Hirdetés

Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz amol #5927 üzenetére

    Szia amol!

    Én személy szerint azért néztem meg egyáltalán az Acer-t, mert egyszer használtam egyet pár napig (igaz az Travelmate volt), és nekem tetszett, kényelmes volt, nem volt vele semmi gond. Igaz hogy csak pár napig használtam, és mondjuk ebből hosszú távú következtetéseket nem lehet levonni pl. a garanciáról vagy tartósságról, ez tény.

    Ugyanakkor én még mindig úgy látom, hogy egy akármilyen elektromos készülék megvásárlása bizonyos kockázatokkal jár: előfordulhat, hogy elromlik. Senki, soha nem fogja tudni garantálni, hogy egy fél milliós Apple vagy IBM (vagy akármi) nem megy tönkre soha. Nyilvánvaló, hogy kisebb eséllyel, mint egy 200 ezres bármilyen gép (legyen az Acer, FuSi vagy HP), de az esélylatolgatás senkit nem érdekel, amikor a saját gépe megy tönkre, akármennyibe is került az. Olyan márka pedig nincs, ami soha nem megy tönkre. Így aki ezzel a kockázattal nem bír együtt élni, eleve nem vásárol notebook-ot. Illetve az is igaz, hogy egy notebook-ot nem arra találtak ki, hogy az egyik sarkánál fogva lóbáljuk, pl. a diktafonommal sem szoktam focizni (vagy a gyereknek odaadni) csak azért, hogy megnézzem, mennyire tartós. Valószínűleg ha eldobnám tönkremenne az is, pedig elég strapabíró és drága cucc.
    Bizonyára recsegni fog szerencsétlen gép is, mert erre nem képezték ki, ráadásul a leírásában is benne van, hogy ez inkább otthoni, multimédiás, asztali-helyettesítő notebook, nem utaztatásra való (persze utaztatható hiszen notebook, de asztali munkára van kitalálva).

    Persze a saját negatív tapasztalatok általában elég sokat vetnek a latba, de tegye mindenki a szívére a kezét! Ha valamit használt ami valaha is meghibásodott (akárcsak az ő hibájából), ajánlaná azt tiszta szívből bárkinek?
    Én dolgoztam szervízben, igaz háztartási gépekkel foglalkozik a cég, de láttam már sok cifra dolgot, ami a gépeket illeti. Az ügyfelek leleményessége határtalan, és a hülyeségük végtelen. Sok ember számára nem egyértelmű, mi számít rendeltetésszerű használatnak. A szervízesek nem egyszer jártak olyan milliomos családnál, ahol a a mosogatógép úszott a mocsokban, és életében nem tisztították a szűrőjét.
    Nem rátok akarok ezzel célozni, nyilván itt sokan már régóta használtok notebook-ot, csak például ha valaki mocsokban él, akkor érthető, hogy tönkremegy a hűtőventillátor, mert eltömődik.
    Én nem feltétlenül dőlök be annak, hogy valaki kijelenti, hogy például "ez mindentől karcolódik", mert láttam már króm felületű hűtőszekrényt, ami szét volt karcolva mindenhol - mint kiderült, drótkefével súrolták, és az ügyfél esküdözött, hogy ő nagyon vigyázott rá és csak azzal tisztította, ami elő van írva és nem érti miért lett ilyen karcos.. fel volt háborodva, hogy ennyi pénzért hogy vehetett ilyen sz@rt. Soha nem fogja beismerni az ismerőseinek, hogy ő bacta el, mindig is azt fogja mondani, hogy a cég a hibás, mert vacak amit elad, ráadásul drága is.. pedig az egyik felsőkategóriás márkáról van szó, mégis annyi hibabejelentésünk volt régen (most nem tudom mert már nem dolgozom ott), hogy volt, akinek csak 2 hétre tudtunk időpontot adni. Az esetek felében az ügyfél hibája volt, hogy valami tönkrement, mert nem rendeltetésszerűen használta a gépet és nem megfelelően tartotta karban. Ez felsőkategóriás, drága gép, mitől lenne különbb a szegényebb ember aki nem 300, hanem 80 ezres mosogatógépet vásárol?? Aki nem 500, hanem 200 ezres notebook-ot vásárol? Csak hát a 200 ezres nehezebben bírja az ilyen strapát..

    Reklám ide vagy oda, én szeretem ha szép az, amin dolgozok (egyébként sem szoktam bedőlni a reklámoknak) Elhiszem, hogy pl. az IBM vagy HP gépek is nagyon jók, de az én szememben rondák, és miért költsek 200 ezret valamire, ami ronda és minden nap azt fogom nézni három évig legalább?

    Amol bocsi lehet hogy félreértettelek, bár nem gondoltam, hogy hülyének nézel, csak poénból írtam.. csak fura volt, hogy írtam, hogy notebook és azt irtad, hogy nem-e desktop gép mégis.. :))

    Na jó hosszú lettem, bocsánat mindenkitől.. :U

    hanee

Aktív témák