Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • solti

    senior tag

    Sziasztok! Canon MG5450-em van, de úgy tűnik vége: sokszor üres lapot nyomtat, és olyankor patronok/fej ki, kicsit megmozgat, aztán utána megint jó lesz... de most már a tinták is kifogytak, és nem biztos, hogy ebbe a hulladékba megint vennék 15-ért egy szett tintát (csak eredetit szoktam).
    1. tintás
    2. színes
    3. ff szöveg és fotók alkalmanként (itthonra meg rokonoknak..)
    4. keveset nyomtatok, néha 1-2 hónapokig semmi. Átlagosan mondjuk havi 20 ff oldal és 2 fénykép (tudom, erre nem feltétlen jó a saját)
    5. tudok rá figyelni, hogy havonta nyomtassak, évek óta van tintasugarasom (IP4000->MG5450, fej bírja)
    6. szkenner nélkülözhetetlen, wifi, keretmentes fotónyomtatás
    7. max 60e, de inkább kevesebb
    8. nem vagyok árérzékeny
    9. csak gyári tinta. Nem volt még utántöltős nyomtatóm, de jöhet.
    Amire most 1 óra alatt jutottam: hol vannak a hp envyk?? mintha eltűntek volna itthonról... Canonban TS8350-ez néztem, elég jó gépnek tűnik, de a Canonra mérges vagyok (amiért az MG5450-ből eltűnt a cloudprint és közölték, hogy bocsi, nincs már garid, buktad... ráadásul a tintafogyasztása is borzasztónak tűnik) Ettől függetlenül még néztem Canon G3411-et a gazdaságosság miatt, de nem tudom, hogy a fényképminőség mennyire jó ezeknél.
    Epsonokat/Brothereket és egyéb márkákat sajnos nem ismerem semennyire.. :(
    Személyes véleményem az, hogy nekem úgy tűnik, hogy egyre kevesebb funkciót kapok meg az évek alatt, és régebben alap funkciók egyre drágábban érhetőek el. Amit az MG5450-el kvázi "imádtam" az a dupla lapadagoló: szépen belül, pormentesen elfér a fotópapír és az a4 is. Most kb nem is látok ilyen nyomtatót, vagy itthon nem lehet kapni (HP Envy 6230).
    Picit emiatt tanácstalan is vagyok, hogy mire kéne lőnünk: legyen egy 60 rugó körüli jobb gép, ami kvázi kihasználatlan, vagy vegyünk 20 körül egy alap multifunkciósat, és használjuk amíg megy
    ui: tisztában vagyok vele, hogy anyagilag talán egy alap multifunkciós FF nyomtató (lézer), és mondjuk DM/Rossmanban való nyomtatás lenne praktikus, de szeretném ha itthon megmaradna ez a funkció.
    :R Előre is köszönöm, ha valaki picit tud segíteni :R

Új hozzászólás Aktív témák