Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penty

    tag

    Laptop vásárláshoz kérném az illetékes elv... akarom mondani urak (hölgyek?) segítségét. :)

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Valamikor az elkövetkező pár hónapban, de nem sürgős.
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180000Ft, max. 200000Ft
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Internet, videó, kép- és videószerkesztés, esetleg Blender, Inkscape vagy valami hasonló vektoros program néhanapján.
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem!
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség.
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem árt ha van, de ha utólag berakni olcsóbb és nem jár garivesztéssel, akkor úgy is jó.
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Valahol a 14"-15.6" közt, ha lehet (ha esetleg 16:10-es átlóval van, az előny), nem tükröződő felülettel.
    (8) Notebook tömege? Lényegtelen.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle. (Debian lesz rajta.)
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Ha lehet, akkor egy legalább 200GB-os SSD, de ha nem fér bele a keretbe, akkor egy minimum 500GB-os HDD. Legalább 4GB RAM (de ha olcsóbb utólag venni bele nagyobbat, akkor lehet kisebb is). ODD is mehet bele.
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Legyen Linux-kompatibilis!! Vajon IPS, vagy egyébb minőségibb panellel szerelt laptopok vannak-e ebben az árszegmensben? A nem ropogó-recsegő minőségi agyagokból összerakott, jó összeszerelés ebben az árszegmensben csak álom?
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Elméletileg igen. Egy-két program használhatja (kép- és videoszerkesztők, Blender)
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Még csak nézelődök, informálódom össze-vissza.
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Jöhet használt is, ha megbízható forrásból van.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák