Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Ermac #89422 üzenetére

    Igen, arra próbáltam meg utalni, hogy érdemes különválasztani, hogy adott esetben az ISP vagy a router gyengélkedése okozza az anomáliákat. Amennyiben ezen parajelenségek egybe esnek a szolgáltató "zavaraival" illetve routerrel és anélkül is ugyanolyan internet élményünk van, akkor nem biztos, hogy a router a hibás.

    Ezzel csak egy esetleges felesleges kiadástól szeretnélek megkímélni - még akkor is, ha ez furcsán hangzik egy router ajánlós topikban. :) Persze a C1200 v2.0 -t le lehet cserélni jobbra egyéb okok miatt (pl. említetted a bug -os SOC miatt) is, de lehet azt esetleg "tervezettebb" módon is. Itt értem ez alatt. hogy 140 nm -es emeletes házba esetleg mesh alapokon (ethernet backhaul -al) és esetleg AX alapokon tervezni valamit. Bár látom az összes kliensed AC -s jelenleg (wifis PC -t nem tudni micsoda) és aránylag újak is pl. a mobilok, de az AX lényegesen előremutatóbb megoldás.

    Amennyiben mindenképpen most szeretnél routert akkor azt mondanám, hogy:

    - amennyiben OpenWrt a fontosabb, akkor C6v2,
    - amennyiben az egy routeres lefedettség (ez különösen AX -es kliensekkel igaz), akkor AX20,
    - amennyiben a jövőbeni esetleges AiMesh (ethernet backhaul -al) bővíthetőség szempont, akkor meg AC57U v3.

    Az említett két TP-Link OneMesh képes, de ezeknél fontos kötöttség, hogy egyfelől csak WiFi backhaul lehetősége van - másfelől Node -nak csak OneMesh -t támogató repeater jöhet szóba (azaz második routert nem tudsz mesh -re mögé tenni - legfeljebb "buta" AP módban).

Új hozzászólás Aktív témák