- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
UnConnecteD #249 üzenetére
MP160-ba szerintem nem lehet belerakni utángyártott patronokat...
Én is ezért adtam el anno.
Egyébként olvass utána valahol, azóta lehet találtak már valami hack megoldást. -
UnConnecteD
senior tag
egy ismerosom Victoria patront vasarolt a Canon PIXMA MP160 cuccahoz. beletette, es azt az uzenetet kapja, hogy a tintapatront nem lehet felismerni. mit ellenorizzen ?
-
Petőfi Csarnokba színpad előtt ott van egy lemezes amit ő ad az olcsó és jó is...
Nekem egy Cannon IP4700 nyomtatóm van chippes után gyártott patront használok semmi baja a nyomtatónak, szépen nyomtat...
/Néha eldugul valamelyik fej de akkor kimosom és jó, más hátránya nincs, eredetit akkor sem vennék mert kb annyi mint a nyomtató ez meg már több mint nevetséges.../
Ha chippes patront használtok akkor a gari sem veszik el, ha meg vissza kell vinni a nyomtatót szervizbe akkor meg tegyétek vissza az eredeti patront amit az elején hozzá adtak, én azt mindig el szoktam tenni ilyen esetre...Szerintem tintasugarasba most ez az egyik legjobb:
Szépen nyomtat, olcsó hozzá a patron, lemezre is tud nyomtatni, most 25.000Ft kb, én még decemberbe vettem 33.000Ft-ért...
Előtte is Canonom volt IP3200 kb... -
atala
addikt
EzPrint CLI-521 patronokkal van valakinek tapasztalata?
-
-
lamiki
senior tag
-
atala
addikt
Sziasztok!
Tapasztalat alapján tud valaki olyan CLI-521 BK patront amiben aránylag gyorsan száradó tinta van? Még mindig ott tartok, hogy a felókete szín lassú száradása miatt csíkot húznak a papíron a görgők.
IT media-s az nagyon rossz ilyen téren, a procolor már egy fokkal jobb. -
liqquid
tag
Üdv.
Vettem egy Epson Stylus SX515W típusú nyomtatót és az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú utángyártott patront érdemes hozzá venni amivel flottul működik a cucc?
Köszi!
-
mkRoland
senior tag
Köszönöm kérdésedet, meg vagyok elégedve vele, csak még finomhangolnom kell, valamivel kékebbnek érzem, de -10 cyan +3 yellow +2 magenta sokat segít rajta (de még kísérletezgetek). A töltéssel kapcsolatban: a szivacsosat nem lenne nagy kunszt, de maximalista vagyok és mindig túltöltöm, úgyhogy szívogathatok vissza 2-3 ml-t (meg itatgathatom fel a szellőzőnyílás környékéről). A hártyás trükkösebb (lenne), de rájöttem, hogy a szelepen keresztül szépen megtölthető a befogom-a-levegőzőnyílást---kiszívok-2-3-ml-levegőt---betöltök-2-3-ml-tintát---és-folytatom-amíg-meg-nem-telik-teljesen-módszerrel. A fecskendő vége pedig gyönyörűen beleillik a szelephez, csak a kihúzásnál kell figyelni, nehogy a gumi is jöjjön vele; viszont így tűmentesen lehet bejuttatni az élet színes vízét a testbe. A cyan patront pedig sikerült letiltanom első töltésnél: szoftveres patroncserét kértem, majd megtöltöttem a patront szerény 10-15 perc alatt, és visszavittem a készülékhez, ami még mindig felnyitott fedéllel várta a patront - csak a laptopom közben készenlétbe helyezte magát. Így amikor betettem a frissen töltött és resetelt patront, a gép úgy gondolta, letiltja: innentől kezdve nem jelezte a tintaszintet és minden nyomtatás előtt felhívta rá a figyelmemet, hogy nem eredeti patront használok.
-
mkRoland
senior tag
Szia!
Nekem is DX7400-m van, én a Word alól nyomtatok fotót is. Itt be tudom állítani pontosan a szegélymentességhez való dolgokat: 0,34 cm felső + 0,24 cm alsó + 0,19 cm bal + 0,28 cm jobb margó után a Fájl menü/Nyomtatás-on belül "Beállítások"-nál beikszelve a "Keret nélkül" adja a legjobb eredményt A4-es papíron. -
TomiFiu
tag
Van egy érdekesség a DX7400 nyomtatóval kapcsolatban. A saját fotó nyomtató szoftverével a képek olyan életlenek, homályosak viszont a windows kép és fax megjelenítőjéből nyomtatva vagy bármi más programmal nyomtatva kontrasztos a nyomat.
Eddig az utángyártottal normál fénymásoló papírra fényképet szépen és szerintem színhelyesen nyomtat. Persze a minőség fénykép minőségre van állítva.
-
TomiFiu
tag
Sziasztok!
Epson DX7400 tapasztalatok következnek itten!
Nos annak idején 2008 január-február tájékán panaszoltam el itt a fórumon, hogy nem akar működni a nyomtató utángyártott patronnal. Nos akkor ha jól emlékszem V3.0-ás chippel volt ellátva az utángyártott patron. A gyártójára nem emlékszem.
Aztán mint írtam még vettem egy csomag gyári patront jó drágáért és elhasználtam, aztán fogtam a nyomtatót és félreraktam, nem használtam. Ez jó két éve volt ugyebár.
Aztán 1 hete úgy döntöttem, hogy veszek egy csomag "ezprint" nevű V6.0-ás chippel szerelt utángyártottat elvégre csak 1590HuF a 4db szín.
Úgy voltam vele, hogy ha beszáradt a jó két év alatt a fej akkor ez az 1590HuF nem egy nagy bukás, ha meg megy akkor vigyor lesz az arcomon.Nos vigyor lett az arcomon, ugyanis tökéletesen működik ezekkel a nyomtató!
Tehát akinek ilyen nyomtatója van az vegye az Ezprint márkájú patront. -
boken
senior tag
Sziasztok,tudom hogy ez nem utángyártott de nem tudtam hová írni,van 2db eredeti gyári patronom HP 22XL ,nyomtatom meghalt ezek meg megmaradtak,bontatlanok.4000ft/db még egyszer bocsi és kösz.
-
milszab
senior tag
Bekerültek a patronok és teljesen jól nyomtatott! Minden szín passzol, mintha eredeti lenne! Elsőre pont 1 fotót nyomtattam és tökéletes lett! Csak a színeset cseréltem ki mer a fekete jónak bizonyul még!
-
törölt tag
Persze hogy 100% új. Ez nem azt jelenti hogy jó a minősége, hanem hogy nem újratöltött patronról van szó.
Nekem canon nyomim volt 4 db egymás után.
Aztán rájöttem hogy ez így nem megy, állandóan csak szétcseszték az utángyártott tinták. Azóta beújítottam egy lézernyomtatóba. -
milszab
senior tag
válasz
#41635072 #223 üzenetére
Nemtudom, mer addig nemakarom belerakni őket amíg nem kell nyomtatni! De az van mind a kettőre ráírva hogy Kompatibilis 100% új tintapatron! Lehet mikor te vetted még más volt a helyzet...
És akkor azóta honnan rendeled vagy melyik vált be neked? És hp nyomtatód van neked is? Mer biztos az is közrejátszik! -
milszab
senior tag
Sziasztok! Tegnap rendeltem, a Hp Photosmart nyomtatómhoz patronokat a Tintacentrum oldaláról és ma meg is jöttek! Először is annyi, hogy a feketéből Inkjet típusú jött a színes az Orink! Nem tom ennek mi lehet az oka de bízok benne jólesz az is! Majd ha megpróbáltam őket, írom a tapasztalatokat!
Amúgy ami benne volt már csíkozott nagyon! Után volt már töltve párszor, igaz az még gyári volt! -
-
Csokiii
aktív tag
hali
nekem annyi lenne a problémám hogy van egy canon mp620-am és vettem bele utánagyártott patront.átpakoltam az eredetiről a chipet de nem müxik azt írja nincs tinta .(először csak 2 patron fölött volt X azután 3 azután 4 viszont a feketébe amiben volt de kicseréltem azt is azzal nincsen probléma) (haverom mondta hogy valamit nyomni kell hosszan és akkor jó lessz )
tom hogy nem ide tartozik de hátha tud valaki segíteni
Előre is köszi -
törölt tag
válasz
mr_ricsi #215 üzenetére
Nyomtató egy éve 55K volt, a legolcsóbb színes multifunkciós.
Ugy tonerek 3750Ft Eredeti ~10K.
Egyébként egy xerox mfp6110-ről van szó.
Szerintem itt teljesen felesleges eredeti tonert venni, hiszen, nincsenek a tintáknál tapasztalható gagyi minőségek.
Jó, az élettartam valamivel csökkenhet a durva por miatt, de az nem vészes. Minőségben pedig nem nagyon van különbség.Igen, sajnos ez így van, hogy minél olcsóbb a nyomi, a kellék annál drágább. CAnonnál p ugye low-endes nyomiknál fejes és 3in1-es patronok vannak pl.
De ugyan ez van más területen is pl digicamoknál.Én még nem vetettem tonert, mióta meg van a nyomim, mert még az alappal megy. 2 megbízható fórumtárs mondta h minőségben nem tér el az eredetitől.Nyomtassolcsón érdemes nézelődni. Viszonylag jó minőségget árusítanak. Elvileg. Egyébként ebbe a nyomtatóba teljesen új, utángyártott patronokat lehet vásárolni. A szett egyébként 14.5K.
-
McJoker
tag
Szia!
Attól, hogy több fórumba beírod a gondod, nem fogsz hamarabb segítséget kapni.
Szóval hosszas keresgélés után arra jutottam, hogy ilyen patronokból nem létezik egyenlőre utángyártott. A PG-510 és PG-512 között pedig annyi különbség van, hogy az 512-nek nagyobb a kapacitása (több tinta van benne). Azt ajánlom keresd meg a legolcsóbb gyári patront. Az 5 ezres HP nyomtatóval sem hiszem, hogy jobban járnál, mert valószínűleg abba sem lenne olcsóbb a patron.
Máskor nézz utána, hogy mik a lehetőségek patron téren mielőtt veszel nyomtatót. -
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Nekem Canon patron ügyben kéne segítség, konkrétan egy MP 250-es multifunkciósról lenne szó...
Össze-vissza keresgéltem már minden boltban meg neten meg mindenhol, de nem tudok rájönni milyen utángyártott patron való bele, egyszerűen sehol nem találok hozzá...(gyárit meg nem akarok venni 5 ropiért, ennyiből HP nyomtatóm is lehetne...)
A drivere szerint PG-510 vagy PG-512 típusú fekete patron való bele.
Esetleg valaki akinek van ilyen, meg tudná mondani hogy mit használ, esetleg hol veszi?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#41635072 #214 üzenetére
"az én színes lézerembe 5K sincs az utángyártott fekete"
A nyomtatód és hozzá a gyári tonerek mennyibe kerülnek?Amikor keresgéltem a legolcsóbb színes lézert, 36e körül találtam nyomtatót, és hozzá 1 garnitúra toner 100e Ft lett volna. Úgy néz ki, minél olcsóbb a nyomtató, annál drágább a toner.
Az utángyártott tonerjeid mifajták? Utángyártott, utántöltött, vagy utántöltött a kopó alkatrészek cseréjével? -
badus1
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
A nyomtatóm Canon pixma MP250-es, milyen utángyártott patron jár bele?
Az eredeti ami benne van :
színes CL 511
fekete PG 510Előre is köszönöm!
-
mr_ricsi
veterán
"2 hét azért nem kevés idő?"
Aki azt mondja, hogy hetente nyomtat, elmehet hosszabb szabira, és máris 2 hét lesz belőle. Vagy úgy életszerű, hogy egy diák nyaranta tojik a patronszáradásra.
A tapasztalatom szerint annak be is szárad a nyomtatója, aki már vásárláskor a patronszáradási idővel kezd foglalkozni.
A 2 hét egy jó kiindulás, mert van benne még némi tartalék is.Lézer sugarasok mennyivel drágábbak?
20ezertől a nyomtatók, 15ezertől a tonerek, amikor cserélni kell.Azért a fószernak keresgélek valami utántöltőszettet, mert kérdezte.
Az 50-eshez biztosan találsz, a színest nem tudom. -
pigsty
aktív tag
válasz
mr_ricsi #207 üzenetére
Mihez képest?
Nekem van egy Hp 640c nyomtatóm.
Ahhoz képest új Hp modellekre mondta, azoknak a patronjai jobbak.
640c-et durván tíz éve kaptam, tehát azóta lehetett némi változás. Az még tintaszintet se mér,(másban is) elég bénácska modell.
2 hét azért nem kevés idő?Ez a Lexmark június elején került hozzám, kb. augusztus közepe felé ment a fekete, és kék, kevés piros is ment, persze már akkor is eleve "alig használva" kaptam (tehát nem használta naponta, hetente).
Hp anno talán 1 hónapot bírt ki semmi használattal. Lézer sugarasok mennyivel drágábbak?
Azért a fószernak keresgélek valami utántöltőszettet, mert kérdezte.
-
mr_ricsi
veterán
"Olvasgatok a neten, ph-, lehet mosni, hígítani, amennyiben betojt a patron"
Ezek fejjel egybeépített patronok. Ha beszáradtak, akkor kihajítod, és veszel másikat.
"Mennyire érdemes amúgy tintasugaras (jól mondom) technikát használni, ha hébe-hóba (havonta, nem egyenletesen) nyomtatok?"
Nem érdemes. Ha 2 hétnél nagyonn szünet van 2 használat között, akkor már előfordulhat, hogy beszárad, nem érdemes rizikózni.
"Budaörsi Tesco patron pultos szerint Lexmarkok patronjai általában nem a legjobbak, hamar száradnak"
Mihez képest?"szerinte az újabb Hp-knél van egy technikai megoldás, hogy pihenőállapotban egy műanyag kupakot,fedőt tol a patronfejre, így az kevésbé oxidálódik, nem éri levegő."
Ez így van. Feltéve hogy az elmúlt 25 évben gyártott HP-ket tekintjük "újabbaknak". (Az Epson 34 éve alkalmazza. 15 éve gyártott Canonban is láttam, és az 5-6 éves Lexmarkokban is.
A HP azt újította, hogy kitalált egy tintát, ami nem szárad, hanem besűrűsödik.
De ettől még nem érdemes ilyen márkát venni, mert nagyon drága a kellékanyag. -
pigsty
aktív tag
Szervusztok!
Egy haver kölcsönadott egy Lexmark P3120 scanner-nyomtatót.
Jó bumfordi kinézete van, most mégis a a patronkákkal van gond.
feketének 50, színesnek 19 sorszámú dobozkát használja.
félig jelzi a töltöttséget, rég nem volt használva.
Olvasgatok a neten, ph-, lehet mosni, hígítani,
amennyiben betojt a patron, BP-en hol, mit érdemes utángyártottként, és per vagy milyen töltőszettet kinél érdemes venni?Mennyire érdemes amúgy tintasugaras (jól mondom) technikát használni, ha hébe-hóba (havonta, nem egyenletesen) nyomtatok?
A nagy költségeket, lehet, ismerősömre, a tulajra hárítom, vagy tanácsokat át adom neki, vagy mondjam azt, első alkalommal cserélje a Lexmarkot másra?
Budaörsi Tesco patron pultos szerint Lexmarkok patronjai általában nem a legjobbak, hamar száradnak, szerinte az újabb Hp-knél van egy technikai megoldás, hogy pihenőállapotban egy műanyag kupakot,fedőt tol a patronfejre, így az kevésbé oxidálódik, nem éri levegő.Ez igaz? (azt meg hogy magamnak milyen nyomtató a jövőben, majd másik szaktopicban utánérdeklődőm :-)
tisztelettel és üdvözlettel: Pigsty.
-
TomiFiu
tag
Nos idő közbe találtam egy helyet ahonnan ezt meg lehet rendelni.
http://cityinkexpress.co.uk/IP_1900-Continuous_ink_system_for_Canon_IP_1900.html
Nem olcsó, mert Britektől jön. Egész pontosan 23-24eHuF ba kerül.
Viszont ez a készlet, ha jól értem tartalmaz 400ml festéket (4x100ml) adagoló tartályba töltve, tartalmaz 1db fekete és 1db színes patront ráépítve a csőrendszerrel.Szóval csak a nyomtatóba kell pakolni és már megy is a masina. Nem kell furkálni.
Naszóval még nézelődök, hogy hátha van valahol csak a tartály és a csővek olcsóbban. Ha nem, lehet megrendelem.
-
TomiFiu
tag
Itt egy másik videó az összeszerelésről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest