közben a gsm térereje többször 0 volt. Azaz vett vmit, de hulla volt.
Remélem a telenor is le fogja fedni a forgalmas vasútvonalakat 3G-vel.
Közben vidéki kisvárosban a 7,2-es telóval 6,59Mbitet mérek. Tetszik. -
mexel
veterán
A 3G jelet le lehet árnyékolni valahogy? Az lenne a lényeg, hogy a telefon ne találjon ilyen jelet. (pl hogy ne tudja a helyemet meghatározni, vagy ne tudjon netre menni stb úgy, hogy nincs kikapcsolva az adathálózati mód) vagy ez árnyékolással nem megoldható olyan helyen ahol erős a lefedettség?
-
club1
veterán
Ha azt akarod, hogy ne akarjon a netre menni, akkor a legegyszerűbb, hogy kikapcsolod a net használatát. Ez pl. Androidos készüléken egy gombnyomás egy widgeten, vagy egy program telepítése és beállítása. De más készülékeken sem bonyolult. Egyébként léteznek gsm zavarók, nem olcsók, és használatuk Mo-on engedélyköteles. Ezek mellett persze telefonálni sem tudsz.
-
mexel
veterán
Én úgy értettem hogy nem elektromos úton zavarni, hanem leárnyékolni valamivel. Pl alufólia, mélygarázs, ólommellény, stb. Annak utánaolvastam hogy az elektromos zavarók törvénytelenek, erről letettem. De a saját mobilom olyan helyre történő elrakása ahol nincs szélessáv vagy 3g térerő az szabályos. A kérdés lényege, hogy olyan helyen ahol jó a lefedettség, meg tudom-e ezt oldalni valami fizikai módon? ( egyszerűbben: nem tudom hogy ezeknek a jeleknek mi állja útját? kőb, beton, fém, műanyag, stb?)
-
1430
senior tag
És ha csak beállítanád a készülékben a hálózatkezelésnél, hogy ne kettős módban menjen (2G/3G) hanem csak GSM hálózatra menjen fel (2G)?
Amúgy én sem értem, hogy ez miben oldja meg a problémádat, mert ez csak a sebességet befolyásolja, tehát ugyanúgy fel fog menni adathálózatra (csak lassabban), ha az adatátvitelt nem tiltod le...tomp #1527
Szerintem ez nem a Telenor hibája. Ezek a Németországból származó IC kocsik acélszerkezete olyan, mint valami Farady-kalitka. Mikor hazautazom, én is örülök, ha térerőm van, nemhogy gyors mobilinternet (T-Mobile), de nyáron egyik alkalommal "sima" kocsit tettek be IC kocsi helyett, és láss csodát, végig volt legalább EDGE, de az út minimum 50%-án HSPA is, így akadás nélkül ment a streaming zenelejátszóm.[ Szerkesztve ]
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
mexel
veterán
Ez nem teljesen publikus, de priviben megírom. Félreértések elkerülése végett: magánjellegű dolog, semmi törvénytelen nincs benne
-
Sztbeni
őstag
Keszthely, Voda háló, este negyed tíz, Nokia E52-vel:
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Helló!
Érdekelne, hogy a Telenor lefedettsége (mondjuk 3G-s) az a djuice-os telón is "elérhető" úgy értem, hogy ahol a Telenornál elérhető a 3G az djuiceossal is?
Bocs eléggé hülyén fogalmaztam de nem tudom rendesen kifejezni -
Tomi0703
addikt
Akkor jó. Köszi!
Csak mert djuicenál egy másik lefedettségi térkép volt. -
BéHGT
senior tag
Hipernet 5 Óbudán, a pincében... Kipróbáltam milyen.
Ki milyen modemet használ? A Telenoros csaj "rábeszélt" engem a huawei E173-as USB Stickre, viszont neten azt olvastam róla, hogy HSDPA: 7,2 Mbps max. letöltés és HSUPA: 5,76 Mbps max. feltöltés. Ez azt jelenti, hogy esetleg majd hiába lépnék 21-es csomagra, azt nem tudná ez a modem? Mert ez "csak" mobilszélessáv-képes, amelyiket meg kinéztem most, az ZTE MF668A, és Hipernet-képes. Érdemes lenne még most kicserélnem? Mert ugyebár 5 napon belül visszaveszik.[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Ez a modem ennyit tud. Azaz nem HSDPA+-os (a mobil szélessáv sajnos Magyarországon ma az EDGE-t jelenti, ennyire nem rossz az E173) hanem HSDPA-t tud "csak".
Én biztos nem ZTE-t kérnék helyette, mert azt nagyságrenddel nehezebb függetleníteni...
Az 5 napon belüli visszavétel feltételeit elolvastad? -
BéHGT
senior tag
És mi az, hogy ennyire nem rossz az E173-as? Tartsam meg? ZTE-vel mi a baj? Nem akarom függetleníteni, ezt fogom használni, végig Telenoros Hipernettel.
És természetesen nem olvastam el, csak mondta a csaj, hogy 5 napon belül visszaadhatom a modemet is, (gondolom cserére, ha ez nem "tetszene") viszont a kártya helyett nem kell újat kérnem. -
BéHGT
senior tag
Semmi különöset nem ír.... Ugyan abban a csomagolásban kell visszaadni minden tartozékával 5 napon belül. Nem nehéz teljesíteni.
-
club1
veterán
Mivel korlátozgatni fogják, ezért meg még más okok miatt is meg fogod unni, és legkésőbb a hűség lejártakor felmondod a szerződést. Akkor jól fog jönni, hogy nem 3000 Ft-ért, hanem 6000-ért tudod elpasszolni a modemet. Meg kellene tanulni előre gondolkodni, mert így csak a szolgáltatónak lesz jó...
-
BéHGT
senior tag
Semmi ilyet nem írnak. Ha meg így van, nagyon nem fogok kétségbe esni, átsétálok a telenorral szemben lévő Vodához, és kérek ott egy netet. Nekem tényleg egyenlőre csak azért kell net, hogy ha nem itthon vagyok, a filmek között tudjak egy kicsit netezni... Ez heti 2-3 nap. Tehát nem kell hű de gyors net, itthon van a legmagasabb Digi.
De még holnapig meggondolom, mert úgyis a Mammutba leszek moziba. Köszi azért a segítséget! -
BéHGT
senior tag
Hipernet 5, 3. ker, Aranyhegy.
Viszont van két "probléma"...
1., Telenor online-on nem mutat adatot.
2., Van adatszámláló a programban, de minden adatot mutat. Jobb lenne, ha pl csak azt mutatná, ami korlátolt forgalom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs