Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
whabaky
tag
válasz nemmaradtnév #9126 üzenetére
Szia
Mamád milyen sűrűn kapcsolná ki a gépet?
Ezt azért kérdezem, mert, ha egy használt 200-as winyót raksz a gépbe, akkor ott még kérdéses az is, hogy milyen állapotban van, milyen igénybevétele volt korábban.Mivel belegondolok, hogy mamámék kb úgy használnák, hogy 5 percre bekapcsol, aztán kikapcsol 2 órára, aztán 5 percre megint be stb, akkor úgy elég "gyorsan" elrongyolódna a HDD, és emiatt szerintem még 1x átgondolandó ez, vagy meg kell mondani Maminak, hogy ne legyen folyamatosan ki-be kapcsolgatva, mert nem tesz jót neki
Hirdetéseim: hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=whabaky
-
horush
addikt
Szia, az elképzelés jó, de az alaplapot cserélném, pl erre: MSI 760GM-P23, a DVI csatlakozó miatt.
A táp sem igazán ajánlott már, sok köztük a gagyi példány, inkább: FSP350-60APN.
SSD-t vehetsz nyugodtan, gondolom a hely elég lesz neki.
-
dfsz34
őstag
Nem akarok nagyon belekontárkodni, de ha internetezésre meg hasonszőrű tevékenységre kell gép, akkor számtalan használt gép van, akár itt a hardverapróban akár a nagy auckiós oldalon. Onnan tudom, hogy nagybátyáméknak és is onnan vettem 1 éve 18 + postáért egy M55-t, 1gb DDR2 rammal és 80gb hdd-vel. A proci egy celeron 420, ami nem erős a mai fogalmak szerinte, persze internetre bőven elég, keveset fogyaszt és ott az egész család azon netezik, tanul, excelben kiadást vezetnek, leveleket írnak, nyomtatnak, szkennelnek stb és simán visz mindent, nincsen semmilyen teljesítmény probléma. Persze játék nincs, a gyerek xbox-on játszik, nem ezen a gépen.
Ma már biztos még olcsóbb, szerintem 15-16+posta áráért erre a célra kiváló használt gépeket kapni. Csak monitor kell még, billentyűzet meg egér. 30e-ből kijön az egész és ha tényleg nem kell másra, akkor tanusíthatom, hogy semmilyen gond nem lesz a géppel.
Persze, ha az unoka játszani is akar, az már egy másik történet.
-
tikshow
addikt
ssd-nél nem szokott baj lenni ha 90%-ig megtellik? csak azért kérdem, mert tapasztalatból mondom, hogy képesek minden szeméttel feltölteni
-
tikshow
addikt
válasz nemmaradtnév #9136 üzenetére
áh programot nem mernek álltalában telepíteni, szóval azzal nem lesz gond
-
vond
MODERÁTOR
A régebbi Hipro tápok ajánlottak is voltak, de pár hónapja elkezdtek gagyi, kínai belsőt pakolni beléjük, így a tápos szakik is "leiratkoztak" róluk... Kár, hiszen nagyon jól jött a kis olcsó gépeknél, hogy 5-6 ezerért lehetett viszonylag normális tápot kapni... Most a legolcsóbb vállalható új példány az FSP350APN 8-9 ezerért...
(#9132) margithid: Az ASUS házat és a fapados GB alaplapot leszámítva jó a konfig (bár ezekkel is el lehet lenni)... Most valószínűleg a táp is vállalható, hisz ebbe valami olcsó FSP-t pakoltak, nem úgy mint a sok másik konfigba, ahol rendre Chieftec iArena tápokkal találkozhatunk, amik nem igazán ajánlottak...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tikshow
addikt
válasz nemmaradtnév #9140 üzenetére
nekem amikor ilyen volt akkor felhívtak, de ma már önállóak
[ Szerkesztve ]
-
dfsz34
őstag
Ok, értem én. Használt gépet én is csak feltűnően jó ár/érték arány mellett vennék, mert ráadásul sok az olyan eladó, aki erősen túlárazza a cuccát és mondjuk 1 év használat után hajlandó engedni 10 ezer forintot az eredetileg 150 ezres konfigból, mondván, hogy keveset használta, szinte új. Nem vicc, egyik ismerősöm az illető és mivel a vevők állítólag pofátlanok voltak és 90-100 körül kínáltak csak neki, ezért nem is adta el, ma is ott porosodik a gép a szobájában, mert azóta laptopot használ
Az SSD-re kérdeztél, szerintem egyértelűen érdemes.
Van egy olyan megoldás, havernál láttam, hogy 16Gb-os CF kártyára tette a rendszert és a HDD-t csak háttértárnak használta, meg keveset használt appokat tett oda.
10 perc használat után lekapcsol magától a HDD, hogy ne járjon felesleges (be lehet állítani windowsba)Egy 1000 forintos kis kártya kell csak hozzá, meg persze CF kártya.
Nem SSD sebesség, de komolyan mondom, hogy nem lassú. Legalábbis nem lassabb, mint a régi gépek HDD-i. Olcsóbb viszont, mint az SSD, cserélhető a CF kártya, ha kell fényképezőgépbe is áttehető később és van még egy előnye, hogy telepítés után lehet csinálni egy mentést a CF kártyáról. Ha teljesen összekutyulja az illető a windows és újra kéne telepíteni, akkor az egész megvan fél óra alatt, még úgy is, hogy a személyes adatokat, kedvenceket stb lemented és visszaállítod.
Ha olcsó megoldás kell és nem játék célra kell, akkor érdemes megfontolni egy CF-re tenni a rendszert, lementeni, akár a háttérben levő HDD-re telepítés után és sokkal egyszerübb az amatőr rendszergazda élete utána
-
Crias
senior tag
válasz nemmaradtnév #16361 üzenetére
Szia
130k-ból ez jön ki
LAP: ASROCK B75 Pro3 18.830 Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30.417 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 10.274 Ft
VGA: MSI R7770-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE 32.276 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 16.954 Ft
ODD: NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 4.268 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-334U-KKN1 Elite 334U 9.893 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 13.195 Ft
Összesen: 136.107 FtKicsit túlléptem a keretet, de ha 4GB ramot veszel ~5700ft-ért a 8 helyett akkor ott vagy 130k-n
Crias
-
törölt tag
válasz nemmaradtnév #16361 üzenetére
Erősebb VGA-val, minőségibb házzal:
LAP: ASROCK H61M, 12k
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30k
RAM: KINGMAX 4GB DDR3 1333Mhz, 6k
VGA: VTX3D PCI-Ex16x ATI HD 6850 1GB DDR5 X Edition , 36k
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 17k
ODD: NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 4k
HÁZ: XIGMATEK Asgard Pro, 12k
TÁP: Thermaltake TR2 80 Plus Bronz 380W , 12,5k
Összesen: 130k -
Ribi
nagyúr
válasz nemmaradtnév #98174 üzenetére
Képek kezelése pontosabban miből áll?
Alapból nekem úgy tűnik VGA nem nagyon kell, így viszont valami i5 (bár lehet i3 is elég ahogy membran írta), 8G ram, 2T winyó+ ami még kell és a többi talán SSD.
Kérdés, hogy mennyi az a sok kép? Mert a gyors megnyitás egyik esetleges hátráltatója a winyó. Bár talán képek nem kicsik és akkor a normál winyó is valamennyire a szekvenciális olvasás miatt elég gyors. De lehet egy nagy méretű SSD is jó lenne, bár arra úgyse fér rá elég kép.
Szóval itt a sok winyó a sok kép meg word meg miegymás tárolására kell?
SSD-re mennének mindenképp a progik, de kérdés lehet-e akkorát venni ami elég a többinek, vagy az adat nagyrésze úgyis HDDre menne?
Illetve tápból kb a legkisebb értelmes elég, szóval bequiet 300-as vagy hasonló.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz nemmaradtnév #98177 üzenetére
Halkabb tápnak nincs értelme, mivel nincs vga, így szinte hideg marad a táp.
Hűtő mehet: deepcool gammaxx 300 ~ 6k, cm hyper 212 evo ~ 10k
Ha el kell költeni a keretet, akkor i5-4440 proci.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ribi
nagyúr
válasz nemmaradtnév #98177 üzenetére
Havi 100G még nem lenne annyira gond, azért is kérdeztem, hogy mi történik ezekkel a képekkel/adatokkal.
Egy 500G-s SSD már kicsivel 50k felett beszerezhető. De ha a régebbiek is kellenek, akkor valszeg nem éri meg. Ha mondjuk csak az 1-2 havi az amivel rendszeresen dolgoznak, akkor lehet elgondolkodnék rajta, mert azok elférnének. És a keretbe bőven beleférne. Még talán egy 1T-s is ha úgy alakul. -
nemmaradtnév
tag
válasz nemmaradtnév #98174 üzenetére
Sziasztok
Pár napja kérdeztem a véleményeteket és csak szeretném megmutatni, hogy milyen árajánlatot sikerült kapni a nemírnámlemelyik kft-től:
"Deepcool Tesseract Bf számítógép 252340 Ft.
Asus Z97-c alaplap, intel core i5 processzor, 16 GB DDR3 RAM, Samsung DVD író, 240
GB Kingston SSD winchester, 600W tápegység, billentyűzet, egér."Talán nektek is okoz pár vidám percet. Bár engem inkább elkeserít...
-
palfitom
félisten
válasz nemmaradtnév #159779 üzenetére
Szia,
Példa konfig:
1 x GIGABYTE B460M D3H (rev. 1.0)34 390 Ft
1 x INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral55 190 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS21 690 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA12 390 Ft
x KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G23 390 Ft
x ZALMAN M3 Plus fekete18 291 Ft
x FSP Hydro PRO 500W20 390 Ft
1 x ID-COOLING SE-213V25 290 Ft
Összesen: 191 021 FtVGA: használt GTX 1070 / 1070 Ti / 1660 Super / 1660 Ti
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MZsoltee
veterán
válasz nemmaradtnév #181255 üzenetére
Nekem gaming x V1-el Rv 1.3 nincs rossz tapasztalatom. A 7800X3D mellé nem kell komoly vrm. Ez még valamivel egyengébb is, mint az általad említett elite.
Én egy bontottat vettem anno alza-n, így akkor nagyon jutányos áron volt. Szóval jó áron több lap is jó lehet, az alábbi videó egész jó körképet ad.
[link]Corsair ddr5 6400 cl32-es ramjaim vannak, bár nekem 64GB. Ezek xmp-s ramok de pöcc röff mentek (ugye az AM5 esetében van egy memória training az elején, az normális). Nincs rajta semmi rgb, valam kis borda van, de nem szoktak melegedni. Más jó megolás is lehet, de nálam ez lassan egy éve jól működik.
#181256Aguinaga
Egy 1060-asért szemmel látható pénzt nem kapsz, szóval ezért én nem mennék integráltra, de akár jó megoldás is lehet ha nagyon alap grafika kell. WoT-ra nekem kevés lenne.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz nemmaradtnév #181261 üzenetére
Nem kell! Ne gondolj rajta!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Ármester
válasz nemmaradtnév #181255 üzenetére
#181255 nemmaradtnév
Szia!1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest