Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

válasz rasotamas #191802 üzenetére

100km-en valós körülmények között iszunk 4.8 litert, ami 1776Ft, azaz <18Ft/km. Én mondjuk tajróban fizetek, egy reális 25e km-es évben 1500EUR az összes üzemanyagktg-em.

Tehát itt áll egy 6évre eddig szumma 15e (vételár) +5e (szerviz) + 9e (üzemanyag) + 1e (adó, amit egy új(!) villanynak nem kell fizetni) = 30e EUR. Kérdés: milyen villanyautót kaptál 6évvel ezelőtt 30k EUR-ból?+ha nem zsebből rántottad elő a 30kEUR-t, mennyi kamatot fizettél a 15k-s árkülönbözetre?

Ha a fentebb említett 5kEUR szervizből kivesszük azokat az elemeket, amik egy villanyverdánál is előjönnek (fékpofacsere, pollenszűrő, stb), illetve nem német órabérekkel számolsz, akkor még finomodik a helyzet.

Mai vételárakkal számolva 12eEUR-ból is megvan egy ugyanúgy 2éves Octavia ahogy az előzőt "kezdtem", azaz ha extra adókkal nem b.sszák el az ember életét (99% nem fogják a covid-os világválság miatt), reálisan egy ugyanilyen 6éves időszakra egy 25kEUR-ba fájó villany lenne a versenytárs. Ad ennyiért valaki olyan családi kombit, ami 5év múlva se csak lejtőn hátszéllel 100as tempóban ér el 200km hatótávot?

A gázolaj adójának emelésével én is elgondolkoztam, de se melóba-városbaingázós 1személyes kisautónak (=c1, aygo <5kEUR-ért) se családdal alkalmasint messze(!)utazós kombi kategóriában nem látom még az alternatívát.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák