Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBear

    senior tag

    válasz Miklósbácsi #27271 üzenetére

    A feleséges dologgal abszolut egyet tudok érteni. Az én elképzelésem is az volt, hogy hosszú távon klíma lenne fűtésre, de nem tudok hadakozni az asszonnyal. Egyszerűen nem viseli el azt, hogy a klíma fújja a levegőt. :(
    Pedig az FTXF 35 nem csinál szélvihart....
    Egy valamivel viszont egyet kell értsek. (2). Központi fűtésnél gyakorlatilag nincs semmilyen zaj, szélérzet, illetve vagyon más a hőérzet. Még akkor is, ha ugyanaz a belőtt hőfok.
    Illetve még egy dolog. Sajnos a 3,5-ös Daikin a kb. 40 m2-re gyengébb ventifokozaton s szigeteletlen épületben rossz régi nyílászárókkal egyértelműen kevés. Az elmúlt napokban volt -5-8 fok, amikor sajnos ez világosan látszott. Persze ha feltolom a hőfokot, meg a ventifokozatot, akkor lehet vele fűtögetni, de a komfortérzet ilyenkor nagyon tossz, ebben igaza van az asszonynak.

    Más. Már írtam, hogy vanvegy Ftxf 35-ös Daikin, illetve egy Gree Amber 09-es klímánk. A Gree egy éves múlt és sajnos jönnek elő a furcsaságok, amiket nem tudok hova tenni. A szerelő persze 2 hónapja nem reagál, azaz de, annyit jelzett, hogy jelezte a problémát a forgalmazó felé... Közben és is megkerestem a forgalmazót, egyelőre nem sok előrelépés történt.
    1. A kültéri a nyár végére ( vagy akkor vettem észre) hűtés közben elkezdett ütemes nyikorgó / nyekergő hangot adni. Nem ventilátor.
    2. Beltéri venti halkan kerepel lassú fokozaton való folyamatos üzem esetén 1-2 óra üzem után.
    3. Fűtés furcsasága. Ha bekapcsolom a klímát, rövidesen fújja is a kellemes meleget, majd ha ( gépkönyv szerint ) a beállított hőfok fölé megy a környezeti hőmérséklet 5 fokkal, leáll teljesen. Következő induláskor viszont leszabályoz, de ilyenkor 31-33 fokos levegőt nyom be, ami számomra elég kellemetlen. Órákon keresztül elvan így. Ha ilyenkor kikapcsolom, majd be, vagy felnyomom a hőfokot 27-28-30 fokra, magához tér és eljezd meleget nyomni. Ma pl. ez volt, kinti 2-6 fok, a klíma nyomta a kb. 32 fokos levegőt, a szoba kb. 22 fokos, beállított 22 fok mellett.
    A kellemetlenség az ebben, hogy mikor kint mínusz sok fok van, és / vagy hideg szél, a falak ontják a hideget, a szoba hűl, a klíma meg elvan ezzel a 32-33 fokos befúvással. Lehet, hogy a klíma körül megvan a 22 fok, de a szoba meg lehet akár 19-20 fokos.
    Hozzáteszem, hogy kb. 10 m2-es tetőtêri szoba, mára gyaníthatóan nulla szigeteléssel a tetőben, maga az épület pedig nincs szigetelve, ráadásul külterület, hegyoldal szabadon.
    Nem tudom, eleve ez a befújt levegő hőmérséklet normális, vagy sem?
    4. Valószínűleg szerelési hiba, ami mostanában jön elő. :(
    Már kétszer előfordult, hogy a klíma mindkét hátsó oldalán folyt a falon a kondenzátum. Ezen kívül szerintem megáll benne a trutyi, mert nagyon gyorsan bebüdösödik. Gyanítom, rossz irányba lejt kicsit... Persze a szerelő erre se reagált érdemben. :((
    Ehhh, van gond.
    Nem vitaindításnak szántam az egészet, csak tapasztalatok.

Új hozzászólás Aktív témák