Hirdetés
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityulator
csendes újonc
válasz 4264adam #181723 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de szerintem elírás-elnézés történt, mivel a mindenhol ajánlott best buy budget AM5 alaplap kiváló VRM hűtéssel, az nem ez szokott lenni, ezt én még nem láttam ajánlva sehol, hanem az ASRock B650M-HDV/M.2.
-
Pityulator
csendes újonc
válasz Qhira #181911 üzenetére
Szerintem az akciós Focusra gondolt, de én egyébként a jelenleg szintén akciós VITA GM 750-est venném.
A különbség a 2 táp között lényegében az ár, illetve hogy az FSP az a jelenlegi legmodernebb, ATX 3.1-es szabvány, a Focus pedig "csak" 3.0-s. A Seasonic mellett szól viszont a zero RPM és a 135-ös venti, de 10 év jótállás van mindkettőre, szóval mellélőni bizonyára egyikkel sem lehet.
A VITA GM 850-es egyébként csak 3500 ft-tal drágább jelnleg akciósan a 750-esnél, de szerintem ha az ember nem tervez 250-300 W-os VGA-t valami combosabb procival, akkor feleslegesnek tűnik, hiszen a 750-esnek sem használja ki a felét sem a konfig, úgyhogy tartalék is van bőven abban is, de nagyon jó vétel nyilván a 850-es is.[ Szerkesztve ]
-
Pityulator
csendes újonc
válasz Shinjike87 #181930 üzenetére
Szerintem a jelenlegi alapokra építkezve egy 5700X3D procival és egy 7800XT vagy 4070, 4070 Super VGA-val nagyon be vagy biztosítva egy jópár évre, még nagyobb felboontásra is, de Full HD-re aztán főleg. Én nem ódzkodnék a 7800XT-től, raszterelési teljesítményben 4070 és 4070 Super közötti szint, egyedül Ray Tracingben marad el, viszont 16 giga vramot kapsz. Jelenleg egy elég jó 3 ventis változat is van akciósan az alzán. Ezzel a kettővel bele is férsz a 300 ezerbe, esetleg később még RAM bővítésen lehet gondolkozni. Vagy az említett 5600/X és 4070/Super kombinációval.
-
Pityulator
csendes újonc
válasz nihill #181933 üzenetére
AI tanításra szerintem egyértelműen a legújabb Intel Core Ultra szériában azaz LGA 1851-es platformban érdemes gondolkozni.
-
Pityulator
csendes újonc
válasz Dani811 #181996 üzenetére
Szia!
Részemről 2 dolgon gondolkoznék el kicsit a konfiggal kapcsolatban, egyébként tetszik.
Alaplapnak a sima B650 Steel Legend jobb ár-érték arányú, gyakorlatilag jobb, mint a B650E változat és az is tudja a PCIe 5-öt a VGA sloton, csak kissé nehezen kapható mostanában, nem véletlenül, mivel tényleg az egyik legjobb ár-érték arányú B650 AM5 alaplap (lenne, ha lehetne kapni).
Másik igen népszerű alternatíva ami szerintem szintén jobb, az ASUS ROG Strix B650E-F Gaming Wifi.
Egy picivel drágábban viszont a jövőállóságát tekintve pedig akkor már az X870 Steel Legend Wifi vagy valami hasonló árkategóriás X870 alaplap szintén jobb vétel szerintem.
Tápegységből pedig, bár nem annyira nagyon kardinális kérdés, de részemről 3.0 helyett a legújabb, ATX 3.1-es szabványút néznék, pl. FSP-ből a VITA GM ilyen, olcsóbb, de a hatékonyság miatt nem valószínű, hogy megéri a felárat ez a titanium, mivelhogy a VITA is platinum szintű a mérések alapján.
Vagy pl. Corsair RM 850x ATX 3.1
(+1 9800X3D procira várni egy kicsit. ) -
Pityulator
csendes újonc
válasz pethob #182127 üzenetére
Hello!
Procinál én csak azért választottam 7500F helyett a 7600-at (X nélkülit) mivel rendelkezik belső VGA-val, ha netán gariztatni kell a videokártyát vagy valami, akkor azért tudjam használni valamire a gépet, de akinek van otthon egy bármilyen működőképes bepattintható videokártyája, annak ez nem gond. A 7600X meg teljesen egyértelmű, hogy nem éri meg a felárat.
A 6750 XT jóval erősebb kártya, mint a 7600 XT, utóbbinak legnagyobb előnye hogy eggyel újabb generáció és sokkal jobb energiahatékonyságú. Ezen a szinten szerintem a GPU ereje hamarabb fog elfogyni, minthogy a VRAM annyira döntő tényező legyen, szóval ezzel nemigen érdemes foglalkozni. Gyorsabb GPU a nyerő minden esetben, ha több memória van, annak meg csak külön örülünk. (Persze 1440p-re 12 gigásnál kisebb nyilván már nemigen ajánlott.)
A 7700 XT abszolút nem overkill a procihoz, sőt mondhatni ez vagy ennél jobb VGA neki az optimális úgymond. Kb. annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ennek a kártyának a legnagyobb baja így is még mindig az ára, ugyanis innen már kicsivel drágább csak a 7800 XT, ami meg 16 giga ramos és erősebb is annyival, sőt többel, mint amennyivel drágább a 7700 XT-nél. Jelen pillanatban az alzán van egy kiváló Black Friday akció 213 ezerért az egyik legjobb fajta 3 ventisből. (A Kazynál ugyan 1 ezressel olcsóbb, de ott csak 2 év gari van, az alzánál 3.) Úgyhogy én nagyon megsanyargatnám azt a Jézuskát és ezt venném, 1440p-ről és jövőállóságról lévén szó, fogyasztása is kisebb, mint a kiválasztott 6750 XT-nek, persze 133 ezerért az most egy nagyon jó vétel, ez nem kérdés, de na, ez kb. 50-60%-kal drágább és annyival gyorsabb is. És vélhetőleg annyival tovább nem is lesz vele gond. (Még zárójelben annyit, hogy a 6750 XT lényegében egy erősen megtuningolt 6700 XT, emiatt is a kissé nagy fogyasztás, ami meg ugye nagyobb hőtermelést meg venti zajosságot is eredményez.)
De ha ez sehogyan sem fér bele, akkor a 7700 XT-t javaslom én is.[ Szerkesztve ]
-
Pityulator
csendes újonc
válasz pethob #182126 üzenetére
Erre nem írtam, pedig van javaslatom:
A Montech Air 903 Max Black 30 pár ezer Ft, alzán meg Kazynál szokott lenni, 4 db 140-es ventivel nem hinném, hogy kevés lesz a légáramlás mérete alapján meg minden bőven belefér, szerintem ez best buy most, alzán Black Fridayen 29 ezer volt aztán ki is fogyott, én azt vettem.SSD-ből meg szintén best buy most.
Csak épp kifogyott ez is. Egyébként játszani meg általános felhasználásra valószínűleg bőven elég a lassabb, PCIe 3-as tempójú, aztán hogy jobb-e 1 helyett 2 terrásat venni, arra meg annyit tudok mondani, hogy akadnak már 100-200 gigás játékok és ez a tendencia nyilván erősödni fog a jövőben. Illetve Ft/byte arányban jobban megéri a 2 terrás mindegyikből.[ Szerkesztve ]
-
Pityulator
csendes újonc
válasz pethob #182126 üzenetére
Még annyit, hogy ha mindenképp ragaszkodsz a Gen 4-es 1 terás SSD-hez, akkor abból meg szerintem most ez jobb vétel, az a Lexar ugyanis DRAM nélküli konstrukció. Minden másban meg egyébként hasonló adatokkal bírnak.
-
Pityulator
csendes újonc
válasz lacko341 #182236 üzenetére
200 ezerből én úgy gondolkoznék, hogy az alaplapot meg a tápot megtartanám, és hogy a táp is elbírja, egy 5600-as proci (45k) meg 2x16 GB RAM kit (25k), a VGA-k közül meg ami szerintem a 400W-os táphoz szóba jöhet, az a 4060 (125k), 4060 Ti (150k), 7600 (111k) és 7600 XT (135k). Én a 4060 Ti-t venném, bár az a legdrágább, ugyanakkor az a legerősebb is ezek közül és azzal biztosan megbirkózik a tápod, a 7600XT ugyan olcsóbb, de gyengébb is kicsit és többet fogyaszt. Most persze én új alkatrészeket néztem, de használtan is nagyjából ez a mozgástered szerintem, csak esetleg megkapod kicsit olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- Samsung galaxy s21 ultra csere számítógépre
- Steam PC játék kulcsok 6. Utalás, PayPal, Revolut
- MSI MPG X570 alaplap, AMD Ryzen 7 3800XT, 16GB DDR4 RAM, 256GB SSD félkonfiguráció
- 6. Gen DELL Gamer // i5-6600 // 16GB DDR4 // MSI GTX 1050Ti 4GB GDDR5 // 512GB SSD // 1TB HDD //
- Dell OptiPlex 990 Intel i5-2500 / GTX 1050 / 8Gb RAM / 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest