-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz rasotamas #191802 üzenetére
100km-en valós körülmények között iszunk 4.8 litert, ami 1776Ft, azaz <18Ft/km. Én mondjuk tajróban fizetek, egy reális 25e km-es évben 1500EUR az összes üzemanyagktg-em.
Tehát itt áll egy 6évre eddig szumma 15e (vételár) +5e (szerviz) + 9e (üzemanyag) + 1e (adó, amit egy új(!) villanynak nem kell fizetni) = 30e EUR. Kérdés: milyen villanyautót kaptál 6évvel ezelőtt 30k EUR-ból?+ha nem zsebből rántottad elő a 30kEUR-t, mennyi kamatot fizettél a 15k-s árkülönbözetre?
Ha a fentebb említett 5kEUR szervizből kivesszük azokat az elemeket, amik egy villanyverdánál is előjönnek (fékpofacsere, pollenszűrő, stb), illetve nem német órabérekkel számolsz, akkor még finomodik a helyzet.
Mai vételárakkal számolva 12eEUR-ból is megvan egy ugyanúgy 2éves Octavia ahogy az előzőt "kezdtem", azaz ha extra adókkal nem b.sszák el az ember életét (99% nem fogják a covid-os világválság miatt), reálisan egy ugyanilyen 6éves időszakra egy 25kEUR-ba fájó villany lenne a versenytárs. Ad ennyiért valaki olyan családi kombit, ami 5év múlva se csak lejtőn hátszéllel 100as tempóban ér el 200km hatótávot?
A gázolaj adójának emelésével én is elgondolkoztam, de se melóba-városbaingázós 1személyes kisautónak (=c1, aygo <5kEUR-ért) se családdal alkalmasint messze(!)utazós kombi kategóriában nem látom még az alternatívát.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Öregszem
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest