Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • terror

    tag

    válasz wasabi11 #4779 üzenetére

    Hi Wasabi!

    (írtam neked e-mailt és privit is itt a prohardveren, de nem válaszoltál).

    Na én is vetem egy Sony HC51E videókamerát. Előtte Sony kamerákkal próbálkoztam ennek a típusnak az elődeivel (kölcsön kérve). Ezért döntöttem a sony melett.

    Első kézbevételkor kicsit furcsa volt az anyaghasználat, a régebbi sony típusok mintha masszívabb műanyagból készültek volna. Elölről az a kis piros led nekem nagyon hiányzik amely világított és jelezte a felvenni kívánt alanynak, hogy megy a felvétel vagy nem.
    A régebbi sony típusoknál ez rajta volt, erről már azt is lehagyták.

    Amit akarok kérdezni tőled vagy egyéb sony HC51 tulajtól, hogy nektek is izeg-mozog (lötyög) az optikai kereső alias "kukucskáló" (viewfinder) amikor kihúzzátok? Mert nekem nagyon lötyög. Tök idegesítő, mikor belenézek és fel le meg-mozgatom, a kép is mozog. Mintha egy gyerekjáték fényképező alkatrésze lenne, valahogy nem illik a képbe ez a hanyagság a sony-tól. A régebbiekben ez is atom stabíl volt.
    És amikor a kukucskáló be van tolva nem is látsz semit csak egy nagy homályt, mindíg ki kell húzni, hogy látszódjon benne a kép. Az előző sony típusokban ez betolva is és kihúzva is mutatott képet. (Akku kímélés miatt használom az optikai keresőt a digitális LCD panel helett).

    Lényegépen ugyanazt tudja belsőleg mint a jól bevállt elődei a sony DV-s kameráknak, de az anyaghasználat egyre gyatrább szerintem sajnos.
    Ámbár ez még akkor is made in japan és nem ratyi kínai.
    De ez a viewfinder lötyögés....nem tudom hova tenni.

    [ Szerkesztve ]

    ThunderDome, TerrorDrome, HardCoreGabba, HardCoreTechno, bembelterror.de, www.rotterdamterrorcorps.com

Új hozzászólás Aktív témák