Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz laszlohu #9416 üzenetére

    Néztem már a Garmin GLO-t tegnap. Azt mondják hogyha egyhelyben áll, akkor pontos, menet közben viszont ugyanolyan pontatlan, mint a többi ilyen szenzor, dacára a 10Hz-es frissítésnek. Nem sikerült találni infot róla, hogy milyen chipset van benne, meg nagy valószínűséggel nem tudnám hozzácsatolni a pulzusmérőmet, mert úgy emlékszem repülőbe tervezték, nem sporthoz. Futáshoz való szenzorok terén szinte nulla a választék. Egyedül talán a Polar G5 van, amit érdemes említeni.

    Néztem mobilokat is, ott az olcsó LG, Samsung, Lenovo, HTC telefonok többsége Qualcomm processzorral és GPS-el van ellátva, amire nagyon sokan panaszkodnak (pl megtalálja a műholdakat, de nem csatlakozik fel, vagy nagyon nagy hibával közli az adatokat, stb...). Qualcomm gpsOne MSM 7227, 8260 és 8926 chipsetek pl felejtősek, de ezek alapján a többi Qualcomm-ban sem feltétlen bíznék meg (bár drága fajtával még nem találkoztam tőlük). Régebbi modelleknél találtam MediaTek-es processzort és GPS-t is, de az is a gyengébb változat volt. Az LG Nexus 4-ben van Avago GPS, ami jó, ezen kívül a Samsung Galaxy S és Note szériákban van még jó SirfStar vagy BroadCom chipset. Elképzelhető, hogy az Apple iPhone-ban is BroadCom vagy Avago van, legalábbis beszállítanak ezek a cégek nekik (nemrég egyesültek egyébként BroadCom név alatt). Arról találtam infot, hogy elég pontosan mérnek ezek az Apple mobilok, de a GPS chipsetről sajnos nincs info, hogy milyen. Mást nem igazán találtam mobilokkal kapcsolatban, de erre is sok órát kellett rászánni. A gondom ezzel, hogy nekem a mini kivitelű mobilok jönnek be, futáshoz meg pláne jobb egy olyan, viszont azokban eddig kivétel nélkül csak gyagyi GPS-t találtam.
    Szóval ennyi erővel maradhatna a régi mobilom, aztán vennék hozzá egy USB micro - ANT+ vagy Bluetooth Smart (4.0+) átalakítót (5-15k körül van árban), hogy rákapcsoljam a pulzusmérőt és ugyanott lennék, mint egy új mini mobillal. Ehhez valszeg ki kell majd rootolnom (4.1-es androidról 4.4-re kell frissíteni) meg anyámkínja, de belefér.

    Óráknál is 100k feletti összeget rá kellene szánnom, hogy pontosság terén valami használhatót kapjak, pl Garmin 920xt, Fénix 3, Epix, Polar V800, Suunto Ambit 3, stb... Ezekben SirfStar 4-5, illetve MediaTek MT 3333 chipsetek vannak, amik jók. A középkategóriában SirfStar 4-esből van egy csomó, de review-k alapján szoftver és egyéb tervezési hibákkal vannak tele, úgyhogy nem érdemes megvenni őket. Van még a TomTom Runner, aminél az újabb modellek már SirfStar 5-el vannak felszerelve, de szintén tocsog a szoftver hibákban, és ezért nem is tudja kihozni a chipset-ből a maximumot. Talán még az a legjobb megoldás, ha (viszonylag) olcsó órát akar az ember, az 50k-ba kerül. Én személy szerint inkább mobilt vennék, mert kb két hetet rászántam a témára, és úgy láttam, hogy ezeket az órákat csak összegányolják (talán egyedül a Suunto kivétel ezen a téren), aztán meg 2 év után megszűnik a support, és ott maradsz egy olyan órával, amiben hibás a szoftver, és sosem lesz javítva (pedig csak egy szutyok óráról van szó pár alap funkcióval, nem egy komplett számítógépről). Nekem ez a fajta igénytelenség nem jön be, akkor már jobb inkább egy androidos mobil.

    A mostani mobilom néha elveszti fél percre a GPS jelet, meg tök pontatlan. Álló helyzetben 5m precision, de a trueness-ben nem az igazi (hajlamos felrakni a háztetőkre), illetve menet közben volt, hogy 4km-t mért 1.5km helyett megtett távra, mert jobbról balra ugrált 5m-t cikk-cakk-ban oda vissza a pozíció. Toltam rá egy GPS resetet, hátha attól megjavul, azóta viszont még nem nagyon próbálgattam. Hosszabb futásokhoz (10-25km) vagy tekeréshez (25-250km) elmegy, ott azért az átlagból nagyjából látni, hogy mi a helyzet, de amikor Cooper-t vagy 5km-t akarok futni kör pályán, akkor teljesen csődöt mond. Ez meg hát nem kellemes, ha meg akarom osztani az edzéseimet. :S Körülnézek még, hátha az Endomondo gyenge frissítési ideje a fő probléma, és mondjuk egy Adidas myCoach többet ki tudna hozni a mobilból. Úgy rémlik, hogy az 1 Hz-en frissít, nem 0.2 Hz-en, mint az Endomondo. Ha így van, akkor elég egy USB-s adaptert venni, hogy a pulzusmérővel összekapcsoljam a mobilt, aztán megúsztam minimál összegből, amíg ki nem jönnek pár éven belül pontos és olcsó órák a BroadCom BCM 4771-es chipset-jével.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák