Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qfm

    senior tag

    Sziasztok,

    épp elsősorban munkához keresek laptopot. Céges lenne, így a keret is magasabb. A felső határ nagyjából 700000 Ft körül van. Ebbe már sok minden beleférne, de nem az értelmetlen pénzköltés lenne a cél, hanem a minél használhatóbb laptop.

    1, A vásárlás később esedékes, de a pillanatnyi árak számítanak.
    2, A maximális felső keret 700e körül van, de jelentősen olcsóbbak is szóba jöhetnek.
    3, Programozás, irodai alkalmazások, virtuális gép futtatás. Alkalmanként 3D tervezés is a feladatok közé kerülhet.
    4, Nincs igény játékra.
    5, IPS kijelzőt használok saját részről, szeretem is, de a munka szempontjából tökéletesen megfelel a TN panel is. Így az IPS nem feltétel, csak egy apró plusz ha van. Matt/fényes felület első körben mindegy, mert mindkettőnek láttuk már előnyeit. A méret már fontosabb. A laptop hordozva is lenne, és hordozáshoz a 17"-ost már túl nagynak, és nehéznek tartom. A 14"-os thinkpadem (t60), viszont túl keskeny szélességű ahhoz, hogy ágyból, vagy ölből is használni tudjam. Tehát az ideális méret a ~15" lenne, esetleg egy széles kialakítású 14"-os jöhet még szóba. Felbontás terén első sorban Full HD gépeket néztem, de ha csak 1600x1000 környékén lenne jó laptop, az is elfogadható.
    6, Lesz hordozva, utazás közben nem igazán lesz használva, viszont az akkumulátorra szükség lesz. Legalább 2 órát jó lenne ha kibírna. Minden további idő csak kellemes plusz.
    7, Elsősorban Windows lesz rajta, azonban a laptop érkezhet operációs rendszer nélkül, nem szükséges hozzáadott rendszer.
    8, RAM-ból legalább 8GB-ra lenne szükség, de ha több van, az természetesen nem gond. SSD mindenképpen kell bele, ha nagyobb méretű, akkor elég az. Amennyiben kisebb méretű SSD van benne, akkor viszont szükséges egy második bővítőhely, ahova HDD-t rakhatunk be. (pl. optikai meghajtó helyére)
    10, Csak új gép jöhet szóba

    9, Ezt hagytam a végére, mert ez a speciálisabb terület.

    - Webkamera szeretném ha lenne benne.
    - Strapabíró kialakítása legyen, ne papír vékony ház, ne darabokra hulló műanyag, ne kopjon szét fél év használattól.
    - Elsősorban HP, Dell, és Lenovo gépek a célcsoport, de ha valamilyen nagyon jót ajánlotok, akkor szóba jöhet más is.
    - i5, és i7 cpu-val ellátott gépeket nézünk, nem szeretnénk AMD-t, vagy gyengébb gépet
    - Garancia 2-3 év legyen rá, vagy férjen bele a keretbe a garancia kiterjesztés is.
    - Külső HDMI portos kijelző használatára többször volt már szükség, előnyt jelentene, ha használni lehetne vele.
    - A billentyűzet rendes méretű legyen, ne legyen összenyomva, ne legyen feltolva fél méteres palmrest felé, normálisan használható legyen.
    - A numpad kifejezetten nem kívánatos, szeretném elkerülni, de ha nem lehetséges, akkor se menjen a billentyűzet rovására. Sokat gépelek, de szinte soha nem használom, csak arra jó, hogy miatta eltolva kell tartani a kezem. Ha ezt a feltételt be kell áldozni, akkor beletörődök, nem kritikus pont.
    - A másik olyan dolog amivel bajban leszek, hogy a szigetes billentyűzetet is a pokolba kívánom. Ha lehetne, hagyományos kialakítású billentyűzetet használnék. A kínálatot elnézve azonban lehetséges, hogy ebben is kompromisszumot fogok kötni.
    - A melegedés kérdése is fontos lenne, ne legyen olyan forró a gép, hogy kényelmetlen legyen ölből használni. Tudom, hogy lehet a teljesítményt lentebb venni arra az időre, de egy jól kialakított hűtés praktikusabb lenne.

    Én is nézelődök, de minden ötletet szívesen fogadok.

    Köszönöm, és elnézést a hosszú leírásért :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák