-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
Katicza
tag
Sziasztok.
Vásárlás előtt állok, nemrég kezdtem el a keresést. A jó múltkor is írtam, de mivel kezdő fórumozó vagyok, sokat hibáztam. Most igyekeztem jobban összefoglalni a dolgot, kitöltöttem a kérdőívet is.
Azért most írok és teszem fel a kérdést, mert az ötletek jól jönnek a keresésénél, és azt megígérem, nem megyek senki agyára, nem fogok vitatkozni, feleslegesen visszakérdezni. A kapott infókat felhasználom, és a szerint folytatom a keresést. Nem fogok feleslegesen irkálni, legközelebb kifejezetten csak a vásárlás előtt fogom még egyszer feltenni a kérdést, akkor már a kapott infók alapján kiválasztott laptopokat belinkelve és sorba téve. Addig teszteket, véleményeket fogok olvasni, szabi alatt elmegyek boltokba és megnézem testközelből az általatok ajánlott gépeket.
Köszi előre is.
Akkor a kérdőív:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2015. február közepe – március közepe
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Maximum 220 -230 ezer Ft körül, ami belefér olyan konstrukcióba, hogy önerő max 30 ezer és 10 havi részletre max havi 24 ezer Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Videó szerkesztése Cyberlink Power Director 12 és 13-as programokkal, Sony Vegas-al, illetve képszerkesztő programok használata, HD filmek nézése, online tv-k, rádiók, office, internetezés stb. Napi használatú gép lenne.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem használom játékra
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Mindkettő. Teljesítmény, megbízhatóság, tartósság a szempont nálam.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér az árba akkor igen, ha nem akkor marad az, hogy windows 8.1 ami szerintem elég gyors
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Inkább a 15,6 és HD ha belefér az árba a FHD akkor az, de szerintem olyan nem lesz ebben az árban. Ha lehet akkor matt, de az sem lényeg.
(8) Notebook tömege?
Tömeg nem számít.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD és ha belefér akkor SSD is, de ha csak sima HDD az sem baj. RAM legyen 8Gb és ha lehet akkor optikai meghajtó is jó lenne. A hiányát is elviselem, de jobban szeretném ha lenne benne.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Ami fontos, hogy lehetőleg i7-es processzor és q jelölésű, vagyis 4 magos, és lehetőleg 8Gb memória és az integrálton kívül legyen benne egy dedikált videokártya 2 Gb-os. Ha lehet nvidia, mert azokat kifejezetten power directorhoz is ajánlják.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Igen, a videó szerkesztést pl.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Ez pl. de sokan lebeszéltek a lenovoról, pedig paraméterekben ott van:
http://www.laptop.hu/termek/lenovo-g510-i7-black-59-4325728gb-fd
Ez is tetszik, most is Toshibám van, 6 éve hibátlanul megy:
http://www.laptop.hu/termek/toshiba-satellite-l50-19n-black-w81-0
Ez drágább, de nem látok különbséget, hacsak nem a garancia:
http://www.laptop.hu/termek/toshiba-satellite-l50-19n-black-w81-3y
Megint egy lenovo csak nekem a 4Gb RAM nem tetszik:
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_IdeaPad_Z510_59-403832.jpg
Ez lenne ami még nagyon tetszik, sok jót hallottam az Asus laptopokról:
http://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-x550jk-18018-elado
Ez pedig még talán beleférne:
http://ipon.hu/webshop/product/hp_probook_450_g1_e9y44ea/547846
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új
Minden információ, ötlet, tapasztalat jól jön, megköszönöm még egyszer mindenkinek a kedvességét és a segítségét
Katicza
-
félisten
-
mesterh
újonc
Ennyire felejtős az ASUSPRO? Miért?
-
1egaly
aktív tag
Már itt is szigor van,más területről meg nem fogadjátok el azt...
Elég lett volna egy bal vagy jobb,nem kell mindig túlbonyolítani...Lazábban...
-
félisten
válasz Katicza #80307 üzenetére
Szia
Szerintem írtuk már többször is, de majd ha aktuális lesz előtte 1 hónappal de akár 2 héttel előtte is ráér ez a kérdés, mivel 3-4 hónap rengeteg idő még, lehet akár a kiszemelt típus kifutó is.
A továbbiakban használd linkelésre a link gombot légyszíves
A kinézett gépek nagyon rosszak, egyedül az utolsó Hp Probook ami jó lenne, de ezt a típust kifutónak látom sok helyről.
Ebben a kategóriában ha új gép kell akkor a Dell Latitude és HP Probook 4xx szeriától kezdve érdemes nézelődnöd, Lenovo Idepad, Asus X sorozat, Toshiba teljesen kerülendő, ja meg Acer is.
-
félisten
válasz mesterh #80309 üzenetére
Meg akarsz venni egy régi, gyenge konfigot? Se hardveresen se minőségben nem lenne jó.
(#80310) 1egaly: ha azt kérdezed, hogy milyen alternatíva van akkor engedd már meg, hogy tudjuk mire kell a gép....
(#80313) NTonee: nem maxon de játszottam vele és egész jól ment...
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80308 üzenetére
szerintem a kérdező játszani szeretne a wot-el, nem screenshot-okat nézegetni.
-
adamsky92
csendes tag
válasz szabonagyur #80216 üzenetére
i3 4030u nál csajobb az i5 4210u vmennyivel akkor is?
-
félisten
-
Hold
őstag
Sziasztok
(1) Napokban
(2) 150 ezer FT
(3) Játékra, netezésre, semmi más
(4) Igen World of Tanks amivel játszom, 1366 körüli felbontás elég
(5) Megbízhatóság gyorsaság
(6) Igen 120 körüli, nem baj ha nincs HDD
(7) Matt 1366x,,
(8) mindegy
(9) Operációs rendszerrel
(10) Tárhely (HDD nem muszáj /SSD 120 vagy nagyobb) és memória (RAM) mennyisége 4GB optikai meghajtó nélkül is megvagyok
(11) HDMI jó ha van, kiteszem a képet TV-re, webkamera nem ártana de nem feltétel
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? NEM HISZEM
(13) Nincs kinézve
(14) Lehet használt is , újnak jobban örülnék..Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
mesterh
újonc
válasz Gergosz2 #80314 üzenetére
Itt találtam, az ár tényleg kedvezőnek tűnt, de ráfogtam arra, hogy régóta piacon van. Szintén ebből gondoltam, hogy: "bszki, ez már régen kijött, és még mindig árulják? jó lehet..."
Az a baj, hogy eddig egyáltalán nem követtem a notebookpiacot, csak most néztem, rá mert aktuális lett.
@all: A Lifebook A544 más szerint is jó választás? Minőséginek tűnik, a proci tetszik, az integrált kártyát meg lenyelem, ha muszáj. Ha nincs pénz, akkor nincs mit tenni
-
adamsky92
csendes tag
válasz szabonagyur #80316 üzenetére
a lenovo z50 70 irjátok h már ugy ahogy alkalmas játékra az én kinézett asusom is majdnem ilyen és azt nem ajánljátok
-
félisten
válasz mesterh #80319 üzenetére
Ha valami rég kijött és még mindig árulják az vajon mit jelent? Nem nem azt, hogy minden áron a gyártó gyártja, hanem, hogy rajtuk ragadt... nézd meg ami igazán sikeres modell az ahogy jön el is tűnik, A544 is sok helyen alig érhető már el, mivel tényleg jó típus.
Ennyi pénzért legjobb választás, és ahogy írtad ennyi pénzért ennyi van, lehet nem fogsz rajta játszani annyira, de legalább használható géped van.
@(#80320) adamsky92: nem igaz, hogy nem érted, nem a hardver a baj, hanem az a gép nagy nulla minőségben.
Lenovo sem ajánlott, mivel odaírjuk, hogy csak akkor ha bevállalod a gagyi garit[ Szerkesztve ]
-
mesterh
újonc
válasz szabonagyur #80321 üzenetére
Nem is értem, hogy gondolhattam ilyesmire... Figyelmen kívül hagytam, hogy mikroelektronikáról van szó.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
adamsky92
csendes tag
válasz szabonagyur #80321 üzenetére
akkor mit ajánlasz helyette?
-
félisten
-
félisten
-
QwErTy42
addikt
válasz szabonagyur #80327 üzenetére
Gyöngyszem:
"Nekem az informatikus ismerős direkt az Asust ajánlotta, mert összekapta magát a cég, és jó gépeket gyártanak..."Marha jó, hogy mindenkinek van egy informatikus ismerőse... de célravezetőbb lenne megkérdezni egy nagykerest, kiskerest vagy éppen talán egy tapasztalt szervizest.
Mert nem hiszem, hogy egy java programozó annyira képben lenne a hardverekkel, mikor a multiknál rendre 1-2 típust láthatnak akár 5 év leforgása alatt is (ugye a policy)....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
mesterh
újonc
Még egy utolsó kérdés: a lifebook a544-nél mennyire érdemes 8G memóriát választani a 4G helyett? Megéri a + 12k pénzt?
-
félisten
válasz QwErTy42 #80328 üzenetére
Asus témából idézek, hogy miért az adott X széria a Lenovoval szemben:
a gépet azért, mert valóban nem a minőség csúcsa. Olcsó gép, amiben i5 van és már használható dedikált vga. Valahol márpedig spórolni kell, szóval várhatóan gyenge burkolat, zsanér. Valószínűleg nem is eléggé masszív. Ellenben az a lenovo sem jobb szerintem, amit írogatnak és ráadásul még garanciája sincs lényegében.
Tehát vegyünk meg egy sz@r gépet aminek van garanciája, bár közel sem gyors, milyen jó érvelés.
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80330 üzenetére
,,Tehát vegyünk meg egy sz@r gépet aminek van garanciája"
mert ennyi pénzért a gagyi kategóriában szerinted a lenovo komoly minőséget ad? Muhhaha![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80333 üzenetére
eleve nem kéne ilyen kategóriában játékra ajánlgatni semmit sem, mert ennyi pénzből csak csalódás lesz belőle. De ha mindenképpen kell, akkor legalább legyen hova fordulni, ha baj van a géppel, de persze ez lehet, hogy csak nekem szempont. A lenovo garanciája meg wc papírnak meg talán megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz NTonee #80334 üzenetére
Azért ez vicces, hogy azzal kezdjük az ajánlásokat, hogy 240 alatt nincs ajánlott játék gép. Erre erősködik a kérdező, hogy de neki 150-ért kell gép és játszani is akar, mi meg mondunk valamit ami a legkevésbé rossz, kiemelve a gép garanciális hátrányait, és most meg lecseszel, hogy minek ajánlunk gépet, pedig nem nem ajánlunk csak a rosszak közül választjuk a kevésbé rosszat.
-
QwErTy42
addikt
válasz szabonagyur #80336 üzenetére
Hozzátenném, hogy 240-350 ezres "játékos" kategóriában pont az Asus kerül ajánlásra nem egy Acer, MSI vagy Lenovoval szemben...
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80336 üzenetére
Ha már egyformán szar mindkét gép egy kategóriában (vagy mondjuk legyen egy hajszálnyival jobb minőségű az egyik), nekem egy kicsit többet jelent, hogy 2évig legalább valamennyire nyugodt lehet tulaj.
Nézőpont kérdése, így felesleges szerintem emiatt tovább offolni. -
félisten
válasz NTonee #80339 üzenetére
Azért a Lenovo cucca szerintem nem egy hajszálnyival jobb, mint az érintett Asus gépek... De igazad van, nem kell semmilyen gépet sem ajánlani és akkor nincs ez a probléma, bár másik témában azért te sem éppen lebeszéled az embereket a hulladék X szériás Asus gépekről...
Ja és csak megjegyzésként: azért ne youtube videókra alapozd már az egész i3 meg i5 közötti különbséget, azok a youtube videó jó eséllyel 1%-ban fedik a valóságot a használt hardvert illetően.
-
Kremmer89
tag
sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani hogy hol tudnám pontosan megnezni hogy hány GB RAM al bővíthető a gépem? Mert egyik helyen 16 ot írnak a másikon 8 at! Asus n550JK cn281d
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Láttam a neten egy használt asus g56jr laptopot. Angol billentyüzetes. Külföldi vásárlás. Az a kérdésem,h itthon is megoldható a garancia, ha gond lenne vele? És,hogy? Esetleg van valami mód seriaszám alapján megnézni, meddig is garis? Válaszokat előre is köszönöm.
-
félisten
-
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80340 üzenetére
valóban nem beszélem le, de tisztában vannak vele, hogy ennyi pénzért ennyi jár és akiknél már van, az elégedett vele. Más kérdés, hogy meddig. A yt videókról írtam is, hogy azért nem mindent kell ám elhinni.
De most ezt csináljuk? Kezdjek el én is beleköthető hsz-eket keresgélni? Nem fogok, nem alacsonyodok idáig. -
félisten
válasz NTonee #80344 üzenetére
A belekötést meg a kifigurázást megtetted másik témában már úgy gondolom
Igen írtad, hogy nincs alapja mégis azt hoztad fel, hogy azért vennéd inkább az i5 u-s procit mivel úgy látod szebben megy rajta, tehát elismered, hogy nem sok mindenre jó a videó, de azért megerősíted a nézeted, hogy kell az i5.
Témát részemről zártam...
-
Kremmer89
tag
válasz szabonagyur #80343 üzenetére
Köszönöm! Most van benne egy 4 gigás és 8-ra bővítenem, te milyet ajánlasz? Kingstonet? Illetve a gari nem ugrik vele?
-
gabeunit
tag
Nos nem nagyon jött válasz a kérdésemre, mármint hogy milyen laptopot is ajánlotok, legalább márkát mondjatok, mivel a két jelöltem a lenovo Ideapad, és az asusról nagyon nem olvastam jót itt.
Nem jó a szervíz vagy az összeszerelés hibás? -
NTonee
veterán
válasz szabonagyur #80345 üzenetére
PÜ ment, innen kiszálltam.
-
adamsky92
csendes tag
válasz szabonagyur #80345 üzenetére
akkor 200 e korul milyen asust kapok ami jó és nem x es?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest