Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz akkójóva #87729 üzenetére

    Két dolgot el is felejtettem megkérdezni:

    - a szoba1 -ben modem és a nappali1 -ben levő TP-Link kábelen van összekötve? A szoba1 modem az "csak" modem volt avagy router szerepkörben is volt (továbbá az a PC az eddig WiFi -n kapta a netet vagy kábelen volt)?
    - hány szoba van a felső szinten?

    Továbbá azt tudod esetleg, hogy a 300/100 -es nethez milyen szolgáltatói eszközt adnak? Router módban is képes működni illetve terv szerint az is lenne?

    Elöljáróban ez az ajánlás jó volt Alex91 részéről: [link] . Az alábbi eloszlásban:

    - az egyik a nappali1 -ben - avagy a Szoba1 -ben. Ez függ a fentebbi kérdésektől is, de úgy lenne érdemes intézni, hogy a szoba1 PC kábelvégen legyen ...
    - aztán a tetőtérben a koax mellett elvezetve a szoba1 -ből egy UTP kábelt a konyhába. Esetleg a nappali2 -be, ha ott kábelvégre tudnánk ezáltal dugni valamit (pl. TV, médialejátszó stb.).

    Magán a koax -on is tudnánk akár gigabit -es sebességgel hátramenni, de az további eszközt (kiadást) jelentene ... Mondjuk akár mind a négy helyiségben is lehetne kábeles kapcsolat - illetve amelyeket kiválasztasz ... :)

    A tp link c20 -at (vagy extendert) meg felviszed a tetőtérbe levő szobá(k)ba. Úgy lenne érdemes, hogy UTP kábelvégben és AP Módba rakva. Ilyenformán ezek nem lennének a Mesh hálózat részei, de akik itt vannak majd kézzel váltanak ha feljönnek vagy lemennek. A "B terv" lehetne, hogy 3 egységes verzióban veszed meg a fentebb ajánlott eszközt - igaz, az már 48K HUF lenne. Cserében mindenhol lenne AiMesh WiFi kábeles backhaul -al ...

Új hozzászólás Aktív témák