Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • role_of_72

    tag

    Sziasztok!

    Ígértem hogy írok pár sort a hozzám hosszú viszontagságok után megérkezett Redged TCA-522K állványkitről.
    Aki nem ismerné a márkát (szerintem a legtöbben :D ), azzal megosztom, hogy egy holland állványokkal, állványfejekkel, stb. foglalkozó cég ők, (talán 6 éve vannak a bizniszben) az állvány pedig egy ~35cm-esre összehajtható 5 lábszekciós alumínium-magnézium állvány gömbfejjel. Idehaza nem kapható, én tavaly rendeltem közvetlenül a gyártótól egy ilyet postával ~45e Ft-nak megfelelő Euróért.

    A vicces az, hogy elterveztem egy szép részletes bemutatást képekkel, példafotókkal, stb. az állványról, hátha valaki még szeretne rendelni, de úgy tűnik ez már egyre nehezebb lesz: ma vettem észre, hogy a redged.com weblap már nem él, sőt az online bolt sem. Ezt látva mondjuk egyre jobban örülök hogy megkaptam a sajátom. :P
    Igaz egyéb forrásokból (még?) beszerezhető az állvány, többek közt az azonos tulajdonoshoz tartozó Cameraland-től is, szóval lehet csak az önálló márka szűnt meg? :F Nem tudom, mindegy.

    Akkor mostmár tényleg az állványról:
    Lemértem, összecsukva 35.5cm a kicsike, ehhez elég vaskos (10cm) átmérő társul az utazóállványos hajtás miatt (középoszlop fejjel lefelé a lábak között). A tömegét nem mértem, de a gyári 1.25kg helytálló lehet. A lábakat kinyitva a gyorstalp teteje 119cm-re van a földtől, ez a két "ütemben" kihúzható középoszloppal 131, majd 146cm-re növelhető.
    A gömbfej meglepően erős, nem gondoltam volna.. szerintem szinte hozza a Vanguard SBH-100-am szintjét - bár közel nem jár olyan finoman.
    A kidolgozás lehetne jobb: a felhasznált anyagok rendben vannak (nem a "kínai" szintnek tűnik szerencsére), de a gömbfej panoráma funkcióján kívül minden elég darabosan jár..
    Egy vékony, atom műanyag hordtáska jár az állványhoz, de előnye is van: összehajtva tényleg zsebben elfér.

    Teherbírásra 4kg-ot ír a gyári adat, de az ilyet azért nem illik komolyan venni. :) Gyakorlatban Canon 450D + 55-250IS obival (~1,1kg lehet) teszteltem: februári hidegben a Halászbástyánál próbáltam ki, sajnos nem volt számottevő szél így erről nem tudok nyilatkozni.
    15s záridővel lőttem éjszakai képeket kihúzott középoszloppal és anélkül (tükörfelcsapás, 2mp időzítő): kb. ekv. 200mm-ig rendben volt minden kihúzott oszloppal is (bár személy szerint ettől tartózkodnék), leengedett középoszloppal az ekv. 400mm is működött - ismétlem szél nem nagyon volt.

    Ez alapján azt kell mondjam utazóállványnak hobbi célra megfelelhet a cucc de rájöttem, hogy tulajdonképpen itt a 35.5cm-es szállítási méretet fizetjük meg: normál módon összecsukva ugyanis 51.5cm az állvány, ilyen paraméterrel viszont vannak sokkal jobb állványok is a piacon. Én mindenesetre megtartom, mert tényleg kis helyet foglal, a hátizsák alján megbújik, fapados repülő kézipoggyászában elfér.. Pl. ha nem lett volna nálam, erről a képről már lemaradtam volna.
    A maximális 146cm-es magasságnak csak nappali csoportképeknél látom a hasznát, de arra jó lehet.

    Valószínű az állvány itthon kuriózum marad (főleg ha megszűnik a márka is..), de nem aggódom: ha eltörik eltörik, ha esetleg elhagynám a gyorstalpat az meg Arca Swiss kompatibilis, szóval veszek másikat. :))

    Ha valakit esetleg érdekel még infó, kérdezni ér! :) Bocs, a hosszú hsz-ért.

    http://thebudapestproject.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák