Új hozzászólás Aktív témák

• GypsFulvus2

őstag

Uraim, egy kis hozzáértő segítségért igen hálás lennék. Az adatlapomon szereplő öregecskedő, több sebből vérző konfigomat szeretném lecserélni LGA1155-ös rendszerre. Ahogy a mostanit is, ezt is hosszú évekig szeretném majd használni komolyabb változtatás nélkül. Alaplapként az Asrock P67 EXTREME 4 -et néztem ki, imponáló felszereltsége alapján. Ebbe menne egy Sandy 2500 -as proci. Tuningolni nem akarok, ezért nem kell K jelű, a P67-et inkább azért választottam, mert később ha szükség lenne rá SLI vagy Crossfire is kiépíthető vele, míg ha jól tudom a H67 ezt nem támogatja.A gép munkára és játékra egyaránt használva lesz (munkában főleg képelemző szoftvereket használok).
    Memória terén viszont zavarban vagyok. Több helyen azt olvastam hogy Sandy mellé 1,65 V-os memória is jó, pedig korábban úgy tudtam, hogy szigorúan 1,5 V-os kell. Akkor most mi az igazság? Mindenképpen 2x4 GB -os szettet szeretnék, 1600 MHz mellett, mert az jövőállóbb. Ilyet viszont csak elvétve találtam eddig 1,5 V -on. Ráadásul a legtöbb boltban nem is tüntetik föl az illető memória feszültségét. Néhol a gyártó honlapján sem egyértelmű számomra mi az üzemfeszültség. Pl. itt van ez a nagyon szimpatikus árú szett amelynél a gyártó honlapján azt találtam, hogy 1,55-1,75 V. Akkor ez most alkalmas Sandy mellé vagy nem? Visszaolvastam, és találtam néhány olyan linket amely hasznos volt, de a hazai boltokban alig találok 2x4 GB-os szetteket, ráadásul ami van, az nincs rajta az Asrock támogatott memóriák listáján. Ez mennyire nagy baj? Felléphetnek inkompatibilitási problémák olyan modul esetében ami nincs a listán?
    Hálás lennék ha a fönti kérdésekben megvilágosítana valaki, továbbá javasolna néhány, a fönti paramétereknek (2x4 GB, 1600 MHz, 1,5 V) megfelelő típust, amit jónak, megbízhatónak tart. Előre is köszönöm!

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Új hozzászólás Aktív témák