- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
válasz Mágus2 #86221 üzenetére
Mar mindegy ,nem valószínű ,hogy behitelezek mar Passatot mert 5ev sok idő es igy ujragondoltam/olvasgattam a dolgokat. Suzukiba bemernek vállalni 5evet vagy opelba ilyesmikbe de vw be nem.
Ahogy itt egyik fórumtárs ajánlotta ,7.gen civic lesz valószínűleg (eddig nem
Is nézegettem csak a 6ot) 5ajtosba néztem nagyon tetszik meg dinamikus is ahogy néztem azért ez se mindegy főleg elozesnel. Es van 500am (effektív 400 mert átírás ilyenek ) ha addigra nem
Sikerül annyi kp-t osszeszednem akkor sztem 800k hitelt nem olyan veszélyes felvenni havi 18-20kb törlesztője 3evig es ahogy hallom hondanak nem annyira vészes a szervizelese meg kevesebbszer van baja nem ugy mint vw nek de ettől függetlenül nagyon tetszik a passat . Tudom hogy hitel de megis 40helyett 18 es 1,3ert mar nagyon szépeket lehet kapni ahogy látom.Civicbe meg valószínűleg benzinest veszek.
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #86234 üzenetére
Én így laikus szemmel úgy hallottam,hogy toyota,honda,suzuki,skoda,meg opel is(mostaniakkal nem tudom mi a helyzet) megbízható meg nem szervizigényes. Suzukit már tapasztaltuk mert régebben anyámnak volt egy 1.0 95ös swiftje még aaa autonál vettük. semmi baja nem volt 4év alatt egy akksi +valami volt a féltengellyel 10rugo volt meg egy riasztó..
Apámnak a vectra volt az olajevő,valami iszonyat hulladék volt de ő nem is vigyázott már rá egy idő után.
Toyotát meg Hondát meg olvasgattam /hallotam,hogy jók.. Az 5 márkából kettő jön be úgymond "erősebben" a Toyota meg Honda..
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #86236 üzenetére
Erről van szó.
Ennek ellenére nem hiszem,hogy veszek passatot inkább hondát de ha lenne kp-ba 15m ft-om akkor tuti egy 7-es bmw vel kezdenék... Nem hiszem,hogy az adja meg a vezetési technikát,hogy 20éve vezetsz vagy 1 éve.. ez emberfüggő..
A rutint megadja de pont ebből van a baj.. A rutinos vezetőkből .. A friss jogsis meg mit csinál a normálisabb fajta? nézi a táblákat, kereszteződéseket kinek van elsőbbsége,mennyivel lehet menni itt milyen szaály van érvénybe stb.. 20éve vezető meg 1kézzel ,néha ide oda figyel és ennyi..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz AMD Power #86239 üzenetére
Friss jogsi meg a hitel az ,hogy függ össze? sehogy..
Amúgy nem veszek fel 2m hitelt, ha nem tudok 800 kp-t összeszedni pluszba akkor veszek fel annyit a civichez ,ez a havi összeg meg zsebből előkapható (18-20k)..
Civicbe meg nem hiszem,hogy találok pd dízelt, meg vol taxis autót.
-
-
roberto211
őstag
válasz runner 125 #87483 üzenetére
Mennyiért vetted anno a hr-v t( ha jol emlékszem nem olyan rég vetted ) ha szabad tudni ?
Amúgy szép tenyleg.
-
roberto211
őstag
Nekünk 4eve(vagy tobb. Passz) volt egy meganeunk 2000-es, 1.4,16v sedan.
Egyszer volt vele gond ,leállt computer miatt (nem
Tudom milyen hibával ) kivették, es tökéletesen működött onnéttól fogvaKategoriabeli autókhoz képest sztem sokkal kényelmesebb komfortosabb, dizajnosabb,stb.
AAA autóba vettük (elvileg rossz a híre mi akkor is ket autót vettünk tőlük. Egyszer egy swift hibátlan volt ez is, utana meg a megane. Ennek egyszer volt baja es azt is javítottak az AAA autóba )
Es ezt viszonylag laikusként mondom mert nem értek olyan szinten az autókhoz mint ti.
Neg van az a mondás (persze néha vannak kivételek is ) rossz auto nincs csak rossz tulaj vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Sziasztok...
Pár hónapja írtam ide de sajna csak most érkezik majd el remélhetőleg, ha isten is úgy akarja meg minden simán megy az ,hogy lassan jogsi lesz a kezembe. 8 nap múlva lesz a vizsgám ugye ha sikerül is onnéttól 2-3 hét tehát Decemberre lesz jogsim ha minden simán megy persze ismétlem.
Nem is ez a lényeg hanem az ,hogy a 2,5 m álom passatból semmi nem lesz valszeg és itt kérném a tanácsot.
Kezdő autónak mit vegyek olyan 400-410ig? Átiratás,stb,stb költségek külön vannak tehát ez a nettó amiből autót szeretnék venni.
Hát a b6 os passathoz képest nagyon leadtam a mércét de hát a pénztárca nagyúr ugye.
Egyelőre amivel szemezek az a 98-2000es évjáratú 1.3as swift a 68le-s.. 16 szelepest ritkán találok 400-410ig , azt hiszem az már 86 le.
Illetve a f Astra ahogy látom itt is(hahun) kilehet fogni 400ig normális állapotú autót.
Ti ehhez a két autóhoz tudtok még választható autókat felhozni ennyiből?
Lényeg nekem,hogy legyen benne szervokormány, meg elől egy elektr.ablak.. 1-1,5évig lenne meg addig gyüjtögetnék és vennék mást meg persze addig tapasztalatot szereznék..
a 2 autóból nekem a swift tetszik jobban mert ugye köztudott,hogy pörgős,fürge kis autó.. Ez meg nem hátrány, illetve megbízhatósága,olcsó fenntartási költsége miatt venném. De ha tudtok ez mellé mást ami jobb valamilyen okból akkor meghallgatom hisz ezért is írtam ide.
Szerk: meg a 6gen civicet néztem még de hát ebből ritkán találok 400ig normálisat sajnos..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz molnarpeter #97134 üzenetére
Ezekből amit felsoroltál max a 106ba férnék be a 2méter, 110+ kilómmal tehát ilyen szempontokra is kell nekem gondolni ,hogy legyen azért bőven hely a bal1 be legalább. Suzukit leteszteltem ott befértem viszonylag simán bal1 be..
Más tipusok esetleg?
Az is szempont,hogy ha kell akkor azért tudjon gyorsulni is mert sokszor kitudja húzni az embert a bajból ha van alatta teljesítmény.. Ne 2 perc alatt menjen fel 100ra..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz trassher #97136 üzenetére
1.3as swifteket szoktam nézegetni ,1.0 nem mert tudom,hogy megy az ezres is volt anno nekünk anyám kezdőautója az volt de 1.3 alá nem adok swiftbe..
Attól,hogy elférek benne attól nem tartok mert ahogy mondtam volt már és tökéletesen elfértem benne.
Karbantartani mindenképp karbantartom majd ha már lesz, nem szoktam "lezúzni" a cuccaimat.
Mikor megveszem az első lesz ,hogy olajcsere,vezérműszíj csere,szűrők plusz akkor a te általad javasolt szelephézagokat is megnézetem majd..Kényelemről annyit,hogy nekem nem volt vele bajom. 150km-ert mentünk régi fapados, 1.0 94es swifttel elzsibbadtam egy kicsit de amúgy elviselhető volt. És ez a fapados volt , olyan üléssel amin nem volt külön fejtámla hanem egybe volt. Biztos vágod melyikről beszélek. Extra az egy rádió volt.
Csomagtér az számomra egyelőre nem érdekes mert kb szatyrokat, vagy táskát fogok benne utaztatni az meg elfér az ülésen is.
Egyedül vagy max ketten fogunk benne ülni az esetek 90%ban .
Én is csak a biztonságtól tartok de most valamit valamiért.. Nem fogok vele száguldozni de ugye egy végzetes balesethez elég kb 50-60km/h is szerintem . Meg nem csak rajtam múlik, bármikor bárkibe belé mehet egy barom.
#97141) giigz : Melyik évjáratra gondolsz? Facelift előtti vagy utáni? Facelift előttit elhiszem lehet kapni 400ért de annak az elejét nagyon csúnyának tartom a nem tudom milyen motorháztetővel. A facelift utáni tehát a 99+ az nagyon tetszik, volt is ilyenünk sedaneba de ezt nem kapni 400ért sajnos . Legalábbis én nem láttam/találtam "egészségesnek" kinézőt.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #97146 üzenetére
Hát azért de. Ha nem is vág földhöz egy százas de pár hónapot kéne rá gyűjtögetni, jogsi után kocsi nélkül meg nem akarok sokáig maradni.. De most nézegettem és 400ért már lehet találni 98as meganeokat néha néha elég szépeket.. Igaz keveset de lehet..
Na mindegy ez majd kiderül.. Akkor a 2 jelölt.. Swift 1.3 és Megane lett. Szerintem akármelyiket választom nem járok rosszul vele pláne kezdőautónak..
-
roberto211
őstag
válasz trassher #97148 üzenetére
Mindegy, a lényeg az hogy majd max 2 en fogunk a kocsiba ülni és ez is csak ritkán. Általában én meg max a kiskutyám.
Biztonságról meg annyit,hogy régi swift valoban nem egy ncap bajnok de az új modellekkel már nincs gond, elég szép törésteszteket produkálnak..
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Pár napja beszéltünk,hogy ideális első autónak a swift és végül abba maradtunk ,hogy akkor swift lesz..
Most még egy kérdésem lenne..
Melyik éri meg jobban úgymond vezetési élményre,komfortra,stb mert ahogy látom ez is hasonló árba van..
Egy 316i compact
vagy egy swift 1.3 8 vagy 16v?Az érdekel inkább,hogy ha valami elromlik akkor mind a kettőhöz van e rendesen alkatrész és normál árban vagy nincs? (swifthez tudom,hogy van).
Teljesítmény érdekel mert az egy dolog ,hogy 1.6 de ha néha előzésre kerül a sor vagy hirtelen kell majd gázra lépnem,hogy kijussak egy veszélyhelyzetből mennyire alkalmas erre a 316i(gázreakció-gyorsulás)?
Illetve a meghibásodás.. Milyen gyakran szoktak ezek meghibásodni függetlenül attól,hogy jó állapotú autót fogok e ki?
Meg összeségében mennyire "autó" ez az autó tehát mik a vélemények róla? Van annyi hely benne mint egy swiftbe bal1 be?
Egyelőre ennyi lenne a kérdésem..
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #97282 üzenetére
Régi e36 compactot?? Lehet azért már.. Még ha itt is nem akkor Németországba biztos..
Mik róla így a vélemények??
Suzuki felé hajlok inkább de ez is "tetszik" úgymond aztán érdekel miket szoktatok mondani róla..
Főleg az érdekel amit kérdeztem előző hsz-embe...
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #97285 üzenetére
Hát azt sejtettem,hogy nem "Igazi" BMW de gondoltam hátha megéri suzi helyett.
A "papírból van" meg ahogy olvastam a compactra sőt az egész e36 szériára igaz az a baj.
Tehát akkor ahogy olvasom nem érdemes a suzuki helyett compactot venni.. Sejtettem amúgy de hátha..
Gyorsulásra szerintem meg nem csak érzésre hanem élesben is jobb a swift.. Ültem már suzukiban pedig az csak ezres volt és az is tudott aratni ha úgy volt, meg gázreakciói is jók voltak..
Szerk: Sima e36 al az a baj,hogy 1.6 szerintem kevés neki nagyobb motorra meg már több költség van. 1.6 fölött kezdőautónak nem szeretnék..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Trolee #97288 üzenetére
Nálam is suzuki a nyerő eddig és az is lesz szerintem csak kérdeztem,hogy melyik lenne jobb választás de ezt megkaptam akkor (suzuki)..
Milyen motorral vennél e36ot? 2ezres?
Illetve melyik kivitelt? Sedan v Compact?
#97289) MunezXBK: Van igen.. Mivel 5évig olyanunk volt ezért tudom,hogy van..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Civicet én is nézegettem de suzuki lesz szerintem ebből mert tetszik a bmw de suzuki egyelőre optimálisabb lesz számomra...
" arra merek következtetni,hogy fogalmad sincs az autókról, forgalomba helyezésről, fenntartásról stb. "
Autókról ha nem is szakmai szinten mint itt néhányan , de azért alap dolgokat tudok róluk.. Forgalomba helyezésről,papírozásról,stb után is utána olvastam ...
A külföldi gépjármű forgalomba helyezése tudom,hogy macerásabb.. Regadó, "központi vizsga" nkh nál, ha saját lábon akarod behozni akkor biztosítás persze meglehet oldani máshogy is mint mindent , tehát ez szerintem még nekem sem nagy dolog aki nem szakmai szinten ért autókhoz...
De most utána néztem és ennyiért nem érdemes külföldről hozni kocsit saját részre mert még drágábbra jönnék ki a regadó miatt mint ha itt venném, mobile.de-t ismerem..
Civicből melyiket vetted? 6.gen?
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #97348 üzenetére
Jaja azt néztem én is hogy azért belülről komfortosabbnak látszik mint a swift de ha úgy alakul a swift is megteszi.
Mindenesetre Punto II-t fogok nézegetni először. Látom hogy elég porgos kis motorok vannak benne meg az ncap-ja is elég jó. Dizájnosabb is kicsivel és árba kb ua.
Amúgy mostanában milyenek a fiatok átlagban ?
-
roberto211
őstag
Huhh már egyre több felhasználói tapasztalat , ami mellesleg jó is.
Teszt is jókat ír róla.. Akkor ebből baj nem lehet.
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #97526 üzenetére
Én egy sx4 benzines 1.5 vagy 1.6on tanulok nem tudom melyik van belőle.. Ennek a kuplungja számomra nem azt mondom h sz@r hanem nagyon fura érzékeny... A súrlódási/fogási pont a kuplungút 1/4 nél van felül kb,1mm-el feljebb engeded lefullad de ez mellett a gáz nagyon érzékeny.. HA nem találod el kuplungnál pontot akkor csak pörög a motor ha eltalálod akkor jó, ha nagyon kicsivel feljebb engeded akkor megugrik.
És első óráknál szinte csak a kuplungot használhattam tehát súrlódásnál megtart felenged és gurul..És ezzel kellett elindulnom egy akkora emelkedőn gazdagrét felé,hogy kinyomott kuplungnál hiába húztam mint állat a kéziféket még az se fogta meg..
De nagyjából már minden megy a kuplunggal, váltással stb hétfőn lesz a forgalmi vizsgám csak az nem megy kézifék nélkül mikor ilyen bazi nagy emelkedőn kell elindulnom.. Vagyis megy de kézifék nélkül nem nevezném annyira finomnak. Úgy tudok elindulni nélküle,hogy kerék kipörög, dobálnak, gumi füstöl fordulat egekben ez meg nem annyira jó de ezt majd tapasztalatból megtanulom..
Dízelesen direkt nem tanultam én se, automatán meg pláne nem. Ennek ellenére nem azt mondom ha meglesz a jogsim idővel nem veszek majd dízelt de egyelőre majd mindenképp benzinest szeretnék..
Azt mondják ha ezen a suzin megtanulok kuplungolni akkor mindenen..
Na meg amit még gyakorolni kell majd nekem oktató szerint,hogy későn váltok.. Tehát 1-est 3500-4e ig simán kihuzatom, 2-es 3000 körül, és hármasnál térek át normál vezetési módra.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #97605 üzenetére
Én is így csinálom órákon.
Kuplung, kézifék be(végig a gombot benyomva tartom), sebváltó 1 es,gázt előre nem nyomok hanem engedem a kuplungot és mikor érzem,hogy indulna kézifék ki és egyúttal kis gáz.. Ez emelkedőfüggő,hogy mekkora gázt nyomok.. Nekem így tanították.. Fordulatról szó se volt..
Akkor volt szó a fordulatról mikor mondta 2500 nál váltsak mert én szeretem pörgetni autót főleg 1 be 4e ig néha
De most a vizsga előtti órán nagyon visszafogtam magam .. 1500-2000nél váltottam, max 50kmph ,50be is már 4es. Nyilván egyedül a forgalomba majd ha ott tartok nem így fogok menni.. 50et még 2esbe szoktam sx4 en csak a vizsgán vissza kell majd fogni magam ezért gyakoroltam rá előző órán.
De nem tudom ti ,hogy vagytok vele de mikor ilyen 50el mentem 4esbe sok ideig (ezt is oktató kérésére néha mikor már sok volt neki,hogy pörgettem a verdát) szó szerint elálmosodok.. Mert semmit nem érzek csak azt,hogy gurul az autó nyugdíjas styleba és semmit nem kell csinálnom. De lehet az én hibám ez nem tudom.
-
roberto211
őstag
Sziasztok..
Sikerült 10.-én a vizsgám , most várok már a jogsimra. Tegnap voltam okmányba stb stb.. Mindegy nem is ez a lenyeg ...
Ha majd megjön a jogsim és megyek nézni ferrarikat, (swift) akkor milyen címszó alatt érdemes otthagyni pénzt ha pld nem rögtön teszem le az egész kp-t, előleg vagy foglaló? Melyiket buktázom ha úgy van, vagy melyiket érdemesebb "használni"?
Remelem egy 10nap után már áttudom venni az okmányba.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #98186 üzenetére
Miért nincsennek gazdag szüleim akik megvehetnék nekem ezt mint másoknak az e46,e92-ket. De lehet jobb is ez így,hogy még a swiftre is spórolgatnom kell/kellett,félretenni stb.. Valószínűleg így sokkal jobban fogok vigyázni rá meg jobban fogom ápolgatni mintha csak úgy itt lenne előttem egy autó (persze ha majd meglesz a saját kocsim! Addig nincs nagyon mit ápolgatni,max anyám Scenicjét,vagy fater punto I-ét)
-
roberto211
őstag
Holnap megyek egy ilyet is megnézni swift elott.
http://m.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/406/peugeot_406_2.0_sv-8312020
Vélemény ? Vagy valami észrevehető rajta ?
Telorol vagyok azért nem tudok linkelni sorry.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #98203 üzenetére
Miről szűröd le?
Kipufogóvég meg a tető ,hogy más ? Hat mindegy, egy checket megér szerintem.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #98206 üzenetére
Felhívtam délután es azt mondta az eladó (mondjuk rosszat nyilván nem mondana róla ) ,hogy nem rég vette mert egy Punto hgt-t akart venni csak akkor nem találat normálisat es megvette ezt a Peugeotot.
Mindent kicserélt rajta fék ,lengéscsillapító, meg felsorolt vagy 12dolgot de nem tudom már mit.
Bal oldalon hátul van egy kis húzás meg csomagtartoajton egy nyomódás de nyilván nem egy új autóról beszélünk. Műszakilag állítólag fullra rendbe van mert mindent kicserelt rajta. Meg autószerelő állítólag a srác.
De majd személyesen meglátom nem kapkodom el.
-
roberto211
őstag
válasz szőröscica #98208 üzenetére
Közbe vett egy Punto hgt-t állítólag melle es így már nem kell neki.
De eljön értem ezzel megyünk a műhelyébe , aztán menet közben is nézegetem majd.
Mindegy majd kiderül. Nézést megér aztán majd jelentem mi volt
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Nem soká írok csak telon vagyok es 1%on van. Átmegyek laptopra mindjárt
Amúgy van hozza teli gumi azt mondja 2 szezont kibír meg kb
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Megane nekem jobban tetszik de meganeból nem találtam ilyen "kivételes vételárat" . Megane volt anno az első nekem csak a normálisabbak min 480-500 plusz átírás stb..
#98211) dkpisti: Fogyasztás még elviselhető lenne számomra mert nem napi 500km-ert mennék hanem max 10-20 általában de lehet még ennyi se... Kivételes lesz valószínűleg mikor egy huzamban sokat megyek.
A keret amúgy nem 400 össz hanem 350-400 csak kocsira plusz az átírás,stb..
Autószerelő ismerős van, franciákhoz is ért szerencsére , Ő szervizeli a rönyónkat ha valami van vele.
Mindegy , nem élem bele magam egy próbát megér,hogy ránézek/ránéznek,stb,stb.. Aztán lehet ,hogy jól elsül lehet,hogy nem érdekel állapota miatt és marad a swift vagy valami..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz roberto211 #98224 üzenetére
De mondjuk azért egy 97-2000 állapotú autótól nem várom el,hogy tip top legyen mind műszakilag mind esztétikailag mert szeirntem kevés az ilyen.. Legyen vállalható,biztonságos állapotú, ne legyen rajta olyan hiba ami 3 számjegyű min és ennyi..
-
roberto211
őstag
Na voltam megnézni a 406ot... Eljött értem az ember, kívűlről ez a design nagyon elvarázsolt plusz az,hogy 17es kerekek voltak alatta fekete felnivel stb tehát hiába,hogy 17éves de azért megnézi az ember.
Na elmentünk a műhelyébe, totalcaros checklistet plusz ,hogy mit kell átnézni az autón(részletes verzió) kinyomtattam, megnéztem mindent a-z ig.. Esztétikai hibák voltak rajta pld hátsó lökösnél kis húzás, vezetőülésnél szigetelés leszakadva, ajtón az a kis textilanyag vagy nem tudom mi az elvált az ajtótól de ezeket párszáz-párezer forintból meglehetett volna oldani , meg mondtam magamban ilyenre készülhetek hisz nem új autó.. Na jöjjön a motor.. Olajfolyás nyoma nem volt, kipufogó ordított mert sportdob volt rajta de megvolt a feelje,olajbetöltőnél nem volt ilyen tejfölszerű massza ,alapjárat is szép volt,olajszint megfelelő és tiszta volt.. Kezdtem magam elbízni na mondom kifogtam egy nagyon jo autot nagyon jo aron. Ja...Rozsda sehol nem volt..
Na mondtam oké, itt bennt a telepen vagyunk a ház körül hagy menjek egy kört. 2x lefulladtam Jó hát kezdő vagyok meg sx4 en sokkal kisebb gázt kellett adni ,hogy elinduljon és sokkal fentebb fogott a kuplung na mindegy.. Megoldottam. 40-50el kocsikázgattam pár percet utána ezzel a nagy döggel kitolatni vagy 200métert mert elfelejtette mondani,hogy nem lehet megkerülni a házat csak menni egy ideig utána meg vagy tolat vagy ha tapasztalt vagy akk megfordul.. Na ekkora autoval nem kockáztattam meg így tolattam..
Jöttem vissza, jobbra hátra beálltam,üres kézifék már mondtam volna jo akkor holnap jövünk egy autószerelővel átnézni jobban, de először üresbe padlógáz pár mp, utána szakaszosan, és utana olyan 5 ezres fordulaton hagytam.. NA hirtelen gázadásnál elkezdett dadogni ha alacsony fordulatról nyomtam neki így nem lett meg végül,nem bíztam a szerencsére hogy most lehet 10esből megvan de az is lehet h 150e... Furcsa volt.. Olvastam én mindent a neten már,hogy mitől lehet de szerintetek mitől lehetett?
Tehát az volt lényeg,hogy nagy gázadásnál dadogott autó, mondta a csávó,hogy biztos kipuff miatt stb de én nem hiszem..
De egy biztos.. Örülni fogok ha majd suzit veszek meg minden de ez az autó nekem nagyon bejött komfortra.. Beültem akkora hely volt,hogy az én 2méteremhez előre kellett húznom ülést mert kulonben csak nyujtott lábbal tudtam volna kuplungolni, széles minden.. Tehát most már megértem miért mondtátok tegnap,hogy akármilyen is lesz utána nehezen akarok swiftet.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
Most felidegesítettél.
Épp már beletörődök,hogy suzuki lesz majd megszokom minden erre fel idelinkeltél 10meganet... 11.
Holnap reggel felkelek, útnak indulok Pestre és addig nem jövök vissza míg le nem foglalózok egyet..
Most felidegesítettem magam ezen,hogy milyen szép meganeok vannak és pár tízezer választ el tőlük inkább szerzek még valahonnan és ilyet veszek.. Holnap jelentem mi a hír.. Ezt néztem ki magamnak, remélem megvan még..
440-450be elprobalom őt hozni majd..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Na lefoglalóztam ma egy swiftet. Végül nem megane lett mert számolgattam s még ezt is egyelőre nehezen hoztam/hozom majd össze tanuló létemre ilyen esetben meg számít az a plusz 80ezer is(meganenal,mindennel együtt).
Kinéztem,felhívtam, elmentünk (itt helybe van gyalog 15p ), rozsdák nincsennek, olaj nem folyik,szép hang,szép alapjárat, nem rohad sehol belül is elég szép állapotba van,nem kopog,nem zörög,semmi tehát elég jó állapotba van. Annyit kell javítani,hogy első lökhárítón alul van egy nagyon minimál húzás meg a motorháztető alatt van az a "híd" vagy nem tudom mi ott lepattogott néhol festék és kicsi rozsda"pöttyök" vannak. De ez minimális szerintem ,hogy ennyi "baja" van csak egy 14éves autónak. " Rozsdapöttyöket " kb 3 e ft ból kilehet javítani elől a lökhárítón meg lehet ki se javítatom mert nem lényeg nem csúnya és csak akkor látszik ha direkt nézem..
Vezetőülésbe elfértem úgy,hogy koppra hátra ülés, a támla meg 3/4ig hátra(mögöttem nem fognak elférni de nem is ezzel tervezek menni 5fővel körutakra) .. Mivel nekem még nincs meg a jogsim ezért a társ vezette próbakörre.. Éles kanyarokba se kopogott, jól húzott,jól gyorsult aztán így döntöttem,hogy ha van ez akkor nem keresgélek tovább mert sokkal jobbat ennyiért (430) úgy se találnék. Így lefoglalóztam, várom az sms-t,hogy mehetek a jogsiért és utána kereskedőhöz,ezután kb 2 napon belül elhozhatom.
Amúgy kategóriájához képest elég extrás kis swift.. Elektr.ablak,elektr.tükör, 2 légzsák,klíma(ezt max dugoba fogom használni ) ,centrálzár,szervokormány,alufelni és ahogy láttam új gumik. Vagy újszerűek legalábbis..
Ausztriából hozták a kocsit, még nekem kellett most aláírni a kétnyelvű adásvételit.
Tehát megvan ez is.. Már csak sms re várok hogy mehessek jogsiért(kb 10nap remelem) utána meg átvehetem végre a swiftet.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz trassher #98309 üzenetére
hát ok, de a fekete lökhárítós fényezetlen, gl swiftek nem annyira tetszenek.
Amúgy nem gyorsul olyan rosszul ahhoz képes,hogy ezres.. PikPak fennt volt 50-60an még úgy is,hogy vigyáztunk mert ilyen kaki földes köves út volt tele kátyúval, forgalomba meg nem mehettünk ki mert nem volt rajta rendszám. De igen.. Amire nekem kell egyelőre arra tökéletes... Nekem a szervo meg elektromos ablak volt a lényeg a parkoláshoz és ennyi... De,hogy van benne klíma meg minden cucc ez nem hátrány.
Amúgy parkolásra érted,hogy nem tanulóbarát a fényezett lökhárítók? Nem parkolok amúgy szarul kezdőhöz képest.. Vizsgán is stressz mellett úgy beálltam )párhuzamos balra hátra) két autó közé ,hogy a padka és kerék között max 30centinek szabad lenni azthiszem.. Na én beálltam úgy,hogy kb 10centi se volt, egyensen stb stb tehát nem volt rossz... Vizsgabiztos elakart bizonytalanítani azt hittem,hogy rossz "Ön itt hagyná az autóját így Róbert"? Hááát mondom nem tudom.. Azt mondja legyek kicsit magabiztosabb mert tök jó volt a parkolás(elakart bizonytalanítani gondolom ami sikerült is )
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz TomPack #98315 üzenetére
Hát én nézegettem és annyira nem sok ez érte szerintem.. a 94-97 alap swiftek vannak ilyen 250-300 ért amibe semmi nincs.. 98-2002 közöttiknek, és ahogy látom a jobb állapotúaknak ennyi szokott lenni a vételáruk.. 380-450 között..
B vectra meg nem tetszik sajna nekem hiába komfortosabb mint egy swift.. Kasztni valahogy nem fog meg..Swiftbe meg valami megfogott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Projektor topic
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- DIGI kábel TV
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- 2 db újszerű Schwalbe Big Ben raceguard performance line kerékpár külső 50-622 (28x2.0)
- BONTATLAN PHILIPS EP2220 KÁVÉFŐZŐ JÓÁRASÍTVA
- IKEA LEDSJÖ LED-es falilámpa
- 2 darab GLOBO PACO 15185-3D mennyezeti lámpa LED izzókkal (10000 Ft/db)
- Új, bontatlan SENCOR SHF 3000WH párásító készülék - 2 év magyar bolti garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest