Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz rmihaly #47986 üzenetére

    Ha a kisebbik hőszivattyút nézem, akkor 2,4mFt egyben, nettó 180 a munkadíj, így 457 ezret kaphat vissza, azaz kb 2mFt az önrész. Elég lehet, de rá kell segítsen a régi kazán esetleg, hisz -15⁰nál 3,9kW-ot tud, langyos vízzel. De ez maga a gép kapacitása, mire bejut a házba a radiátorokba a monoblokkos hőszivattyúból, kb 3-3,5kW között marad (könnyen 5⁰ot veszítünk a vízhőmérsékletből a pár méteren).
    Nincs megadva, sajnos valószínűleg 35⁰os előremenőre adták meg ezeket az értékeket! Komolyabb helyeken 35/45/55⁰ vízre is megadják.

    Szoval ezek alapján érdemesebb a '16kW'-ossal számolni, az 7,8kW-ot tud -15⁰nál. Ha lenne HMV, az a priós, akkor már ebből se marad olyan rettentő sok. Plusz kell a 3 fázis, és ez is tudtommal on/off vezérléses, nem pwm-es ventis.
    A kicsit kifinomultabb gépek meg ugye drágábbak, ha halk kellene, az meg főleg.
    Akkor 3 fázis, arra túlfeszvédelem b+c minimum, betonozás, régi rendszerbe illesztés, 3-4mFt-ról beszélünk, amiből kb fél milla talán visszajön, és talán jól fog működni abban a házban azzal a rendszerrel, de elsőre inkább nemre tippelnék.
    Plusz a fancoil/hmv ha kell. Ami tuti elbírja (ha kell a 60⁰os víz), az 4,64mFt (mnínusz talán 457e). Csendesebből meg se néztem az árát mennyi lenne...
    A radiátoros rendszerekhez való részt érdemes átfutni: [link]

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák