Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szadam123

    csendes tag

    Sziasztok!
    Előre is elnézést kérek, hogyha badarságokat írok/kérdezek, de sehol nem találtam a legjobb megoldást.
    Diginet 100/50-es nem van bekötve 68nm-es panellakásba, ahol sajnos a felújításkor még nem gondoltam, hogy a jövőben probléma lenne a wifivel, így nem lett a lakásba végighúzva UTP kábel és a router elhelyezésén se gondolkodtam, így bekerült a bejárati ajtónál lévő szekrénybe. Nem gondoltam, hogy a falak ennyire megfogják a jelet, és hogy kb 20-25 router lesz 2,4GHz-s sávon. Mivel a gépek a lakás átellenes szobájában vannak és kb. 3 falon kell keresztülmennie a jelnek, így hamar kiderült, hogy a 100-as netből kb 5-8mbitet jut el a gépekhez 2,4ghz-n. Lecseréltem az akkori routeremet egy 1043 v1-re de ezzel sem sikerült jobb eredményt elérni, pedig végigpróbáltam mindegyik csatornát.
    Mivel a szekrényben, ahol a router is van, van két db konnektor is, így elkezdtem nézegetni a powerline adaptereket. Vettem használtan egy "D-Link Powerline AV 500 Adapter Starter Kit"-et bedugtam a szekrényben és a gép mellett lévő konnektorba. Összekötöttem a gép mellett lévő 1043nd v1-el és innen osztom tovább UTP-vel 2 gépre. Így ezzel a felállással 25-30mbit sávszélt sikerült elérni. Mivel ez két gépre osztódik, ezért szeretném növelni a sávszélt. Több verzió van, amit kigondoltam, kérlek segítsetek választani, vagy ha van jobb ötletetek azt is szívesen veszem, kivéve azt, hogy húzzak be kábelt, mert ehhez szét kellene verni az egész lakást.
    1. verzió: Előfizetek az 1000/200-as netre, ami +700Ft-ba kerülne havonta. Viszont ha jól gondolom ez a változtatás biztos nem javítana mert a powerline adapternek 100-as portja van, max annyit,hogy ennek a netnek a garantált sebessége is 300/50mbit, de ez sem tudom hogy számít-e.
    2. verzió: Írtátok, hogy a 3g verziójú xiaomi router, az ajánlott eszköz. Így az 2. verzió az, hogy veszek egy ilyen routert és kipróbálom 5ghz-en a történetet. Tehát a powerline adapter nélkül. Van 5ghz-s adapterem a gépben, igaz nem AC-s hanem csak n-es. A félelmem az, hogy az 5ghz-s jelet nem is fogom látni 3 falon keresztül.
    3. verzió: A mostani rendszert használni, csak lecserélni a most 100-as porttal rendelkező powerline adaptert egy gigabites porttal rendelkező powerline adapterre és az 1000-es netre előfizetni.
    Előre is köszi hogyha elolvastátok, és a segítséget is.

Új hozzászólás Aktív témák