- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
hamar viz. mivel erdemes tisztitani a cuccot?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kiskornel
addikt
Télen, -10, -15 °C-ban patakos kép után beszorult a lába az aluállványomnak. Egyszerűen nem tudtam szétrángatni. Télen nem árt figyelni, hogy ne legyen nedves, amúgy semmi hatása nincs. Otthon a radiátor fölé rakod, és hagyod kiszáradni. Időnként nem árt egy kis olajat cseppenteni a jobb működés érdekében a lábakra.
Azért vettél Giottost, hogy ne kelljen rá annyira vigyázni, bár az ára miatt fogsz rá. Ha lehet, ne fürdesd a fejet, de lévén alu a cucc, meg (általában) teflon bevonat, józan paraszti ész alapján nem árt neki a nedvesség.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
nagyon amatőr/hobby fotózáshoz keresnék állványt...leginkább a sok utazás miatt valami kisebb, táskában elférő cuccot keresek! Amit rápakolok egy ksiebb canon gépet, lehet majd idővel egy nagyobb EOS canon-ra beruházok, de ez csak a jövő zenéje...
Szóval amiket kinéztem :
[link]Valakinek volt már hasonló? vagy vélemény?
Előre köszönöm a válaszotokat!
Ár max 15-16e...tudom hogy ennyiért nem lehet "jó"-t kapni, de ebből ki kellene hoznom a maximumot!
Köszi
b. -
Balinov
titán
válasz bazsimano #2307 üzenetére
Szia,
szerintem mindharom allvany kiszolgal egy kompaktot (akar nehezebbet is). Mit ertesz kisebb Canon majd kesobb valami EOS alatt? En ugy ertem ezt, hogy most egy Canon kompakttal kivanod az allvanyt hasznalni, kesobb pedig egy Canon DSLR-rel.
A velbon-t nem ajanlanam, valami hasonlo tipusu Velbont nezegettem 1-2 honapja, ha DSLR-ben gondolkodsz kesobb, talan meg egy 18-55-os kitobival sem birna el.
A ket Cullman talan jo valasztas lehet, bar a 3 es 3.5kg terhelhetoseggel lehet hamar korlatba utkoznel kesobb a tukrossel. Ha van lehetoseged, menj be egy ExtremeDigital boltba, nezegesd meg mind a kettot, hogy melyik a masszivabb kialakitasu es azt vedd meg.
Viszont: Ha kesobb tenyleg DSLR-be ruhaznal en a helyedben varnek es a 15-16k-hoz tennek meg egy kicsit es egy komolyabbat vennek. Giotto-s, Manfrotto, Slik, Induro,stb markakbol.
Nem tudom, mennyire surgos ez neked, ezt neked kell tudnod, de en nem rizikoznak a kesobbiekben egy kevesbe teherbiro alvannyal, ha megvan a tukros.
udv
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
bazsimano
őstag
válasz Balinov #2308 üzenetére
koszi a valaszt!
igen pont arra gondoltam, most meg csak egy sima kompakt kis canonnal hasznalnam, de tervbe van veve egy DSLR-es gep...
neztem hogy a 260son nincsen vezmertek...a primaxon van...elsore 10 ev gari van...hm...valoszinu akkor az lesz, hogy megnezegetem megfogdosom allitgatom amennyire engedik a boltba es utana dontok valamelyik mellett..
ha addig van meg velememny pro es kontrak azokat szivesen elolvasom...foleg ha valaki mar hasznalta is oket
Balinov megint koszi a valaszt!
b. -
fireman
tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr célra (hogy mégse kézből fotózzak tájat) szeretnék egy olcsó, könnyű állványt venni a Sony HX100V gépemhez, mely súlya 600 gramm.
A Hama Star 700-at néztem ki, szerintetek elbírja ez a gépemet?...olcsót, könnyűt szeretnék, de azért nehogy szétessen a gép alatt
[link]
Az amúgy sem drága állványt most éppen féláron akciózzák kisvárosom Tescojában. -
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Állványt keresek egy Sony HX100V-hez, és láttam is egy elég jót (elég jó benyomást tett rám, minőséginek tűnt), mégpedig egy Manfrotto compact photo-movie kit 15.990 Huf ért. Szerintetek megéri e, és mennyire jóm, vagy keressek másikat.
Előre is köszönöm!!!
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok
Pana DMC FZ-38 hoz keresnék állványt. Nem kell hogy könnyű legyen sőt! Mivel elég magas vagyok jó lenne minél magasabb állvány .árban 15ezer körül.
előre is köszönöm a segitséget.
üdv -
kiskornel
addikt
válasz nagyfejü #2317 üzenetére
Nem írtad le az elvárásaidat. Nyilván te is tisztába vagy vele, hogy 15k egy állványért kevés... Szeretnél éjszakai fotókat? Vagy csak szeretnéd megtartani addik, míg az önkioldó lejár, és te a helyedre állsz a családi képen? Netán késleltetés nélkül szeretnél exponálni, közvetlenül a váz gombját nyomva, miközben a gép állványon van?
Ha ezen kérdések egyikére is igen a válasz, akkor az árkategóriát kicsit feljebb kell vinned.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
nagyfejü
őstag
válasz kiskornel #2320 üzenetére
Leirtam az elvárásaimat! Nem vagyok vele tisztában hogy 15k kevés! Ha tudnám nem irtam volna.Nem akarok semmi extrát , nem vagyok hozzáértő , és nem is akarok az lenni! A gyerekekről szeretnék fotókat és videókat késziteni úgy hogy ne kelljen 10-15 percig tartani a gépet! Én naiv gondoltam - talán egy állvány?
üdv -
A Zéé
addikt
válasz nagyfejü #2321 üzenetére
Nem kell ennyire felkapni a vizet, mert csak most írtad le az elvárásaidat...
Ha kell a videó is, akkor panoráma fejjel jobban jársz, de mivel csak a gyerekeket akarod fotózni/videózni, így annyira nem lényeg a kifordítható középoszlop, meg a külön-külön és több több fokozatban állítható lábdőlés, meg a cserélhető fej sem.
Cullmann Nanomax 260 már egy használható opció lehet.
Velbon Sherpa 450 egy fokkal jobb, már tükrös gép alá is elférhet esetleg.Zárójelesen a Cullmann Primax 180-t beteszem ide, de csak azért, mert ez 15k alatti, de igazából ajánlani nem ajánlanám.
Olcsó állvány nagy sz*pás tud lenni, és a legdrágább cucc az, amit az életben nem használsz, mert idegegesítenek az apró hibái... Én egyszer videóztam ilyen 10-12k-s kategóriájú állvánnyal, de 3 perc után elegem lett belőle, mert balra sokkal nehezebben fordult a fej, mint jobbra, illetve nyeklett minden irányba az egész hóbelebanc.
Just a simple Lineman...
-
kiskornel
addikt
válasz nagyfejü #2321 üzenetére
Találó a nicked.
Tudom, hogy ezt eddig is tudtad, de én a helyi fotósboltot ajánlanám. Az áruházak sukka, de a fotósboltban mindent ki lehet próbálni, és az eladók általában megbeszélik veled a dolgokat.
Ha lehet full nyisd ki, és rázd meg az állványt... azt érezni fogod, hogy rábíznád-e a gépedet, vagy sem.
Próbáld ki a gépet döntve, 90°.
Aztán max zoom, és miközben a fejet berögzíted látni fogod, mennyit fordul el a látómeződ.
Majd lazitsd meg a fejet, és próbáld képzeletben követni, ahogy megy a gyerek. Ha akadozik, vagy nem úgy fordul, mint ahogy szeretnéd...
És ne várj nehéz, végletekig stabil állványt. 175cm-es állvány kb egy 190cm-es embernek jó.(#2322) A Zéé az első két ajánlatoddal túllépted a 15k-s keretet.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz kiskornel #2323 üzenetére
Tudom, de szerintem ezek a minimumok, amiken el lehet kezdeni gondolkozni
15k alatt csak akkor mondanék akármit is, ha az ember mazohista, és szívatni akarja magát. Legalábbis amikor végigpróbálgattam vagy 5 boltban minden állványt amit találtam ez a kép alakult ki bennemJust a simple Lineman...
-
kiskornel
addikt
válasz nagyfejü #2325 üzenetére
Monopodnak egy lába van. Az nem arra való, hogy hosszú időn át megtartsa a fényképezőgépet (elengeded eldől). Illetve vannak még öntartók, de azok már nem kis összegbe kerülnek. És azokat se szabad magukra hagyni.
saját szavakkal (ami felesleges ): ...csupán alátmásztva a fényképezőt a rezgéseket csillaptísa. A kéz remegésnek frekvenciáját alacsonyabb frekvenciájú, kisebb amplitúdójú mozgássá alakítja át. Így a fotós a reciprok szabályhoz képest 1 vagy pár stoppal megnövelheti az expo idejét. Tapasztalat szerint olyan 1-1,5, jól megkapaszkodva 2 stop is lehet.
Szerk.: Tehát neked háromlábú kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyfejü
őstag
hali
Sajnos a 210cm es magasság erősen behatárol , árban meg a 4 gyerek. Két szerplő maradt
-CULLMANN primax 190
-VANGUARD MAK-233Aki ismeri valamelyiket segitsen választani , vagy lebeszélni.KÖSZÖNÖM!
üdv -
bobababa
csendes tag
sziasztok.
állványt vennék egy canon 600d-hez (570gr) egyelőre egy 55-250-es obi van hozzá (390 gr) meg egy 18-55-s (190gr). vaku is szeretnék majd hozzá valamikor. csak a teherbírás szempontjából mondom.hobbi szinten kéne, elsősorban videózásra, meg néha esetleg fotózásra.
kb 20e rá a keret (+/-5), ennyiért szerintetek melyik a legjobb választás?előre is kösz:
boba -
Sefter
veterán
sziasztok!
Állványt szeretnék Nikon D90 + 70-300 obi alá.
Létezik olyan aminek a közép oszlopa monopodként haználható (ahol nem férnék el tripoddal..) vagy ezek felejtősek
Kezdő fotós vagyok, árban ésszerű határok között kellene...
Mit ajánlotok?Psn ID: sefter_hun
-
Darko
senior tag
D90 + Nikon 18-200 VR - hez (ez a max amit ki kell bírnia v. később egy kicsit többet, de most nehezebb obim úgysincs) szeretnék állványt venni.
Ami fontos lenne:
- könnyű, kb. 1,5kg
- és kis méret összecsukva kb. 50cm, tehát könnyen hordozható
- kb. 35e Ft-ig,
- ne gömbfejes legyen
- terpesze több fokozatban állítható,
- feje tág határok között mozgatható,
- és persze stabill gyulaNézegettem teszteket, youtube videókat és eljutottam a SLIK 340DX Pro-hoz v. SLIK Sprint Pro EZ. Na most az előzőhöz a 705-es fej van ami szimpatikusabb mint az utóbbi 707-es feje. A 707-es fej dupla áron van mint a 705, tehát lehet hogy jobb minőségű. Aki ismeri ezeket, melyiket tudja ajánlani? Nagyjából látszik a dilemmám. Más gyártót is ajánlhattok, akkora a kínálat, hogy lassan elveszek benne.
szerk.: van olyan bolt ahol jó pár állvány ki van rakva és meg lehet fogdosni őket?
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Darko
senior tag
Még tovább mentem árban és találtam még ami jó lehet: Vanguard Alta+ 234AP
Erről valakinek van véleménye? Megérheti a kb. 10e pénz különbséget?
Mikor jobb a gömbfej és mikor a karos fej?http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Cancer
senior tag
Van valakinek véleménye/tapasztalata Triopo 3228-cal kapcsolatban? Most 8.C gömbfejjel 180$ (~200$ szállítással) Az állvány 14 kg-os a fej 8 kg-os teherbírással van. Egy hátránya, hogy max 140cm magas...
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
kiskornel
addikt
A 140cm nem olyan kicsi. Számoljunk. 140cm magas az állvány + min 10cm a fej + a fényképező kukkerja 10 cm magasan.
Az ember magasságából meg egy jó 10cm-t le kell venni, ez a szemmagasság.
Tehát egy 170cm-es embernek jó a 140cm-es állvány.Viszont a fej 8kg-os teherbírása nehezebb telékre már nudli.
-
Cancer
senior tag
Jelenleg egy Cullmann Nanomax 260-as állványt használok, ami 168 cm + fej + gép...teljesen kihúzva, (190 cm magas vagyok) még felfelé is kényelmes a fotózás. Bár a 3,5 kg-os terhelése miatt, ilyenkor már a legapróbb szellő is bemozgatja veszettü, tehát így nem is használom. (Mármint a közép oszlopot nem szoktam kihúzni...)
A 8 kg-ot azért gondoltam elégnek, mert a jelnlegi 550D + kit nem éri el az 1 kg-ot, és a közeljövőben max a 70-200 f/4 L lesz egy "súlyosabb" darab. De még azzal is 1,5 kg alatt maradok.De, ha megszalad és épp veszek egy 600 f/4 L-t + egy 1Dx-et, akkor beruházok valami komolyabb fejre.
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
szeva000
addikt
háát az a 3,5kg-os teherbírású állvány tényleg elég karcsú.
Egy obinál már az erőkarokkal is számolgatni kell,és egyből kijön,hogy egy 1,5kg-os gép még egy 8kg-os fejet is bedönt.Persze ha csak függőlegesen használod,nem fordítod semerre a fejet vagy a középoszlopot,akkor nem hiszem,hogy gond lesz.
nekem a 300-as obival a 15kg-os giottos fejet is jól meg kell tépni,hogy felmerjem kapni vállra.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Hát ha erről van szó, akkor ez meggyőző... (mármint az állvány. Hogy milyen fejet teszel rá, az már más tészta...
[ Szerkesztve ]
-
Darko
senior tag
Még nem tudtam eldönteni hogy milyen álvány lenne számomra a megfelelô. Kb. 60e-bôl kellene kijönnöm, most úgy látom a fô szempont a teherbírás, utána a hordozhatóság, de ez ne menjen a stabilitás rovására. Gömbfej legyen vagy ne, ebben is kérnék segítséget. Mit tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest