- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
anelvi
csendes tag
Most épp alu Benro állványokkal szemezek (így virtuálisan). Szerintetek megéri mondjuk utazáshoz egy A168 travel angelre költeni (~40 cm-re csukható gömbfejjel együtt), vagy kényelmesen cipelhető egy A158 is egy akármilyen fejjel? A t. angel csak kitben jön ha igaz, tehát felmerül a kérdés: megér a B0 gömbfej olyan 15ezerrel többet, mint a BH0? Vagy egyik se olyan nagy szám, vegye az ember a legolcsóbbat és keressen hozzá fejet más gyártótól? És náluk vajon mennyire érdemes túltervezni a teherbírást? A 24 mm átmérőjű B00 fej is (elvileg bír 6 kg-t) megbírhatja az én (egyszer majd lehet, max.) 2 kg-s cuccomat? Egyébként olyan gömbfejet szeretnék, amivel lehet panorámázni is, ha a B Benro fejeken kívül tudtok még ilyet ajánlani, szívesen veszem. Az árakat már nem is merem nézni, de azért ne 100ezres cuccokat említsetek, légyszi.
Köszi előre is, ha valakinek van türelme reagálni. -
törölt tag
a benro cuccokat nem ismerem, de pl egy panorámafejnél a közepes méretű triopo gömbfej már éppen kevés (NB2s), mert a panorámacucc miatt lényegesen nagyobb az erőkar, mintha közvetelnmül tennéd rá a gépet a gömbfejre.
A fentire egyébként 8kg-ot adnak meg teherbírásnak, ami végülis nem esik le róla, ha a tömegközéppont környékén támasztja alá, de a gyakorlatban mégis kevéske. Belépő dslr-t egy 100/2,8-as lencsével még megfog úgy, hogy nem kell megtépni a csavart rajta. -
tag
Sziasztok fúrumtársak!
Most keztem a fényképezést, és vettem egy Canon 550D-t, ehhez keresek egy állványt amit tudok hurcolászni. Tudnátok nekem segíteni a választásban?
2 állványt is kinéztem, de kíváncsi vagyok, hogy ti mit ajánlotok.
Köszönöm.
www.danubiuslaptop.hu
-
Zinho
aktív tag
válasz Danubius L #2055 üzenetére
Ár? Méret? (Hurcolászni sok mindent lehet, de pl. hátizsákban már nem mindet...)
-
tag
Max. 10-15e Ft. Könnyű legyen (1kg alatt): Kicsire össze tudjam csukni, és beleférjen egy hátizsákba + minél nagyobb legyen a maximális magassága + legyen hozzá valami tok amiben hurcolhatom.
Én eddig ezt a kettőt néztem ki:
[ Szerkesztve ]
www.danubiuslaptop.hu
-
cOxeR
Ármester
válasz Danubius L #2057 üzenetére
Ebben az árkategóriában mindegy melyiket veszed, ugyanaz az alapanyaguk, és ugyanannyira "tartósak". A Cullman jobban megfelel az elvárásaidnak, összecsukott méretben, és súlyban. Maximális magasság... (főleg ha stabil megoldást szeretnél) ez nem az a kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Zinho
aktív tag
Nem lesz túl stabil, de nyaralós/utazósnak még ezt is megnézheted: Vanguard Nivelo 204BK. 15e-ből ez is kijön.
-
A Zéé
addikt
Helló!
Jönnék az örök paradoxonnal: olcsón szeretnék stabil, de könnyű és összecsukva kicsi tripodot
Kicsit konkrétabban: Manfrotto 293+gömbfej-t néztem ki előzetesen magamnak, bár akkor még 32k volt.
Esetleg lenne-e más, jobb alternatíva 30-35k magasságában? Külön állvány és külön fej variáció is érdekelne.
186 magas vagyok, szóval az ilyen 140-145cm magas állványoktól kicsit tartok, hogy nagyon sokat kéne gubbasztani mögöttük, meg ki kéne hajtani a középoszlopot teljesen, ami a stabilitás szempontjából nem feltétlen előnyös.
A gömbfej szimpatikusabbnak tűnik, mint a panorámafej, de meggyőzhető vagyok.
Egy Nikon D3100-at kellene megtartania, egyenlőre a 18-105 obival.
Köszi szépen előre is.Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
Utóbbiból van egy teljesen új eladóm, még nem volt használva, mert elmaradt az utazás, ahova vettem. Természetesen bolti ár alatt, gari is van rá, ha érdekel, dobj egy privit.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Songo
senior tag
Sziasztok
dejó, hogy megtaláltam ezt a topicot.
Karácsonyra beújitunk egy Canon 600D szerkezetet és szeretnénk hozzá egy a kínai 4000Ftosál kicsit komolyabb álványt. Olyan 25-30között gondoltuk. Általános célokra tehát még semmi speciális makró és tsai
Többnyire családi események és rendezvények lesznek fotózva kül és beltéren egyaránt
Illetve némi mennyiségű videózás is cél.
Jólenne ha nem sírná el magát az állvány ha 20centi hóba van felállitva.Pár éve volt egy "márkás álvány" ami 3nap hazsnálat után úgy berozsdásodott hogy öröm volt beállitani a kukába (jó tegyük hozzá volt vagy 25éves)
Köszönöm előre is
Üdv -
-
k78chriss
tag
Sziasztok
A következő szetthez szeretnék állványt beszerezni:
Nikon D5100
Nikon 18-105
Sigma 170-500Nézegettem de nem igazán sikerült döntenem, néztem gömbfejjel ill 3d fejjel, melyik lenne jobb? kb 25000 ft ig
-
k78chriss
tag
Egyébként gömbfej vagy 3d?
-
kiskornel
addikt
válasz k78chriss #2070 üzenetére
Kicsit elnavigáltad magad. Ha 500-as telére van pénzed, akkor legyen olyan állványra is, ami azt biztonsággal megfogja. Ez min. 50k. És akkor tilos a TC-k használata. Olyan 60k-s költségvetésből már lehet hozzávaló állványt + fejet venni.
Szerintem csak gömbfej. 15-20k teherbírással. Állvány meg min 8-10kg teherbírású. Az alatt csak káromkodni fogsz.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
k78chriss
tag
válasz kiskornel #2072 üzenetére
Mivel az obi nekem új (jó vásár volt használtan) eddig nem volt gond az állványommal, mióta megvan már igen. Ezért kértem tanácsot. A gép és obi súlyából gondoltam, elég a gyári adatot tekintve pl cullmann nanomax 260+ cb6.3 ez cirka 25e, de mint kiderült közel sem elég!! De hát ezért is írtam ide.
Köszönöm mindenkinek
Asszem maradok szeva000 ajánlatánál, digitcam et felhíva is ide lyukadtunk ki.
-
szeva000
addikt
válasz k78chriss #2073 üzenetére
Hidd el,nem éri meg spórolni.A Giottos meg tényleg nagyon jó cucc.Megveszed és sokáig használni fogod boldogan...Én a régi állványomon néha nem mertem elengedni a D90-et portrémarkolattal és 300-as obival....inkább nem kockáztattam tovább.Erre nyugodtan rá merem bízni a gépet (nekem is Kornél segített,hogy milyen kategóriát is keressek és mondhatom,hogy ennyiért sztem a legjobb vétel ez az összeállítás.Nomeg pár emberke már évek óta nyúzza és kutya bajuk.)
Majd arra az 500-as sigma képekre kíváncsi lennék...majdnem vettem nemrég én is,de inkább most berendeltem egy 90-es F2.8-as tamront,mert én makrózni szeretek még mindig....[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
Hali!
Lenne 3 állvány variációm, szerintetek melyik lenne a legjobb választás? D3100+18-105 alá kéne egyenlőre. Későbbiekben, ha esetleg vennék telét, az is maximum valami 300as végű lenne.
Manfrotto 293 494RC2 fejjel
Vanguard Alta+ 234AB
Vanguard alta+ 233AT + SBH-50 vagy 494RC2
Mindegyik mellett lenne + és - érvem is, de nem tudok dönteni, ezért érdekelne, hogy valakinek van-e tapasztalata ezen lehetőségek közül akármelyikkel is. Többet nem tudnék rászánni, már ez is kicsit több, mint amennyit igazából szeretnék, de az ezeknél olcsóbbak közül nem nagyon találtam elfogadható alternatívát.
Esetleg szóba jöhetne a Manfrotto 394, de kicsit tartok tőle, hogy ez se lenne jobb, mint akármelyik másik 15-20k-s állvány.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
k78chriss
tag
Szia
Én is sokat tanakodtam és itt segítettek én nikon D5100 hez + Nikon 18-105 és Sigma 170-500 hoz keretem állványt. Tegnap jött meg a Giottos MT9361 + 1300-621c fej. Atomisztikus Azokból kiindulva amit nekem tanácsoltak minél jobb a terhelhetőség annál stabilabb.
A Manfrotto oldalán van [Configurátor] (service menü)
Nekem ott a 190 es és a 055 seriát ajánlottta. Youtube on vannak videók nézz körbe azok is segítenek.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Növeltem a keretet 20-25k-ra, korábban ezt ajánlottátok nekem: [link] Biztos ez a bestbuy ennyiért? Hogy őszinte legyen nem néz ki túl biztatóan.
Ami fontos lenne, ha más állvány jön képbe, hogy 90 fokban el tudjon fordulni és gyors cseretalpas legyen.
Felhasználás: Panorámák és makrók
Gép: Canon EOS 30D + 18-55mm IS
(Panoráma miatt olyan kellene amin van a forgatást segítő kar, ezt nem minden állványon látom )
-
A Zéé
addikt
válasz k78chriss #2076 üzenetére
Hali!
Manfrotto konfigurátor, visszaolvasás, videók megvolt, de sajnos többet tényleg nem tudnék rákölteni mint 35-37k fejjel együtt. De egyre inkább úgy érzem, hogy valamelyik Vanguard verzió lesz a befutó. Egyébként nekem is szimpi lenne a Te szetted
TheChos3nOne
Az előbb linkeltek közül a Cullmann nálam nagyon hamar kiesett, nagyon instabil, nyeklik-nyaklik. A Velbon Sherpa amivel érdemes lehet kezdeni. Talán masszívabb a Manfrottonál is, csak nekem a panormafej nem barátom Zavar a kiálló kar.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Felállítva, ha kicsit megnyomtam a tetejét a lábak elcsúsztak ki oldalra mindhárom irányba. Meg ha megfogtam 2 lábat iszonyat nagyot lehetett tekerni rajta megerőltetés nélkül. 10-20 foknyit legalább. Szóval szimplán nem volt stabil. Pedig a leírt tulajdonságai alapján nekem is tetszett. A Velbon mintha egy teljesen más kategória lett volna.
Just a simple Lineman...
-
Mikisys
őstag
Monopodot vennék, ha van hozzá gyors-csatlakozós talp, aminek az ellendarabja a gépre csavarozható és mint egy vakut a gépet csak rátolom. Így a gyors le, illetve felrakás megoldható lenne.
Létezik ilyen?Üdv!
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, Slik tripodokrol hallott valaki valamit? Jot vagy rosszat egyarant?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok
10000 forint alatt (lehetőleg olcsóbban) szeretnék összecsukva max 45 cm hosszú állványt venni (elférjen egy hátizsákban). legyen minél stabilabb (majd szeretnék hozzá barkácsolni egy nodális panoráma fejet), fontos továbbá a 3D panoráma fej (ha lehet minden irányban leköthető legyen a fej mozgása).
Mit ajánlotok? -
Real_Necro
veterán
válasz SkyLaci #2092 üzenetére
"10000 forint alatt...legyen minél stabilabb...3D panoráma fej"
"Mit ajánlotok?"Vagy gyűjtögess még hozzá, vagy mondj le a feltételekről.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
SkyLaci
őstag
válasz Real_Necro #2094 üzenetére
hama star 75 miért nem jó? az csak 5500
Mi az ami jó, mennyiért?
-
-
SkyLaci
őstag
válasz szeva000 #2096 üzenetére
ne vicceljünk már egy 40000 forintos géphez nem veszek 60000es állványt.
canon sx130 - eddig ugye a hama is simán megteszi
és szeretnék barkácsolni egy ehhez hasonló nodális fejet, ehhez van szükség talán egy picit nagyobb stabilitásra.
Szóval nem kell itt komoly dolgokra gondolni, inkább legyen olcsó, a célnak minimálisan megfelelő, elszórakozhassak vele.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz SkyLaci #2097 üzenetére
Állványt lehet, de az sem stabil, sem profi nem lesz.Innentől akár a Hama is tökéletes. Mit szeretnél amúgy vele fotózni?
-
SkyLaci
őstag
válasz Real_Necro #2098 üzenetére
jellemzően épületeket, tereket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest