Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz Mercutio_ #3640 üzenetére

    Bár nem nekem címezted a kérdést, azért megpróbálok számodra is érthetően válaszolni, mivel az én állításom igaz voltát kérdőjelezted meg.

    Azon nincs kedvem vitatkozni, hogy a Gree Cozy azonos-e a Daikin FTXV sorozattal. Valószínű, hogy el sem tudnánk dönteni itt, hiszen nem állnak rendelkezésre adatok. Nem tudhatjuk milyen a vezérlése, milyen szoftvert futtat, néhány katalógusadat egyezése még nem jelenti a két készülék egyezését. Én is fel tudok hozni az autóiparból példát, az egyik céges autónk Nissan Primastar, mely gyakorlatilag azonos a Renault Trafic és azOpel Vivaro-val, aztán a szervízben meg kiderül, hogy számtalan eleme mégsem azonos, pl. ilyen apróságok, hogy turbo, meg EGR szelep, meg kormánymű, stb. A katalógusadatai meg centire ugyanazok. Az ára meg félmillióval több.

    Szóval, hiába van tapasztalat a Gree Cozy-val (amik ráadásul igencsak jó tapasztalatok) A Daikin készülékével még nincsenek, ugyanis éppen csak, hogy beérkeztek az országba. Majd, ha párszáz telepítésén túl leszünk, akkor tudunk korrekt véleményt mondani a gépről, addig a márka eddigi legendás minőségében bízhatunk csak, az a kiindulási alap.

    A Daikinnak régebben is volt olyan készüléke, aminél voltak a piacon sokkal jobb mutatókkal rendelkező gyártmányok, mégis valahogy egyre erősödik a márka ismertsége az országban, és a vásárlói bizalom is erre tendál.

    Ja, eszembe jutott az első, és nem is lényegtelen különbség : teljesen különbözik a két készülék működtetését végző távirányító. Nem a felirat rajta, hanem ez egész cucc. A Gree klónok általában Gree távval kerülnek forgalomba.

Új hozzászólás Aktív témák